IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 01:17
Od kilku miesięcy mam jakieś dziwne objawy.Najpierw przez długi okres czasu miałam,zdarzające
się czasami,chwilowe zawroty głowy,tydzień temu dłużej niż zwykle trwające uczucie jakby kręcenia
w głowie(bez utraty rownowagi),szum w uszach,jakieś dziwne widzenie,i drętwość przełyku.Dziś
natomias ni z tąd ni z owąd nagle jakieś problemy z przłykaniem,uczucie drętwości przełyku i
szczęki i uczucie jakby duszności chwilowych.Trwało to jednorazowo z nie długo i powtarzało się
falami przez pół godziny.
Nie wiem co to jest.Neurolog wykluczył kręgosłup.
Kurczę może to nerwica?Co ja mam z tym zrobić?Jestem przerażona...
Czy ktoś miał takie objawy?

Atena
Obserwuj wątek
    • Gość: Dorka1001 Re: NERWICA? IP: *.cm-upc.chello.se 05.12.04, 14:58
      Tak to napewno objawy nerwicowe.u mnie zaczelo sie podobnie, dretwienia,
      zawroty glowy,drzenia a potem lek!.Dlugo sie z tym zmagalam w koncu poszlam do
      psychiatry i po dlugim poszukiwaniu odpowiedniego dla mnie leku zaczelam powoli
      wracac do zdrowia.Trwalo to poltora roku, dzis czuje sie dobrze oczywiscie
      nadal przyjmuje antydepresant ale te wszystkie objawy minely i jestem
      szczesliwa.Dlatego nie zwlekaj idz do lekarza opowiedz co i jak i rozpocznij
      leczenie, zycze zdrowia1
    • Gość: Małgorzata Re: NERWICA? IP: *.crowley.pl 05.12.04, 15:39
      Witaj !
      Nie napisałaś o swoim wieku, ale moja kuzynka miała podobne objawy przechodząc
      klimakterium (zawroty głowy, skoki ciśnienia, drętwienie głowy i języka).
      Z tego co wiem nie stosowała żadnej terapii i powoli wszystko przeszło, a
      trwało około 2 lat chyba.
      Przepraszam, jeśli temat Cię nie dotyczy i pozdrawiam !
      M.
    • Gość: Kosma Re: NERWICA? IP: 217.153.198.* 05.12.04, 16:21
      Nerwica może się owszem objawiać na różne dziwne sposoby, ale nie należy o niej
      myśleć w pierwszej kolejności, lecz najpierw wykluczyć inne przyczyny, które
      mogą obligować do szybkiej interwencji.
      Tak generalnie nerwicy nie można „dostać”. Może się ona co najwyżej w danej
      sytuacji ujawnić, a jej przyczyną, a co najmniej tłem, są zawsze wydarzenia z
      dzieciństwa. Jeśli chcesz, podaj więcej informacji na forum, albo możesz pogadać
      ze mną na priv. (makosma@polbox.com). Mam pewne doświadczenia z prowadzeniem
      psychoterapii.
      KOsma
      • Gość: Atena Re: NERWICA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 14:30
        Hej!
        Jakich informacji potrzebujesz?
        Nie mogę wysłać Ci maila,nie dociera (?)
        (Może Ty napisz do mnie?... kasia1@simplusnet.pl
        A.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka