Gość: Milena IP: *.chello.pl 12.11.04, 21:37 przed 25 rokiem życia kiedy to w organizmie przeważają procesy anaboliczne ????/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bronto [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 23:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MILENA Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną IP: *.chello.pl 13.11.04, 01:15 Czy mógłbyś mi coś więcej o tym urządzeniu napisać[tam jest napisane że to kosztuje , w zależności od tego co się zamawia?] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 01:37 Puknij sie w glowe mlotem pneumatycznym dziewczyno. To przeciez jakie bioenergo- magneto- feng shui. Daj sobie spokoj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milena Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną IP: *.chello.pl 13.11.04, 01:42 Można to delikatniej powiedzieć ,ciekawe co Ty byś zrobił gdyby Cie własny organizm zabijał,cwaniaku!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną IP: *.ss.shawcable.net 13.11.04, 06:18 Niemniej najprawde chcesz siegnac az po takie zabobony i ciemnote w poszukiwaniu lekarstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronto Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną IP: *.opa-carbo.com.pl 13.11.04, 08:05 To nie zabobon to po prostu urzędzenie zbudowane z magnesów. Jest wiele urzadzeń wykorzystujących magnesy którę działają poprawiając zdrowie. człowiek to skomplikowany organizm w którym zachodzi wiele zjawisk chemicznycyh elektrycznych i magnetycznych więc pole magnetyczne może miec duży wpływ na przebieg tych procesów. Pozdrawiam Jest jeszcze wiele zjawisk które trudno wytłumaczyć a które mają miejsce. Więc nie mów zabobony o czymś czego nie znasz. Wiele zjawisk dziś normalnych w dawnej przeszłości uważano ża czary czy magię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: are BRONTO to oszust! IP: *.clubnet.pl 13.11.04, 15:39 Dawniej podpisywal sie Dorian i jakos "dorian" jest w tym jego linku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronto Re: ARE wiesz co top POMÓWIENIE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.04, 16:25 Toze ktoś podpisuje sie bronto czy dorian nie ma nic wspóljnego z oszustwe. Ale jezeji na forum jest TAKI OSZOŁOM KTÓRY NA KAŻDY MUJ POST ODZYWA SIE WSTYLU OSZUST itp to jak nie zmieniać podpisów by odczepić sie I jeszcze jedno ARE - słowo oszust kierowane pod czyjś adres to POMÓWIENIE i licz się że za takie słowa można ponieść konsekwencje. Nie zapominaj,że zawsze można dojśc do tego z jakiego komputera dokładnie wysyła się posty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: ARE wiesz co top POMÓWIENIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 13:49 Jest takie powiedzenie ktore sie swietnie do ciebie odnosi...jak wilka nie ma czym srac to sra welna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronto Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.04, 16:39 Milena wyrzucają moje rady z forum - jeżeli chcesz wiedzieć coświecej o tym co pisałem wejdźna gg 5786160 odpowiem ci na twoje pytania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a moim skromnym Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 09:00 zdaniem /jeżeli jesteś chory i medycyna akademicka cięolewa /tak jest w przypadku autoagresji/ nie mów, że to ciemnogród. Jak wiesz nawet placebo działa. Magnesy napewno nie zaszkodzą. Należy spróbować. Hashimotówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 13:18 ciekawe co Ty byś zrobił gdyby Cie własny > organizm zabijał,cwaniaku!! Zastanowił się dlaczego to robi i oczywiście dał mu to czego potrzebuje, wszystko wraca wtedy do normy. Slawek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 16:11 Po pierwsze to choroba do chorob autoimmunologicznych nalezy zarowno luszczyca jak i stwardnienie rozsiane. Ta pierwsza smiertelna nie jest wiec nie bulwersuj sie tak. Mowiac choroba autoimmunologiczna nie trzeba miec na mysli choroby smiertelnej. W kazdym razie, jakakolwiek chorobe bys nie miala, sieganie po debilizmy typu dieta optymalna i mangetyczne obraczki, jest nieodpowiedzialne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 16:30 Choroby te nawet taka łuszczyca mogą byc smiertelne glownie z tego wzgledu ze leki, ktorymi sie leczy takie choroby mogą doprowadzic do smierci.To nie sa zwykle leki na bol glowy tylko powazne,toksyczne leki immunosupresyjne np chemia, stosowana glownie w leczeniu nowotworów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 16:43 Kolejna bzdura. Luszczyca jest choroba nieuleczalna. Leki stosowane nawet przy zostrzeniach sa malo toksyczne. Nie mozna zaleczyc luszczycy sama dieta, ale dieta bogata w warzywa wspomaga leczenie luszczycy jaki i wszystkich chorob autoimmunologicznych (to apropos czyjegos postu na temat diety Atkinsa po polsku zwanej dieta optymalna; niezdrowa i zabojcza diete ktorej WYZNAWCY przypominaja oblakanych fanatykow). Luszczyca nieleczona nie doprowadza do powstania raka skory wiec bez podstawne jest porownywanie lekow stosowanych w chemioterapii i luszczycy. Odpowiedz Link Zgłoś
izado Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną 15.11.04, 10:21 Gość portalu: ppp napisał(a): > Kolejna bzdura. Luszczyca jest choroba nieuleczalna. Leki stosowane nawet przy > zostrzeniach sa malo toksyczne. To dopiero jest bzdura! I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 14:00 Popieram Cie "Izado" Odpowiedz Link Zgłoś
fraudaid Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną 15.11.04, 23:04 izado napisała: > Gość portalu: ppp napisał(a): > > > Kolejna bzdura. Luszczyca jest choroba nieuleczalna. Leki stosowane nawet > przy > > zostrzeniach sa malo toksyczne. > To dopiero jest bzdura! > I. Coz za riposta. Tylko pozazdroscic intelektu . Czy cierpisz na zespol dawna? Odpowiedz Link Zgłoś
izado Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną 16.11.04, 07:48 fraudaid napisał: > izado napisała: > > > Gość portalu: ppp napisał(a): > > > > > Kolejna bzdura. Luszczyca jest choroba nieuleczalna. Leki stosowane > nawet > > przy > > > zostrzeniach sa malo toksyczne. > > > To dopiero jest bzdura! > > > I. > > Coz za riposta. Tylko pozazdroscic intelektu . Czy cierpisz na zespol dawna? Od dawna to ja cierpię na łuszczycę i z całą pewnością stwierdzam jeszcze raz, że to bzdura. A moja riposta jest bezpośrednią konsekwencją tego, na co nią odpowiedziałam. I. Odpowiedz Link Zgłoś
opty_opty Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną 16.11.04, 16:33 izado napisała: > Od dawna to ja cierpię na łuszczycę > I. Moze sprobuj zastosowac diete niskoweglowodanowa, wysokotluszczowa. Najlepsze rezultaty uzyskuje sie przez zastosowanie diety optymalnej. Juz kilka milionow ludzi w Polsce ta diete stosuje i maja rewelacyjne wyniki. Skontaktuj sie koniecznie z lekarzem optymalnym i wez serie nieprawdopodobnie rewelacyjnych pradow selektywnch. Pamietaj dieta optymalna moze nie dac poczatkowo dobrych wynikow, bo niektore organizmy zatrute od pokolen weglami musza sie przestawiac kilka lat aby sie dobrze zregenerowac i zaczac prawidlowo wreszcie funkcjonowac. Zdrowia zycze i nie sluchaj przeroznych durnych oszolomow ktorzy ci beda mowic ze ta dieta moze ci nie pomoc. To sa przewaznie oglupieni przez swiat medyczny biedni ludzie, ktorzy nie wiedza o co temu swiatu pseudomedycznemu tak naprawde chodzi:))))))))))) Pozdrawiam i zycze ci zdrowia. Napewno sie dieta optymalna wyleczysz. Nie ma cudow. Musisz ja tylko bardzo dokladnie przestrzegac i byc w scislym kontakcie TYLKO z lekarzami optymalnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 17:04 Tak swietna dieta! Sam smalec, nozki w galarecie i miecho. A jakze wspaniale argumenty sekty optymalnych...az ze smiechu nie moge wyjsc spod stolu. Odpowiedz Link Zgłoś
izado Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną 17.11.04, 12:02 opty_opty napisał: > Moze sprobuj zastosowac diete niskoweglowodanowa, wysokotluszczowa. > Najlepsze rezultaty uzyskuje sie przez zastosowanie diety optymalnej. > Juz kilka milionow ludzi w Polsce ta diete stosuje i maja rewelacyjne wyniki. Od kilku lat stosuję dietę wysokotłuszczową, niskowęglowodanową. W przypadku łuszczycy stawów pomogła mi bardzo. Ale jeżeli chodzi o łuszczycę skóry to efekty są raczej marne. Pozdraiam, Iza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 17:02 Poprosze o argumenty to jak na razie sie osmieszasz. Odpowiedz Link Zgłoś
izado Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną 17.11.04, 11:59 Gość portalu: ppp napisał(a): > Poprosze o argumenty to jak na razie sie osmieszasz. Śmieszne, to jest stwierdzenie, że retinoidy, cytostatyki i cyklosporyny są obojętne dla organizmu. A takie właśnie leki stosuje się, gdy łuszczyca obejmuje większy obszar skóry, o lekach stosowanych przy łuszczycy stawowej już nie wspomnę. Chociaż nie, to nie jest śmieszne - to jest żałosne. I. Odpowiedz Link Zgłoś
ewellina5 Re: Do Izado. A moze homeopatia ci pomoze? 16.11.04, 18:01 izado napisała: > Od dawna to ja cierpię na łuszczycę i z całą pewnością stwierdzam jeszcze raz, > że to bzdura. A moja riposta jest bezpośrednią konsekwencją tego, na co nią > odpowiedziałam. > I. A probowalas homeopatii?? Mamy tutaj wspaniale forum prywatne poswiecone homeopatii. Nasi specjalisci napewno(!) ci cos pomoga. Homeopatia to wspaniala nieinwazyjna metoda leczenia wszelkich (no, powiedzmy prawie:)) dolegliwosci. Kazda choroba ma swoje podloze w psychice oraz w zakloceniu poziomow energetycznych naszej duszy. Homeopatia pomogla juz wielu ludziom na calym globie ziemskim. Nie jest to tylko placebo jak do tej pory zlosliwie zarzucali nam nasi przeciwnicy. Ostatnia europejska konferencja homeopatow obalila calkowicie te insynuacje ze strony przeciwnikow preparatow homeopatycznych:))))))) Pragniemy wyjatkowo serdecznie zaprasic Cie na nasze forum poswiecone homeopatii. Chce podkreslic iz tego typu leczenie zdobywa coraz wieksza popularnosc w Polsce, wiec moze i ty z niego raczysz skorzystac:) Nie chce byc nieskromna, ale jest w tym rowniez malenka zasluga nas homeopatow oraz takich aktywnych osob jak martini_very_bianko, ktora nie oszczedza swego czasu (zreszta zupelnie bezinteresopwnie) na rozpropagowanie tej cudownej alternatywnej metody leczenia. Wyjatkowo serdecznie cie pozdrawiamy i jeszcze raz bardzo uprzejmie zapraszamy na nasze forum prywatne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Do Izado. A moze homeopatia ci pomoze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 01:49 > Ostatnia europejska konferencja homeopatow obalila calkowicie te insynuacje > ze strony przeciwnikow preparatow homeopatycznych:))))))) To tak samo jakby konferencja mordercow obalila teze ze sa mordercami. Strasznie logiczne prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
izado Re: Do Izado. A moze homeopatia ci pomoze? 17.11.04, 12:04 ewellina5 napisała: > Wyjatkowo serdecznie cie pozdrawiamy i jeszcze raz bardzo uprzejmie zapraszamy > > na nasze forum prywatne:) Dzięki, zajrzę ... narazie tak z ciekawości :-) Iza Odpowiedz Link Zgłoś
neoral Re: Do Izado. A moze homeopatia ci pomoze? 22.11.04, 02:06 ile w tym słodyczy... homeopatia jest skuteczna przy lekkich schorzeniach, pomaga tez hipochondrykom drogo kosztuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hashi Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 15:21 Skrót ppp na podstawie wypowiedzi tej osoby można rozszyfrować jako: pije pali i pieprzy. Tylko dlaczego na tym forum? Nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fraudaid Re:hashi sobie "rymnal" po nabuzerowaniu marycha:) 15.11.04, 23:10 Gość portalu: hashi napisał(a): > Skrót ppp > > na podstawie wypowiedzi tej osoby można rozszyfrować jako: > pije > pali > i pieprzy. > Tylko dlaczego na tym forum? > Nie pozdrawiam Jasnowidz z pod Jasnej Gory?. Uklony:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 17:06 Akurat na twoich pozdrowieniach mi dziwnie nie zalezy. Strasznie mnie tym "nie pozdrawiam" dotknelas az do glebi...hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 16:38 A tak swoją drogą to jak Ciebie to nie dotyczy to sie nie wypowiadaj.Lekarze tez czesto podchodza z dystansem i smiechem do takich spraw jak dieta i nie moge tego zrozumiec.Na poczatek ładują nam leki najbardziej agresywne i toksyczne zamiast sprbowac od leczenia typu dieta.Ja wcinam cale zycie chemie a dopiero niedawno zauwazylam ze dieta czy oklad z gorczycy mi pomagają i dzialaja od razu(w przeciewienstwie do leków). Lekarze powinni wiecej uwagi poswiecic takim pozornie malo waznym terapiom. Odpowiedz Link Zgłoś
fraudaid Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną 13.11.04, 16:50 Gość portalu: aga napisał(a): >i nie > moge tego zrozumiec. No chyba jednak masz rzeczywiescie problemy ze zrozumieniem, a jednak sie tu wypowiadasz. Przeczytaj moze spokojnie o jakich to cudownych alternatywach wypowiedzial sie ppp. Nie zapominaj rowniez o tym, ze wspolczesny lekarz to nie szaman, a czasy w ktorych zyjemy to nie sredniowiecze. A eksperymenty z dziwacznymi dietami i innymi cudownymi "sztuczkami" prowadzi sie na zwierzetach, a nie na chorych ludziach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 22:18 Tak sie sklada za mam od 3 roku zycia chorobe autoimmunologiczna i wiem o czym mowie.Biore cale zycie z tego powodu chemie i cytostatyki, lecze sie u lekarzy roznych specjalnosci i jest co raz gorzej.Zaluje ze nie lecze sie alternatywnymi sposobami.Znam ludzi z moją chorobą co sie lecza takimi sposobami i oni sa zdrowi a ja nie. A jesli chodzi o luszczyce to nie mowie ze powoduje raka.Faktem jest ze agresywne postacie tej choroby leczy sie chemią(stosowaną nie tylko w nowotworach!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 23:52 A co to jest "CHEMIA"? Ja bym chcial zebys podala mniej kolokwialne nazwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronto [...] IP: *.opa-carbo.com.pl 13.11.04, 07:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
szakal_el Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną 13.11.04, 14:03 Magnetyzmy i inne metody paramedyczne mozna stosowac na wszystko. Nalezy jednak pamietac ze nie udowodniono w zadnych niezaleznych badaniach pozytywnego efektu tej terapii. Jezeli wierzysz w to ze takie dzialania moze okazac sie skuteczne - rob jak myslisz. Jednak traktuj to jako metode wspomagajaca do konwencjonalnej terapii. To na pewno nie zaszkodzi. Co do mozliwosci cofniecia sie chorob autoimmunologicznych jest to niestety raczej malo prawdopodobne. Raz wytworzone autoprzeciwciala nie znikna a proces bedzie sie tlil nawet pomimo cofniecia sie objawow. Nie istnieje zaden znany sposob na zlikwidowanie takich reakcji. Mozemy je tylko przyhamowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydrogen Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 14:15 Ustępowanie chorób autoimmunologicznych jest dość częste u chorych stosujących żywienie optymalne. Pisze o tym dr Kwaśniewski w swoich książkach. Z tego co pamiętam to rokowania zależą nie tyle od wieku co od stopnia zaawansowania choroby. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 16:08 CO ZA BREDNIE! AHAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MILENA Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną IP: *.chello.pl 13.11.04, 16:12 PPP-jesteś żałosnym palantem--szczerze współczuję!!!A wiesz jak mówią kto się śmieje ten się śmieje ostatni Odpowiedz Link Zgłoś
fraudaid Re: Hydrogen chory psychicznie czlowieku....... 13.11.04, 16:30 nie podszywaj sie pod inne niki:)))) Gość portalu: MILENA napisał(a): > PPP-jesteś żałosnym palantem--szczerze współczuję!!!A wiesz jak mówią kto się > śmieje ten się śmieje ostatni Robisz tylko diecie kwasa antyreklame bo ja tymi wyzwiskami tylko osmieszasz. Moze idz wreszcie do psychiatry?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 16:31 Kolezanko to ze jestes chora, nie oznacza ze wolno ci wszystko. Rowniez szczerze wspolczuje ci choroby, ale to cie nie upowaznia do rzucania obelgami. Poczytaj o diecie optymalnej, bo jak widac nie masz fioletowego pojecia. Jezeli dieta skladajaca sie z tlustych miesnych galaret, smalcu i tlustego miecha ma ci pomoc, to zycze zdrowia. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
fraudaid Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną 13.11.04, 16:34 Gość portalu: ppp napisał(a): > Kolezanko to ze jestes chora, nie oznacza ze wolno ci wszystko. Rowniez szczerz > e > wspolczuje ci choroby, ale to cie nie upowaznia do rzucania obelgami. Poczytaj > o > diecie optymalnej, bo jak widac nie masz fioletowego pojecia. Jezeli dieta > skladajaca sie z tlustych miesnych galaret, smalcu i tlustego miecha ma ci > pomoc, to zycze zdrowia. Powodzenia! Alez to jest proba kolejnego wejscie optymalnej hydry na forum zdrowie:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MILENA Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną IP: *.chello.pl 13.11.04, 16:41 Chodziło mi o to czy z medycznego punktu widzenia i nie tylko[jakieś własne doświadczenia] można cos w tej kwestii zrobić ,dieta optymalna mnie nie interesuje i sorka ppp za to wyzwisko po prostu sądziłam że sobie z mojej krzywdy zart stroisz jeśli nie to przyjmij przeprosiny?// Odpowiedz Link Zgłoś
aloalo2001 Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną 14.11.04, 15:11 Nikt nie bada wpływu metod alternatywnych na przebieg chorób autoimmunologicznych, więc ja się nie wypowiadam. Chorób autoimmunologicznych jest coraz więcej i np. w cukrzycy typu 1 jest obecnie modna "teoria chigeniczna". Polega ona na tym, ze wzrost występownia chorób autoimmunoogicznych w krajach rozwiniętych jest związany z małym narażeniem w dzieciństwie na infekcje, np. pasożytnicze. Jakolwiek choroby autoimmunologicznej nie da się cofnąć, można leczyć się tak, aby unikać zaostrzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: napisz jak Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 15:26 to zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronto Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.04, 16:47 To czy nie da siecofnąć to informacja wynikająca ztwojego stanu wiedzy - nie można mowić "nie można" Milena przecztaj o tym środku amerykańskim (powstrzymuje realcje autoagresji i autoimmunologiczne naprawiając działanie ukłądu immunologicznego www.zdrowie.republika.pl . Moderatorze dziewczyna jest zrozpaczona, szuka metod poprawy swego zdrowie a ty kasujesz posty w który są informacje o sposobach, które naprawdę mogą jej pomóc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
janka111 Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną 19.11.04, 14:29 Szanowni państwo jak tak sobie to czytam to myśle,że strasznie duzo enrgii poszło w gwizdek. A może ktos cos sensownego znalazl na temat autoagresii i immunologii. Ruszmy temat. BO TO WAŻNE. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amy4 Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną 19.11.04, 22:10 ja choruję na łuszczyce od 8 lat. i wiecie co? tej choroby nie da sie wyczaić. Stosowałam wiele kuracji (farmakologicznych i nie), ale tak naprawdę nie potrafię powiedzieć od czego zależą okresy reemisji. Przez długi czas pomagały naświetlania (ale ich nie można stosować zbyt często). Tak naprawdę każdy przypadek jest inny i każdemu pomaga co innego - truizm, ale prawdziwy (niestety). Z natury jestem cyniczno- sceptyczna, więc to dodatkowo utrudnia stosowanie wszelkich "cudownych" kuracji (może i dobrze:). No a co do diety optymalnej, to jak usłyszałam, że luszczyca na skórze głowy pojawia się u tych co dużo myślą!, to wybaczcie...;)no i jeszcze jedna "złota zasada"- pewnie odnosi się do większości chorób z autoagresją - nie denerwuj się!, nie stresuj! - to chyba pozostaje tylko wynieść się gdzieś w dzicz...;)he, he może ktoś zna jakiś fajny adres.... podrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imunologiczne.... Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 16:58 choruje na hashimoto i moj lekarz stwierdzil ze zna przypadki gdzie p/ciala sie cofaja ale od czego to zalezy nie wie nicht@ Odpowiedz Link Zgłoś
neoral Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną 22.11.04, 18:16 jestem ciekaw na co właściwie chorujesz Milena? bo nie wyłowiłem tego z agresywnego bełkotu postów; jak widać, to forum, jak wiele innych przyciąga różnych domorosłych lekarzy, znachorów, cwaniaków wciskających kit, nawróconych na różne medyczne religie ortodoksów oraz zwykłych frustratów, którym internet daje możliwość odreagowywania agresji i napięć - mam nadzieję, że nikogo nie pominąłem, no może kilka rozsądnych głosów, ale te należą do rzadkości; a oto kilka dalszych moich refleksji: - uważam, że należy być wyjątkowo ostrożnym w ferowaniu wyroków dotyczących skutków ubocznych stosowania różnych leków, bo u wielu ludzi chorych przewlekle rozbudza to niepotrzebne lęki, często fałszywe; rzadko kiedy lekarz podający dany lek nie informuje pacjenta o możliwych skutkach, a podniecanie sie informacjami wyczytanymi w ulotce, świadczy o skrzywieniu neurotycznym - nie karzcie innych ludzi swoimi lękami; - rozsądek i potrzeba wiarygdności nakazuje pisać WYŁĄCZNIE o własnych doświadczeniach dotyczących danych schorzeń, kuracji, leków - a nie snucia czczych domysłów, powtarzania zasłyszanych opinii ot tak - to więcej może zaszkodzić niż pomóc; - zwykła kultura, nie pozwala reklamować się na tym forum, nie pozwala reklamować siebie, leków i kuracji którymi się handluje; (to oczywiscie rzucanie grochem o ścianę, bo nie brakuje ludzi naiwnych i łatwowiernych, którzy uwierzą cwaniakom - na szczęście w przypadku forum jest jego moderator i regulamin - cały czas łamany); - o zwykłym chamstwie nie wspominam; ja choruję na ciężką postać azs od 3 miesiąca życia; wiem o tej chorobie prawie wszystko; z tego co wiem, większość chorób autoimmunologicznych to równocześnie choroby psychosomatyczne; osobiście uważam, że na rozwój i przewlekłe trwanie większości chorób skóry o podłożu immunologicznym zasadniczy wpływ ma psychika - to wiadomo nie od dziś, ale większość z nas (również lekarzy) nie docenia tego faktu; każdy przypadek atopowego zapalenia skóry, łuszczycy i innych chorób dzielą znaczne lub subtelne różnice w nasileniu, przebiegu choroby, itd, ale wszystkie łączy podatność psychiczna; tę podatnośc nasila charakter immunologicznych chorób skóry - nie sprzyjają one zachowaniu spokoju i odprężenia, a to jedna z najważniejszych rzeczy w tych chorobach; z tych chorób można sie wyleczyć, a już na pewno doprowadzić do tego żeby remisje były długie kilku- lub kilkunastoletnie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 19:24 Jaki masz miły pseudonim NEORAl:) Znam tę nazwę. To lek immunosupresyjny, który wcinam już parę lat:) Odpowiedz Link Zgłoś
neoral Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną 23.11.04, 03:40 też się nim leczyłem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MILENA Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną IP: *.chello.pl 22.11.04, 19:52 Neoral bardzo inteligentny post--w tym worku odpowiem na to w czwartek [teraz z braku zdrowia nie za bardzo mogę ale co sie tyczy psychiki to masz oooogromną rację,mnie na razie diagnozują ale czuję się bardzo źle]serdecznie pozdrawiam.Czy mogę ewentualnie odpisac na TWój e-mail???? Odpowiedz Link Zgłoś
neoral Re: Czy choroby autoimmunologiczne mogą się cofną 23.11.04, 03:39 jasne, pisz na track4demos@gazeta.pl pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś