Dodaj do ulubionych

Refluks, ból w klatce

30.08.23, 15:05
Do osób chorujacych na refluks:Czy zdarzają wam sie silne bóle w piersiach/plecach? Mnie cos takiego dopadlo 3 dni temu i trzyma do dziś.Silny ból,jakby ktos wbił mi nóż w plecy.Pojechalam na pogotowie,RTG,EKG,krew w normie.Poniewaz mam nieszczelnośc wpustu żoładka,po wykluczeniu innych przyczyn stwierdzono,ze to refluks.Dostalam esomeprazole na zobojetnienie kwasów i kodeine na ból,ale poki co bardzo mała poprawa.Wiem,ze to 3 dni dopiero,ale jak długo taki bol sie moze utrzymywac?mam problemy zoladkowe od lat,ale cos takiego mam pierwszy raz.Boli jak oddycham,boli jak sie ruszam,po zjedzeniu czegokolwiek,a jem same gotowane papki.Czy to normalne,ze boli tak non stop od 3 dni?
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Re: Refluks, ból w klatce 31.08.23, 02:00
      Pisałem i tym już kilka razy
      Wiec jest przepuklina roztworu przełykowego
      Tak się to nazywa
      Sprawa nie nowotworowa
      I nie wymaga żadnych operacji
      Ja umie z tym zyć
      1- Czy stale pijesz leki na zgagę ?
      To podstawowe pytanie

moze to być też o kregosłupa albo zaawansowana choroba wrzodowa
    • marbor1 Re: Refluks, ból w klatce 31.08.23, 13:52
      Kłania się wizyta u gastrologa, który zaleci zrobienie gastroskopii. Badanie to pokaże co się dzieje w żołądku
      i zaleci odpowiednie leczenie. Gastroskopia nie jest taka straszna.
      Ja osobiście mam refluks z powodu zarzucaniu żółci do żołądka. Jestem na lekach już prawie od 20 lat.
      Przestrzegam diety, nie przejadam się i wszystko jak na razie jest w porządku.
    • moondust Re: Refluks, ból w klatce 31.08.23, 19:46
      Nie mam.przepukliny na 100%.Ani wrzodów.Miałam gastroskopie 10 mcy temu,również tę 'odwróconą' i wyszedł wlasnie ten nieszczelny wpust żołądka. Mialam tez RTG z kontrastem,oraz MRCP.Zgage miewam rzadko,czesciej bóle brzucha.Nie mam żadnych lekow do picia.Jak mam objawy to biore tabletki IPP rano I famotydyne wieczorem.
      Ale teraz ten ból jest jest inny,aż ciężko oddychac.Na emergency lekarz stwierdzil,ze skoro mam ten niewydolny wpust to pewnie kwas podraznia jakies tam receptory bólowe I dlatego tak boli,skoro serce,pluca i kregoslup wkluczyli.Covid tez wykluczony.
      Dlatego zapytalam tutaj,czy są osoby z refluksem ktore miewaja takie boleści i jak dlugo to moze potrwac?Dzis leciutko lepiej,ale doszly mi bole glowy i gardla.Biore esomeprazol jak kazali,codeine doraznie,ale zaczynam troche sie martwic...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka