Dodaj do ulubionych

mój mąż chrapie!!!!pomóżcie

09.02.05, 22:53
mam problem mój mąż chrapie ale nie chce isc do lekarza.mamy roczne dziecko
ktore spi z nami w pokoju,niestety przez to chrapanie budzi sie.wtedy ja i
corka nie jestesmy wyspane.o dziwo mąż tez.pewnie to chrapanie tez zle na
niego wplywa ale on sobie z tego nie zdaje sprawy.nie raz musze go wyrzucac do
pokoju obok,ale przeciez nie bede wiecznie spac sama.

JAK KTOS MA JAKIS SPOSOB NA CHRAPANIE TO PROSZE PISZCIE!!!POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • Gość: Jolka a my mamy maly chorek IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.02.05, 03:36
      Chrapanie mojego meza budzilo mnie nad ranem i gdy mu o tym powiedzialam
      okazalo sie ze ja tez chrapie.nasze dzieci sie z nas smieja ze stanowimy
      nawet zgrany chorek.Poniewaz jednak czasem nie moglam spac i sluchalam oddechu
      mego meza,wysluchalam ze czasem nie oddycha i sklonilam go aby napomnial o tym
      swojemu lekarzowi przy okazji jakiejs tam wizyty.Dostal skierowanie na badania
      do kliniki snu, gdzie spedzil 2 noce ( 2 razy tam byl).Stwierdzono ze
      zeczywiscie chrapie i ma bezdech nocny i chcieli mu wcisnac( czytaj; sprzedac)
      taka aparature,wygladajaca jak traba sloni tylko troche krotsza gdzie podawano
      mu przez nia tlen .Spal bardzo dobrze w tej klinice z ta traba tzn nie chrapal
      ale przytul sie tu do takiego sloniatka w nocy. Zrezygnowalismy z traby maz
      dalej chrapie a ja wyczytalam gdzies ze mozna w plecy pizamy wszyc pileczke
      ping pongowa to nie mozna spac na plecach i w tej pozycji sie nie
      chrapie.Pojawily sie tez ostatnio na rynku nie wiem czy w Polsce, takie jakby
      plastry ktore sie zaklada na skrzydelka nosa na noc i to podobno likwiduje
      chrapanie.
      Innych sposobow nie znam.
      Pozdrawiam
      • Gość: Artur Re: a my mamy maly chorek IP: *.ss.shawcable.net 10.02.05, 04:04
        Bez tej aparatury maz ma duza szanse na udar mozgu i nadcisnienie.
        A za pare lat powinna byc dostepna drobna operacja, ktora zlikwiduje bezdech nocny. W ciagu 10 minut implantuje sie w podniebienie miekkie 3 palstikowe druciki, ktore utrzymuja podniebienie na tyle wysoko, ze nie dochodzi do blokowania drog odechowych. Obecnie mozna sobie zrobic taki zabieg w USA za ok $3000, ale za jakis czas rozniesie sie na caly swiat.
    • Gość: Jolka chorek IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.02.05, 03:39
      a tak na marginesie to moze nie wyganiaj meza z sypialni ale zorganizujcie
      dziecku osobny pokoik....no chyba ze przez to chrapanie to nie slyszysz jak ono
      sie budzi....ha masz problem....;-))))
    • Gość: ????? Re: mój mąż chrapie!!!!pomóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 21:43
      podobno pomaga wszycie pilek ping-pongowych z tylu bluzy od pizamy
      • Gość: mary Re: mój mąż chrapie!!!!pomóżcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 23:17
        Ee tam, pomaga :(
        Mój mąż chrapie we wszystkich pozycjach.

Dziewczyny, co Wy wiecie o chrapaniu....:(
        • Gość: alek Re: mój mąż chrapie!!!!pomóżcie IP: *.an1.atl16.da.uu.net 11.02.05, 03:07
          mary? to Ty? Moja slubna, nadajesz na mnie?
          Ja " piluje" w kazdej pozycji. Nawet jak "walne spiocha" w fotelu przed TV.
          Mam, zdiagnozowany "bezdech" . Podawanie tlenu czu powietrza przez maske nie
          wchodzi w rachube. Nie toleruje nic na twarzy w czasie snu.
          Robilem szerokie rozeznanie. Metod operacyjnych jest kilka.
          Szanasa na poprawe jest 50%. Albo sie uda albo nie.
          A nawet jezeli sie uda to tez nie wiadomo na jak dlugo, bo w wiekszosci
          przypadkow powraca.
          A wiec nie ma lekarstwa - niestety.
          Chociaz ostatnio czytalem o nowej metodzie polegajacej na wszczepianu przy
          miejscowym znieczyleniu, w "jezyczek" w gardle, czterech plasticowych precikow,
          powodujacych usztywnienie "jezyczka" Podobno efekty sa obiecujace
          Rano jestem zmeczony, a moja slubna niewyspana i wpieniona.
          Na sytuacje krytyczne ma pod reka "korki do uszu"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka