Dodaj do ulubionych

Otyłość- szukam lekarza - prosze o pomoc!

05.02.05, 23:18
Jestem bardzo otyła. Mam 30 lat ,172 i ważę 98 kg. Mam okropną depresję i
czuję się jak wark. Doprowadziłam się do stanu opłakanego.Nie chce mi się
żyć, pracować zaczęłam stronić od towarzystwa. Mam zawroty głowy,problemy z
pamięcią,wypróżnianiem,bolą mnie biodra, jak leżę na plecach to nie wstanę bo
tak bolą mnie krzyże i od paru dni w nocy leżąc na plecach mam problemy z
oddychaniem , czuję jakiś dziwny ucisk w kratni i jeszcze do tego te okropne
żylaki na nogach. Potrzebuję pomocy lekarza, który pomoże mi się odchudzić.
Mieszkam w Warszawie.
Bardzo liczę na Waszą pomoc.
Obserwuj wątek
    • abracadabra1 Re: Otyłość- szukam lekarza - prosze o pomoc! 06.02.05, 06:31
      Skutkiem otylosci sa miedzy innymi zaburzenia w krazeniu oraz bole kregoslupa
      ale czy twoja otylosc jest genetyczna czy po prostu zajadasz klopoty i depresje
      i tak kolo sie zamyka?
      Zastanow sie czy potrzebujesz endokrynologa czy moze dobrego psychologa bo
      twoja waga przekroczyla juz nadwage jestes w chorobliwej otylosci dietetyk ci
      pomoze ale trzeba najpierw leczyc przyczyny a nie skutki
      Nie znam przyczyn ale ty je znasz na pewno wiec zastanow sie czy tak bylo od
      zawsze czy moze wplynely na ta sytuacje jakies lekarstwa , srodki medyczne ,
      moze jojo efekt przy nieprawidlowym odchudzaniu lub zwiazane moze to byc z
      niedoczynnoscia tarczycy ?
      Wszystko jest do wyleczenia uwarunkowania genetyczne rowniez, z tym , ze takim
      osobom jest trudniej ale tylko o 20 % a to znaczy 20% samozaparcia wiecej niz
      u przecietnej osoby
      Chcesz to napisz cos blizej i pomysl co jest przyczyna bo nikt nie tyje z
      powietrza
      • Gość: anka Re: Otyłość- szukam lekarza - prosze o pomoc! IP: 80.51.226.* 06.02.05, 09:27
        Miałam podobny problem,ale wiele lat temu .Teraz juz nie mieszkam w Warszawie.
        Ale radze Ci wziąć skieroanie od lekarza pierwszego kontaktu do Instustutu
        Zywności i Zywienia.Wtedy miescił się na Powsińskiej.
        Tam sa fachowcy,równiez endokrynolodzy.
        Odchudza Cie pod kontrola ,jezeli trzeba dadza stosowne leki.
        Mnie wtedy prowadziła dr.Białkowska.Teraz juz chyba profesor.
        Poszukaj sobie w necie.
        I powodzenia,głowa do góry.
        • Gość: Nikt nie pmoże! Nie szukaj lekarza IP: 217.17.45.* 07.02.05, 08:50
          Guzik prawda z tym IŻiŻ na Powsińskiej. Leczyłem się tam prawie trzy lata i w
          efekcie przytyłem prawie 10 kg a dokładnie stosowałem wszystkie (w większości
          b. drogie) lekarstwa i zalecenia dietetyczne. Oni po prostu robią tam doktoraty
          i habilitacje, robiąc testy medyczne na pacjentach. Leczenie nie jest do końca
          bezpłatne, bo za niektóre zlecone badania musiałem jednak zapłacić. Kilka osób
          znajomych i z rodziny, też potwierdza moją opinię o leczeniu w Instytucie.
    • Gość: porada-otyłość Re: Otyłość- szukam lekarza - prosze o pomoc! IP: 83.238.7.* 27.04.05, 11:52
      Witaj,
      Ja mam 32 lata, 176 cm wzrostu i 115 kg. z nadwagą walczę już wiele lat,
      leczyłam się w Instytucie żywienia i żywności na Powsińskiej u Doktor
      Białkowskiej, brałam wiele leków, Isolipan, dieta Cambridge, Meridia (drogi
      lek), efekty średnie. Polecam dwóch lekarzy: Doktor Barbara Jershina, LUX-MED,
      tel. 0801-80-0808, Pani doktór prowadzi program Pożegnanie z Nadwagą- tam
      znajdziesz pomoc, są tez lekarze w klinice Medicover, Pani doktor Małyska.
      Powodzenia, będzie dobrze, jak tez się leczę.
    • Gość: Frida Polecam ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 17:32
      Polecam dr Będzińską i jej gabinet "Saba" w Łodzi. Podobno sa otwierane filie w
      różnych miastach. Z tego co wiem także w Warszawie. Kiedyś mi bardzo pomogła
      (20 kg bez jakiś pioruńskich wyrzeczeń i głodowych diet- w 3 miesiące). Teraz
      trochę się zaniedbałam i postanowiłam że robię "come back"- tym bardziej, że
      gabinet jest także w Warszawie i nie trzeba już jeździc do Łodzi. Pozdrawiam i
      polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka