Dodaj do ulubionych

Praca na rencie

26.01.24, 15:49
Dzień dobry,
Mam przyznaną rentę z całkowitą niezdolnością do pracy. Wiem, że praca na rencie jest możliwa. Chciałabym spróbować i znaleźć lekką pracę biurową- oczywiście nie mam gwarancji, że sobie poradzę i za jakiś czas nie będę musiała zrezygnować, ale od początku...
Jak się do tego zabrać, bo ostateczna decyzja należy do lekarza medycyny pracy- w jaki sposób do takiej wizyty się przygotować? Czy jest tu ktoś kto przerabiał taką sytuację??? Na razie zadzwoniłam do medycyny pracy - odebrała jakaś kobieta w rejestracji ( chciałam się dowiedzieć czego wymaga lekarz orzecznik od rencisty) i usłyszałam, że jestem niepoważna i czy nie rozumiem sformułowania - całkowita niezdolność...
Obserwuj wątek
    • koziorozka stopień niezdolności do pracy 26.01.24, 17:53
      Musisz wypełnić wniosek, starać się o zmianę orzeczenia o stopniu niezdolności do pracy.
      Czy przekonasz orzecznika? Gwarancji nie ma.

Zanim zaczniesz coś robić, przeczytaj, żebyś później nie żałowała, że nie dostaniesz ani grosza renty
      praca.gazetaprawna.pl/artykuly/311672,sn-w-przypadku-zmiany-stopnia-niezdolnosci-do-pracy-prawo-do-renty-ustaje.html
    • edgar60 Re: Praca na rencie 06.03.24, 22:30
      ta baba co odebrała wogóle nie powinna tam pracowac,ja mam też całkowitom niezdolnosc i stopien umiarkowany niepełnosprawnosci i zrobiłem badania psychotechniczne i lekarskie a są lekarze któży podpisują badania bez badania a jesli sie zmieni orzeczenie to będzie mniejsza renta 75 procent

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka