Dodaj do ulubionych

Problemy z wilgotnymi dlonmi

IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.01, 17:48
Jak mozna sobie poradzic z problemem wzmozonej potliwosci dloni ?
Czy sa jakies skuteczne srodki (farmakologiczne, i nie tylko)
Obserwuj wątek
    • Gość: kama Re: Problemy z wilgotnymi dlonmi IP: 213.77.49.* 13.03.01, 11:38
      spróbuj talku, dostępny wkażdej aptece. i pomaga.
      • Gość: Adi Re: Problemy z wilgotnymi dlonmi IP: *.nationale.com.pl 16.03.01, 08:23
        Nadmierna potliwość dłoni może być oznaką łuszczycy. Łuszczycą nie można się
        zarazić - jest to choroba dziedziczna. Nawet jeżeli uważasz, że w Twojej
        rodzinie nikt nie miał łuszczycy, proponuje abyś udał się do dermatologa i
        opowiedział mu o swojej przypadłości.
        Oczywiście może to być również oznaką wzmożonych napięć nerwowych.
    • Gość: janka Re: Problemy z wilgotnymi dlonmi IP: unknown, 158.66.1.* 16.03.01, 11:54
      Tomku, chyba muszę Cię zmartwić.Cierpię na tę przypadłośc od dzieciństwa - mam
      ją " w spadku" po mojej mamie. Jestem osobą zrównoważoną, optymistycznie
      nastawioną do życia,dobrze wykształconą, szczęsliwą.Moja dolegliwośc nie wynika
      więc ze stanu ducha.Zajmowało się mną wielu lekarzy wielu specjalności,
      przeszłam leczenie tradycyjne i mniej konwencjonalne (homeopatia, hipnoza) i
      NIC. Ponieważ medycyna ciągle idzie naprzód ostatnio zdecydowałam się napisać
      do internetowej rubryki porad lekarskich magazynu"Zdrowe Życie" - przezornie
      nie odzywają się (od stycznia)co mnie nawet bardzo nie dziwi, bo większośc
      lekarzy nie wiedziała, co ze mną począć. Niewielu jednak potrafiło się do tego
      przyznać :) Jeden z nich (znany dermatolog) powiedział, że w jego 25-letniej
      praktyce nie widział osoby, którą dało by się z tego wyciągnąć, chyba że w
      drodze dość ryzykownej operacji przecięcia nerwu błędnego, na którą się nie
      zdecydowałam, bo ze szkoły muzycznej musiałam zrezygnować znacznie wcześniej.
      Zdaje się, że Cię nie pocieszyłam... Jeśli rzeczywiście pomoże Ci jakiś talk,
      daj znać:) Ja ze swojej strony, jesli znajdę coś skutecznego, uczynię to samo.
      Pozdrowienia.
      • Gość: x Re: Problemy z wilgotnymi dlonmi IP: 172.22.6.211, 212.219.143.* 26.03.01, 18:44
        Gość portalu: janka napisał(a):

&#62 Tomku, chyba muszę Cię zmartwić.Cierpię na tę przypadłośc od dzieciństwa - mam
        &#62 ją " w spadku" po mojej mamie. Jestem osobą zrównoważoną, optymistycznie
        &#62 nastawioną do życia,dobrze wykształconą, szczęsliwą.Moja dolegliwośc nie wynika
        &#62
        &#62 więc ze stanu ducha.Zajmowało się mną wielu lekarzy wielu specjalności,
        &#62 przeszłam leczenie tradycyjne i mniej konwencjonalne (homeopatia, hipnoza) i
        &#62 NIC. Ponieważ medycyna ciągle idzie naprzód ostatnio zdecydowałam się napisać
        &#62 do internetowej rubryki porad lekarskich magazynu"Zdrowe Życie" - przezornie
        &#62 nie odzywają się (od stycznia)co mnie nawet bardzo nie dziwi, bo większośc
        &#62 lekarzy nie wiedziała, co ze mną począć. Niewielu jednak potrafiło się do tego
        &#62 przyznać :) Jeden z nich (znany dermatolog) powiedział, że w jego 25-letniej
        &#62 praktyce nie widział osoby, którą dało by się z tego wyciągnąć, chyba że w
        &#62 drodze dość ryzykownej operacji przecięcia nerwu błędnego, na którą się nie
        &#62 zdecydowałam, bo ze szkoły muzycznej musiałam zrezygnować znacznie wcześniej.
        &#62 Zdaje się, że Cię nie pocieszyłam... Jeśli rzeczywiście pomoże Ci jakiś talk,
        &#62 daj znać:) Ja ze swojej strony, jesli znajdę coś skutecznego, uczynię to samo.
        &#62 Pozdrowienia.

mam prosbe ,czy moglabys podac adres internetowy porad lekarskich
        magazynu "ZDROWE ZYCIE" jestem zainteresowana napisaniem tam
    • Gość: Agata Re: Problemy z wilgotnymi dlonmi IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.01, 13:42
      Po prostu musisz sie przyzyczaić. To bardzo czesta dolegliwość i często mija z
      wiekiem. Poza tym w aptekach jest środek (Adral czy jakoś tak podobnie) płyn w
      sztyfcie, z zieloną nakrętką, dośc dobry.....
    • Gość: Artur Re: Problemy z wilgotnymi dlonmi IP: 142.165.18.* 28.03.01, 17:20
      W sytuacjach towarzyskich w tancu spobuj nosic eleganckie rekawiczki.
    • Gość: Krystyna Re: Problemy z wilgotnymi dlonmi IP: *.cs.bialystok.pl 30.03.01, 20:25
      Gość portalu: Tomek napisał(a):

&#62 Jak mozna sobie poradzic z problemem wzmozonej potliwosci dloni ?
      &#62 Czy sa jakies skuteczne srodki (farmakologiczne, i nie tylko)

Zajrzyj na strone http://ikoiko.republika.pl , tam jest spis adresow Arkadii w
      calej Polsce, wybierz najblizszy , zadzwon do lekarza optymalnego i zapytaj, czy
      prady selektywne moga pomoc na twoja potliwosc dloni, ja przypuszczam, ze tak.
      Krystyna.
    • Gość: Artur Re: Problemy z wilgotnymi dlonmi IP: *.sasknet.sk.ca 07.04.01, 21:35
      Wilgotne dlonie moga tez swiadczyc on nadczynnosci tarczycy. Warto
      przedyskutowac w czasie nastepnej wizyty u lekarza.
    • Gość: Bogdan Re: Problemy z wilgotnymi dlonmi IP: *.warszawa.ppp.tpnet.pl 21.04.01, 14:25
      Najskutczniejsza metoda pozbycia sie nadmiernej potliwosci rak jest
      wstrzykniecie toksyny botulinowej w dłon. Zabieg ten powoduje, ze Twoje
      gruczoły potowe nie reagują na bodźce nerwowe i w zwiazku z tym nie wydzielają
      potu.

Bogdan
      • Gość: WZA Re: Problemy z wilgotnymi dlonmi IP: *.dial.wxs.nl 17.05.01, 11:00
        POTLIWOSC DLONI MOZE BYC CZETO SKUTKIEM NADPOBUDLIWOSCI UKLADU SYMPATYCZNEGO
        W TAKICH SYTUACJACH ZALECAM RIS BLOKADY Z GUANETYDYNA ( ISMELIN) 10-15 MGR W 20-
        30 ML LIDOKAINY 0,5 % LUB BLOKADE SPLOTU SLONECZNEGO
        TZ WIERZBICKI SPECJALISTA OD BOLU PRZEWLEKLEGO
        t.wierzbicki@wxs.nl
    • Gość: chalin Re: Problemy z wilgotnymi dlonmi IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.01, 21:10
      najlepsza i najpewniejsza metoda jest tzw. sympatektomia piersiowa tzn.
      przeciecie pni nerwowych, daje 100% wyleczalnosc do konca zycia a sam zabieg
      mozna wykonac metoda torakoskopii tzn bez otwierania klatki piersiowej,jak
      laparoskopia, zabiek trwa 20min. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka