sara119 20.05.02, 09:04 Powiedzcie, co myślicie o lekach na gardło dostępnych bez recepty. Które z nich moglibyści polecić? Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sowa Re: Leki na gardło IP: *.carlnfd1.nsw.optusnet.com.au 20.05.02, 10:39 sara119 napisał(a): > Powiedzcie, co myślicie o lekach na gardło dostępnych bez recepty. Które z nich > moglibyści polecić? Dlaczego? Już od lat 20-stych zeszlego stulecia wiadomo, że infekcje w gardle najczęściej rozpoczynają się od wychodowania sobie kultur bakteryjnych w .... uchu !! Najbardziej prostym, najbezpieczniejszym i bez skutków ubocznych lekarstwem jest jest najzwyklejsza na świecie woda utleniona, którą za grosze możesz kupić w każdej aptece ( ok. 4 do 6 % ). Należy zapuścić ok. 3 - 4 kropelki do ucha, aż zaniknie odglos pienienia się. Za godzine można to jeszcze raz powtórzyc i wystarczy. Jesli uda Ci się "uchwycic" moment pierwszych symptomów przeziębienia to efekt jest natychmiastowy !!! Pięknie to funkcjonuje u dzieci !!! w większości przypadków można się obyć bez szpikowania maluchów antybiotykami. Sowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sowa Re: Leki na gardło - do wody utlenionej. IP: *.carlnfd1.nsw.optusnet.com.au 20.05.02, 10:44 sara119 napisał(a): > Powiedzcie, co myślicie o lekach na gardło dostępnych bez recepty. Które z nich > moglibyści polecić? Dlaczego? Zapomniałem dodać : woda utleniona jest , jak nazwa troszkę wskazuje, bardzo silnym utleniaczem. Pewnie wiesz, ze jak polejesz na ranke , to tworzy się pianka i robi się to po to, żeby zdezynfekować ranę. Woda utleniona jest wspaniałym źródłem tzw. wolnych rodników, które w absolutnie bezwzględny sposób, natychmiastowo, niszczą każdą żywą komórkę np. bakterię w ranie czy też... w uchu ! Sowa Odpowiedz Link Zgłoś
orku Re: Leki na gardło 20.05.02, 15:41 Ze wszystkich jakie wyprobowalam (a bylo tego mnostwo) polecam: Sebidin - swinstwo ale dziala. NIe ma nic wspolnego z cukierkami Strepsils czy Neoangin ale skuteczny. Trzeba wziac kilka ale ulga juz po jednej tabletce. Tonsiotren - homeopatyczny, trudny do kupienia ale tez dziala - jak widze w aptece to zawsze kupuje na zapas. Bardzo dobry - bardziej na bole migdałkow. Kiedys byl jeszcze taki proszek gargarin, rozpuszcza sie z woda i plucze gardlo ale pom nim mam odruchy wymiotne. Tez dziala chociaz przedpotopowe. Teraz tez mozna rozpuszczac Citrosept i plukac - przepis jest na ulotce. Zycze szybkiej ulgi, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: Leki na gardło IP: 217.153.27.* 22.05.02, 11:27 Ale powiedz mi, czy skuteczne lekarstwo to znaczy, ze szybko działa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Leki na gardło IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.02, 17:23 Ból gardła przy przeziębieniu wywołany jest działalnością wirusów. Wtedy najlepiej pomagają leki przeciwzapalne, a nie odkażające. Ja stosuję Tantum Verde a ostatnio Strepfen, niezły jest Cholinex. Natomiast w infekcjach bakteryjnych, typu angina czy kłopoty z migdałkami itp niezły jest Gargarin do płukania, Sebidin, Septofervex, Farignosept, Halset itp. Gardło może też boleć od podrażnienia kaszlem- wtedy pomagają cukierki szałwiowe z miodem, Tymianek i podbiał, syrop prawoślazowy. Odpowiedz Link Zgłoś
piasia Re: Leki na gardło 20.05.02, 17:45 Do dezynfekcji - Septolete i Amol. Przy drapaniu w gardle, które nie pozwala zasnąć - kilka kropli Amolu na cukier. Pomaga. Poza tym przy wszelkich chrypkach - doskonałe jest siemię lniane i tabletki Emskie - kiedyś zmora dzieciństwa, bo rozpuszczane w mleku, teraz rozpuszcza się je w wodzie. Lekko słone, doskonale nawilżają gardło i łagodzą podrażnienia. Wiem, co piszę, bo dużo pracuję głosem i bez Emskich już bym została niemową ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martynka Re: Leki na gardło IP: *.lukowa7.waw.pl 22.05.02, 12:54 polecam pastylki OIL OF OLBAS - w skrócie OLBAS- pomarańczowo - zielone pudeło, nie są co prawda tanie (około 14pln) - ale dzialają szatańsko! Odpowiedz Link Zgłoś
lalka74 Re: Leki na gardło 23.05.02, 01:50 Spray - Tymsal, tabletki podbiał z tymiankiem. Na silniejsze infekcje - Coldrex larry plus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flora1 Re: Leki na gardło IP: *.parkiet.com.pl 23.05.02, 11:06 Najskuteczniejszy jest Sebidin i Tantum Verde (do ssania) oraz płyn do płukania gardła Gargarin, w moim przypadku pomagają tylko te leki, pozostale Neoanginy itp. traktuję jak cukierki - mają tylko walory smakowe, a leczniczych nigdy nie odczułam ;-((( Odpowiedz Link Zgłoś