IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 14:00
Jak można leczyć hemoroidy nieoperacyjnie? Może ktoś z Was ma jakieś
doświadczenia w leczeniu. Proszę napiszcie....
Obserwuj wątek
    • iga1304 Re: Hemoroidy 01.02.05, 19:31
      Na temat hemeroidów poczytaj informację z przed paru dni pod hasłami hemeroidy
      oraz żylaki odbytu.Ważne jest w jakim masz stadium-jęśli początkowe,czyli
      stopień I lub II to najbardziej skuteczne środki z Niemiec pod nazwą EULATIN-
      jest maść i czopki.Tym można wyleczyć stosując przez jakiś czas systematycznie
      nawet jeśli nie bolą.Postaraj się zadziałać szybko bo z tym nie ma żartów.Ja
      jak się o tym dowiedziałam to było już za późno.A więc działaj!Zdrówka!
      • Gość: cierpiący Re: Hemoroidy IP: *.toya.net.pl 02.02.05, 01:08
        Iga, czy masz jakąś klinikę, lekarza którego mogłabys polecić. Odległość nie ma
        znaczenia, liczy sie skuteczność. Prosze odpowiedz
        • iga1304 Re: Hemoroidy 02.02.05, 10:44
          Tymi preparatami można się wyleczyć samemu w przypadku I i II stopnia.Nie wiem
          czy wiesz ale gdy krwawisz to jest IV stopień a V stopień jest już rakowy.Ja
          pisałam o tym w haśle Zylaki odbytu.Pisałam też o onclinic w Warszawie ale to
          trwa parę miesięcy ponieważ usuwają co miesiąc jeden guzek.Co prawda podobno
          bezboleśnie w ciągu 10 minut ale to bardzo drogo.Jeden guzek 380 zł,pierwsza
          wizyta 150 zł.Słyszę jednak,że to nie bardzo skuteczne bo chyba odrastają.Ja
          niestety musiałam się zdecydować na operację(bo IV stopień).Poddałam się w
          zwykłym szpitalu rejonowym.Po prostu jeśli jest dobry chirurg to zrobi to bez
          problemu.Ale trzeba samemu pamiętać żeby rurkę trzymać 2-3 dni aby za bardzo
          otwór nie zarósł(mnie nikt o tym nie powiedział)bo potem rozciąganie itd.Ale
          jest już wszystko dobrze,gdybym miała ten problem drugi raz postąpiłabym tak
          samo.Teraz ktoś mi bardzo bliski postąpi tak samo.Ale uprzedzam,że jest to
          bardzo bolesna operacja a po czasie się jej nie żałuję.A więc decyduj szybko i
          wracaj do zdrowia!Pozdrawiam!
          • Gość: janka Re: Hemoroidy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 17:39
            Iga, pzreraziłam się tym co piszesz. Od lipca pojawiły się u mnie hemoroidy.
            Raz na jakiś czas wyłąziły, ale nic nie bolało, czasami był malutki guzek
            bardzo bolący. Smarowałam maścią Avenoc.Ale od dwóch miesiecy po każdym
            wypróżnianiu wyłązi mi taka gula i musze ją wpychać. Wczoraj pojawiło się
            okropnie duze krwawienie. Lało sie kroplami do sedesu.Do jakiego lekarza
            tzreba ztym szybko? Prosze, napisz.Dziekuję.
    • Gość: bo Re: Hemoroidy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 19:02
      brawo-skalpel pomoże. czy przed zabiegiem pytałas na jak długo? polecam poznać
      przyczyny, z nozem zawsze się zdąży. analizawlosa.wp.pl
      • Gość: iga1304 Re: Hemoroidy IP: *.icpnet.pl 09.02.05, 22:32
        Janka! przykro mi ale ja to pisałam z własnego doświadczenia.Koniecznie musisz
        iść do chirurga a on chyba skieruje Cię do poradni endoskopowej.Nie ma na co
        czekać,niektórzy mówią,że na skalpel zawsze przyjdzie cza.Ale to nieprawda-nie
        w tym przypadku. Moja znajoma jest po operacji już pół roku i jest bardzo
        zadowolona.Odwagi!Pozdrawiam!
        • Gość: iga1304 Re: Hemoroidy IP: *.icpnet.pl 10.02.05, 20:14
          Do BO! Nie wiem na jak długo ale ja byłam operowana w 1997 roku i do tej pory
          mam spokój,a już trochę czasu upłynęło,prawda?
          • Gość: bo Re: Hemoroidy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 20:45
            ciesze sie , nie mniej niż ty :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka