Gość: Tomek IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.01, 17:48 Jak mozna sobie poradzic z problemem wzmozonej potliwosci dloni ? Czy sa jakies skuteczne srodki (farmakologiczne, i nie tylko) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kama Re: Problemy z wilgotnymi dlonmi IP: 213.77.49.* 13.03.01, 11:38 spróbuj talku, dostępny wkażdej aptece. i pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi Re: Problemy z wilgotnymi dlonmi IP: *.nationale.com.pl 16.03.01, 08:23 Nadmierna potliwość dłoni może być oznaką łuszczycy. Łuszczycą nie można się zarazić - jest to choroba dziedziczna. Nawet jeżeli uważasz, że w Twojej rodzinie nikt nie miał łuszczycy, proponuje abyś udał się do dermatologa i opowiedział mu o swojej przypadłości. Oczywiście może to być również oznaką wzmożonych napięć nerwowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Re: Problemy z wilgotnymi dlonmi IP: unknown, 158.66.1.* 16.03.01, 11:54 Tomku, chyba muszę Cię zmartwić.Cierpię na tę przypadłośc od dzieciństwa - mam ją " w spadku" po mojej mamie. Jestem osobą zrównoważoną, optymistycznie nastawioną do życia,dobrze wykształconą, szczęsliwą.Moja dolegliwośc nie wynika więc ze stanu ducha.Zajmowało się mną wielu lekarzy wielu specjalności, przeszłam leczenie tradycyjne i mniej konwencjonalne (homeopatia, hipnoza) i NIC. Ponieważ medycyna ciągle idzie naprzód ostatnio zdecydowałam się napisać do internetowej rubryki porad lekarskich magazynu"Zdrowe Życie" - przezornie nie odzywają się (od stycznia)co mnie nawet bardzo nie dziwi, bo większośc lekarzy nie wiedziała, co ze mną począć. Niewielu jednak potrafiło się do tego przyznać :) Jeden z nich (znany dermatolog) powiedział, że w jego 25-letniej praktyce nie widział osoby, którą dało by się z tego wyciągnąć, chyba że w drodze dość ryzykownej operacji przecięcia nerwu błędnego, na którą się nie zdecydowałam, bo ze szkoły muzycznej musiałam zrezygnować znacznie wcześniej. Zdaje się, że Cię nie pocieszyłam... Jeśli rzeczywiście pomoże Ci jakiś talk, daj znać:) Ja ze swojej strony, jesli znajdę coś skutecznego, uczynię to samo. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Problemy z wilgotnymi dlonmi IP: 172.22.6.211, 212.219.143.* 26.03.01, 18:44 Gość portalu: janka napisał(a): > Tomku, chyba muszę Cię zmartwić.Cierpię na tę przypadłośc od dzieciństwa - mam > ją " w spadku" po mojej mamie. Jestem osobą zrównoważoną, optymistycznie > nastawioną do życia,dobrze wykształconą, szczęsliwą.Moja dolegliwośc nie wynika > > więc ze stanu ducha.Zajmowało się mną wielu lekarzy wielu specjalności, > przeszłam leczenie tradycyjne i mniej konwencjonalne (homeopatia, hipnoza) i > NIC. Ponieważ medycyna ciągle idzie naprzód ostatnio zdecydowałam się napisać > do internetowej rubryki porad lekarskich magazynu"Zdrowe Życie" - przezornie > nie odzywają się (od stycznia)co mnie nawet bardzo nie dziwi, bo większośc > lekarzy nie wiedziała, co ze mną począć. Niewielu jednak potrafiło się do tego > przyznać :) Jeden z nich (znany dermatolog) powiedział, że w jego 25-letniej > praktyce nie widział osoby, którą dało by się z tego wyciągnąć, chyba że w > drodze dość ryzykownej operacji przecięcia nerwu błędnego, na którą się nie > zdecydowałam, bo ze szkoły muzycznej musiałam zrezygnować znacznie wcześniej. > Zdaje się, że Cię nie pocieszyłam... Jeśli rzeczywiście pomoże Ci jakiś talk, > daj znać:) Ja ze swojej strony, jesli znajdę coś skutecznego, uczynię to samo. > Pozdrowienia. mam prosbe ,czy moglabys podac adres internetowy porad lekarskich magazynu "ZDROWE ZYCIE" jestem zainteresowana napisaniem tam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Problemy z wilgotnymi dlonmi IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.01, 13:42 Po prostu musisz sie przyzyczaić. To bardzo czesta dolegliwość i często mija z wiekiem. Poza tym w aptekach jest środek (Adral czy jakoś tak podobnie) płyn w sztyfcie, z zieloną nakrętką, dośc dobry..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Problemy z wilgotnymi dlonmi IP: 142.165.18.* 28.03.01, 17:20 W sytuacjach towarzyskich w tancu spobuj nosic eleganckie rekawiczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna Re: Problemy z wilgotnymi dlonmi IP: *.cs.bialystok.pl 30.03.01, 20:25 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Jak mozna sobie poradzic z problemem wzmozonej potliwosci dloni ? > Czy sa jakies skuteczne srodki (farmakologiczne, i nie tylko) Zajrzyj na strone http://ikoiko.republika.pl , tam jest spis adresow Arkadii w calej Polsce, wybierz najblizszy , zadzwon do lekarza optymalnego i zapytaj, czy prady selektywne moga pomoc na twoja potliwosc dloni, ja przypuszczam, ze tak. Krystyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Problemy z wilgotnymi dlonmi IP: *.sasknet.sk.ca 07.04.01, 21:35 Wilgotne dlonie moga tez swiadczyc on nadczynnosci tarczycy. Warto przedyskutowac w czasie nastepnej wizyty u lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Problemy z wilgotnymi dlonmi IP: *.warszawa.ppp.tpnet.pl 21.04.01, 14:25 Najskutczniejsza metoda pozbycia sie nadmiernej potliwosci rak jest wstrzykniecie toksyny botulinowej w dłon. Zabieg ten powoduje, ze Twoje gruczoły potowe nie reagują na bodźce nerwowe i w zwiazku z tym nie wydzielają potu. Bogdan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WZA Re: Problemy z wilgotnymi dlonmi IP: *.dial.wxs.nl 17.05.01, 11:00 POTLIWOSC DLONI MOZE BYC CZETO SKUTKIEM NADPOBUDLIWOSCI UKLADU SYMPATYCZNEGO W TAKICH SYTUACJACH ZALECAM RIS BLOKADY Z GUANETYDYNA ( ISMELIN) 10-15 MGR W 20- 30 ML LIDOKAINY 0,5 % LUB BLOKADE SPLOTU SLONECZNEGO TZ WIERZBICKI SPECJALISTA OD BOLU PRZEWLEKLEGO t.wierzbicki@wxs.nl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chalin Re: Problemy z wilgotnymi dlonmi IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.01, 21:10 najlepsza i najpewniejsza metoda jest tzw. sympatektomia piersiowa tzn. przeciecie pni nerwowych, daje 100% wyleczalnosc do konca zycia a sam zabieg mozna wykonac metoda torakoskopii tzn bez otwierania klatki piersiowej,jak laparoskopia, zabiek trwa 20min. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś