Dodaj do ulubionych

Czy warto terazsię zaszczepić na grypę?

IP: 217.153.210.* 08.02.05, 09:01
Szczepiłam się poprzednie dwa lata z rzędu i zawsze miałam spokój z
zachorowaniem. Lekkie katarki mnie łapały i to wszystko. Jak się nie
szczepiłam to dwie grypy w roku murowane.
W tym sezonie nie zaszczepiłam się jesienią a teraz się zastanawiam.

Czy warto jeszcze teraz się zaszczepić na grype?
Obserwuj wątek
    • Gość: E. Re: Czy warto terazsię zaszczepić na grypę? IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.05, 10:13
      Za późno.
      • dkamin74 Re: Czy warto terazsię zaszczepić na grypę? 08.02.05, 11:47
        Warto.
    • jacek1956 Re: Czy warto terazsię zaszczepić na grypę? 08.02.05, 12:22
      Są zwolennicy i przeciwnicy szczepień profilaktycznych, zwłaszcza przeciwko
      grypie. Należę do drugich. Dlaczego? Wiele znanych autorytetów wypowiadało się
      zachęcająco na ten temat w mediach, ale nie zabrakło też głosów krytycznych.
      Podobno największy skandal wybuchł w Toronto w Kanadzie, kiedy znaczna część
      personelu para-medycznego (sanitariusze,pielęgniarki,kierowcy ambulansów)
      odmówiła poddaniu się obowiązkowym dla nich szczepieniom (taki wymyślono
      przepis pod groźbą utraty pracy). Najważniejszą sprawą w tej historii jest ich
      bezpośrednia znajomość przypadków powikłań po takich szczepieniach. Pikanterii
      dodaje fakt, że lekarze mieli się szczepić "we własnym zakresie". Ciekawe ilu
      to zrobiło. Nie ma miarodajnych,uczciwych, statystycznych danych z niezależnych
      badań, które by uzasadniały te szczepienia. Natomiast zdarzają się przypadki
      zachorowań wielu osób w kilka dni po szczepieniach na wiele poważnych chorób
      kończących się diagnozą stwardnienia rozsianego,gruźlicy lub zapaleń
      płuc,mózgu,ucha środkowego. Te dane zaczerpnąłem z pewnej publikacji dostępnej
      na naszym rynku.
      Teraz podejmij decyzję.
      • Gość: Grypowa Re: Czy warto terazsię zaszczepić na grypę? IP: 217.153.210.* 08.02.05, 12:52
        A może podaj jakiś link do Twojego źródła?
        Ja się szczepiłam, bo mi to pomagało. Wydaje mi się, ze jeżeli diagnoza tak
        groźnych chorób o jakich piszesz byłaby powiązana ze szczepionką, to wycofano
        by specyfik z rynku. No a leki stosowane w Kanadzie i u nas są chyba nieco inne?
        • jacek1956 Re: Czy warto terazsię zaszczepić na grypę? 08.02.05, 13:51
          W większych miastach są tzw centra medycyny niekonwencjonalnej. Tam znajdziesz
          trochę informacji. W czytelniach też jest co nieco. Jeżeli się szczepiłaś i
          uważasz, że ci to pomagało szczep się dalej! Jeżeli zachorujesz może sobie
          przypomnisz o forum. Przecież to Twoje zdrowie. Pytałaś a ja odpowiedziałem na
          podstawie posiadanej wiedzy. Nie zgadzasz się z nią? Nic na to nie poradzę.
        • snajper55 Re: Czy warto terazsię zaszczepić na grypę? 08.02.05, 16:44
          Gość portalu: Grypowa napisał(a):

> A może podaj jakiś link do Twojego źródła?
          > Ja się szczepiłam, bo mi to pomagało. Wydaje mi się, ze jeżeli diagnoza tak
          > groźnych chorób o jakich piszesz byłaby powiązana ze szczepionką, to wycofano
          > by specyfik z rynku. No a leki stosowane w Kanadzie i u nas są chyba nieco
          > inne ?

Jacuś to znany na tym forum akwizytor ziółek Alvero pomagających na wszystkie
          choroby świata. Już wielu usiłował je tutaj wcisnąć. Nie dziw się więc, że do
          szczepionek Cię zniechęca. ;)

S.
          • jacek1956 Do snajpera55 09.02.05, 07:41
            Jeżeli już odczuwasz snajperku55 tak ogromne ciśnienie aby dzielić się
            swoimi "rewelacjami" mnie dotyczącymi, to przynajmniej naucz się poprawnej
            pisowni. Poza tym, jak na razie w twoich wypocinach przeważa nieprawda i to
            dyskwalifikuje twoją "ciężką" pracę. Ubolewan nad tym, gdyż reklama jaką mi
            fundujesz dotyczy ziół, które są rewelacyjnie skuteczne także i na twoje
            dolegliwości.
            Jeszcze jedno. Gdybyś skupiał się na tematyce wątków w których zabierasz głos a
            nie na "polowaniu na czarownice" - oczywiście w swoim ograniczonym mniemaniu,
            to miejsce jakie zajmujesz zdecydowanie lepiej by było wykorzystane. I proszę
            cię, przelej swoją miłość na rodzinę. Ja w chłopczykach nie gustuję.
    • Gość: elle Re: Czy warto terazsię zaszczepić na grypę? IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 08.02.05, 16:50
      organizm produkuje przeciwciała w ok. tydzień od zaszczepinia, więc jest
      jeszcze sens się szczepić
      • pia.ed Re: Czy warto terazsię zaszczepić na grypę? 08.02.05, 18:26
        Tylko ze szczepi sie przede wszystkim na grype, ktora przychodzi z innego
        kontynentu i moze byc smiertelna.
        Ta grypa juz przyszla i poszla...
        Osobiscie nigdy nie szczepilam sie na grype i nigdy mnie nie dosiegla.
        Zrobie to ew po 70-ce kiedy zaczne podupadac na zdrowiu, bo tylko wtedy
        szczepienie ma sens!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka