Dodaj do ulubionych

Męczący refluks. (Post poprawny)

01.04.25, 11:07
Witam serdecznie.
Od około 2 lat zmagam się z refluksem, wtedy się tym aż tak nie przejmowałam ponieważ pojawiał się on "przelotnie" i np. Tylko na jesień. A potem już wszystkie objawy przemijały. Ale teraz? To jest istna masakra. Znaczy. Parę dni temu objawy były w miarę łagodne ale od kiedy pogoda się zaczęła zmieniać (wiem że to głupio brzmi) refluks i objawy męczą mnie 15 razy mocniej. Nawet jeżeli nie zjem, odbija mi się, czuje ten nieprzyjemny ból w nadbrzuszu, jak oddycham to mnie tak dziwnie laskocze w przełyku, do tego zgaga, ciągle odbijanie i mam małe problemy z przełykaniem. Ale te wszystkie objawy męczą mnie strasznie od paru dni i już sama nie wiem co robić. Brałam rennie. Pomagało mi, ale teraz? Może na chwilę jest ulga i dalej mnie męczy. Nie wiem już sama co mam robić, ograniczyłam słodkie napoje, ogólnie słodycze. I nawet po normalnym obiedzie ciągle mam ten refluks. Czy może to przez zmianę pogodę i te objawy niedługo zaczną "maleć"? Bo też ostatnio przez to wszystko zaczęłam sobie wmawiać same czarne scenariusze. I nie wiem co robić zeby objawy w miarę przeszły. Macie jakiejś sposoby na refluks które działają?
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: Męczący refluks 01.04.25, 12:56
      snajajjaja napisała:

> Od około 2 lat zmagam się z refluksem
      -------------------------
      Od dwu lat, więc wiesz co ci radził lekarz, jakie masz wyniki badań.

Niedawno było, czytałeś?
      forum.gazeta.pl/forum/w,22,163958704,163958704,refluks_gardlowy_szklo_w_przelyku.html
      O domowych sposobach
      refluks.pl/domowe-sposoby-na-refluks-333.html
    • sp9tcu Re: Męczący refluks. (Post poprawny) 02.04.25, 14:38
      Nerwica żołądka , zapalenie zołądka , zapalenie przełyku potem nadrzerki a na końcu wrzódy zołądka
      jak bede na komórce napisze wiecej
      • sp9tcu Re: Męczący refluks. (Post poprawny) 03.04.25, 02:27
        Jak mówiłem już będę pisał za pomocą translatora głosowego nie ma przecinków ale warto poczytać a więc zaczynamy od początku siedzę w tym temacie bo od urodzenia mam przepuklinę roztworu przełykowego tak to się przebieg Tak zgadza się i wiem o co chodzi w twoim przypadku zaczniemy od najgorszych rzeczy czyli sprawy nowotworowe nowotwór żołądka i jeden na 10 000 a może jeden na 12 tysięcy z powodu przedłużających się wrzodów żołądka nowotwór przełyku jeden na 20 000 takich chorób jak masz a nowotwór gardła no bo nowotwór krtani jeden na 30 000 z powodu ciągłego podrażnienia gardła i przełyku Co to jest zgaga i i i jak to leczyć mówisz że tam jest na zmianę pogody a więc sprawy nowotworowe odpadają tylko to jest na tle nerwowym pierwsza podstawowa sprawa wrzody żołądka i nadżerki są przede wszystkim na tle nerwowym Szkoda że tak słabo się leczysz Rami jakiś tam kupujesz Nie no tego to ja bym nawet nie pił przede wszystkim Ja piję Controloc 20 Ale to trzeba specjalistycznie podchodzić do tego bo dawniej było tak że na nas Wypiłem dwie tabletki nawet profilaktycznie No jak nie zaczął jeszcze bardziej żołądek boleć i mój gastrolog powiedział po prostu było podrażnienie od woreczka żółciowego jak się pije Controloc to kwasów nie ma przechodzi na zasadę przyszła żółć bo żółcie zawsze wylewa do dwunastnicy No i zrobiła się większa zasada i po prostu też było podrażnienie żołądka ja mam coś takiego i jak jak zjem dużo słodkiego wtedy mi się nawet odbija kwas ból jest mocny ale wiem o co chodzi Jakie objawy mogą być przy tym no przede wszystkim ból żołądka samego żołądka to raczej ból nie będzie taki wielki ale przede wszystkim ból za mostkowy ból na środku klatki piersiowej ból przełyku w gardło będzie boleć bardzo powszechnym objawem będzie Kassel po prostu ucisk nawet w klatce piersiowej po prostu to jest nieciekawa rzecz może ci się odbijać mogą by może być możesz nawet wymiotować no i jakie lekarstwo przede wszystkim należy się udać do lekarza zrobić badania i zacząć to leczyć Controloc 20 pisałaś że pijesz Remi Nie no Remi to ja nie piję takiego świństwa za przeproszeniem pseudo lekarstwa co jeszcze może ci pomóc siemię lniane tak siemię lniane Może pomóż no i przede wszystkim podstawowa zasada leczyć jeśli to jest na tle nerwowym leczyć nerwy ale cię nie nerwów zajmuje się psychiatra ja miałem takie 19 88 roku pół roku jak mi Marta ta miałem taki efekt jadłem i miałem po prostu po dwóch trzech czterech godzinach smak jajek coś w tym stylu no i kończyło się to intensywnymi wymiotami słowem trzeba to leczyć bo jak nie będziesz leczyć to się zrobią nadżerki w żołądku następnie wrzody w żołądku a wrzody w żołądku to już niebezpieczna sprawa bo jak pękną No to sytuacja jest

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka