Gość: co2 IP: *.utr.casema.net 18.03.01, 10:44 czy warto czekac z seksem na specjalna osobe ? czy warto miec w zyciu tylko jednego partnera seksualnego ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: iwona Re: seks IP: *.proxy.aol.com 22.03.01, 03:08 co2? (zabawne...) oczywiscie, ze nie!!! nie warto, i nawet nie nalezy czekac z seksem na tylko jedna osobe... to nierozsadne i nie gwarantuje niczego na przyszlosc. Jesli gwarantuje, to tylko byc moze rozczarowanie po jakims czasie, ze to nie bylo to, co naprawde lubisz! Nikt nigdy nie doceni tego, ze czekales/as na nia/niego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ww Re: seks IP: 213.76.63.* 22.03.01, 20:50 A ja się z Tobą nie zgodzę! Uważam, że warto czekać. Może nie na Tego Jedynego bo nigdy nie będziesz wiedziała do końca czy to na pewno On - nawet wg mnie po ślubie. Jednak uważam, że warto trochę poczekać. Ja czekałam 20 lat i naprawdę warto było!! I wierz mi dla facetów to jest naprawdę ważne, pomyśl, mają poczucie, że jesteś tylko Ich, że są pierwszymi.... Że nie są do nikogo porównywani!!! Poczekaj, nie będziesz żałować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotina Re: seks IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.01, 18:50 Zgadzam się z tobą. napewno jesteś bardzo fajnym chłopakiem . Czekam na odpowiedz. dorotina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANITA Re: seks IP: 192.168.3.* / 195.94.215.* 19.07.01, 15:29 Dla mojego meza ma to ogromne znaczenie, do tego stopnia ze po 15-latach malzenstwa dreczy mnie wspomnieniami z przeszlosci. Niestety nie był moim pierwszym mezczyzna . Zaluje bo kocham meza i wiem jak przez to cierpi ,ja zreszta tez.Moze jest zbyt zaborczy ale to taka meska natura. Musze dodac ,ze jako mezczyzna jest wspanialy nasze relacje sa cudowne, mam wyrzuty sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ww Re: seks IP: 213.76.63.* 22.03.01, 20:51 A ja się z Tobą nie zgodzę! Uważam, że warto czekać. Może nie na Tego Jedynego bo nigdy nie będziesz wiedziała do końca czy to na pewno On - nawet wg mnie po ślubie. Jednak uważam, że warto trochę poczekać. Ja czekałam 20 lat i naprawdę warto było!! I wierz mi dla facetów to jest naprawdę ważne, pomyśl, mają poczucie, że jesteś tylko Ich, że są pierwszymi.... Że nie są do nikogo porównywani!!! Poczekaj, nie będziesz żałować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ww Re: seks IP: 213.76.63.* 22.03.01, 20:51 A ja się z Tobą nie zgodzę! Uważam, że warto czekać. Może nie na Tego Jedynego bo nigdy nie będziesz wiedziała do końca czy to na pewno On - nawet wg mnie po ślubie. Jednak uważam, że warto trochę poczekać. Ja czekałam 20 lat i naprawdę warto było!! I wierz mi dla facetów to jest naprawdę ważne, pomyśl, mają poczucie, że jesteś tylko Ich, że są pierwszymi.... Że nie są do nikogo porównywani!!! Poczekaj, nie będziesz żałować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wery Re: seks IP: 10.2.3.39, 195.117.6.* 23.03.01, 10:45 To zależy od wieku. Myśle że jeśli masz więcej niż 23 lata to nie ma już na co czekać bo możesz się niedoczekać. Jeśli masz mniej niż 18 lat to lepiej poczekaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: seks IP: 172.17.16.238, 195.117.243.* 23.03.01, 12:37 Oj, z tym wiekiem to chyba nie tak. A jakaż to różnica czy masz lat 23, czy 23 i pół, albo 24 czy nawet 25? Czy to oznacza, że wtedy trzeba wskakiwać do łóżka z każdym kto się nawinie? Uważam, że warto zaczekać na własciwą osobę i być pewnym, że to własnie z nią chce się taką rzecz przeżyć. To cudowne uczucie! A nerwowe zerkanie na kalendarz i kalkulowanie, czy już teraz czy może jeszcze poczekać odbiera całą "magię" temu wydarzeniu. Pozdrawiam i życzę cierpliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotina Re: seks IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.01, 18:46 seks jest bardzo dobrym lekiem na depresję i smutek . Napewno warto czekać na tego jedynego. To się opłaca . Pozdrawiam wszystkich facetów samotnych .Dorotina ps.kochajmy się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ww Re: seks IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.01, 21:44 SDorotina, ja naprawdę jestem kobietą! Czy to,że uważam, że faceci lubią nie być porównywani do swoich ew. poprzedników, ma świadczyć o moim kłamstwie co do płci??! A może po prostu przyjaźnię się z kilkoma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgred Re: seks IP: *.tele2.pl 16.04.01, 14:20 Jestem grubo po 40-tce i zapewniam Was, ze prawdziwy seks musi isc w parze z miloscia. Jak nie ma uczucia to jakosc i ilosc naszych doznan jest marna. Zatem warto czekac bedac otwartym na ludzi. Na pewno milosc sie trafi. Ciekawi niech probuja, beda sobie potem mogli porownac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: seks IP: 192.168.0.* / 195.94.215.* 19.07.01, 17:52 Gość portalu: zgred napisał(a): > Jestem grubo po 40-tce i zapewniam Was, ze prawdziwy > seks musi isc w parze z miloscia. Jak nie ma uczucia > to jakosc i ilosc naszych doznan jest marna. Zatem > warto czekac bedac otwartym na ludzi. Na pewno milosc > sie trafi. Ciekawi niech probuja, beda sobie potem > mogli porownac. Swieta prawda,tak naprawde nikt nie moze przwidziec co go w zyciu czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: seks IP: 213.76.24.* 23.03.01, 13:48 Uwazam, że nie warto. Tego jednego, jedynego spotkałam mając 31 lat. Miałam czekać?! Przecież to byłby kompletny bezsens. Oczywiście nie należy przesadzać z ilością, raczej postawić na jakość. Miałam kilku facetów, każdy był dla mnie w jakiś sposób ważny i niczego nie żałuję. A mój obecny partner? chciałabym, żeby był dla mnie ostatnim. I wiecie co, był zadowolnony, jak się okazało, że nie jest tym pierwszym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manson Re: seks IP: 156.17.209.124, 156.17.215.* 27.03.01, 00:04 ja nie moge, najdurniejsza rzecz, wymyslona przez hipokrytow wiadomo, ze kazdy chce byc tym pierwszym, a ten Twoj jedyny byl zadowolony, ze nie jest pierwszym, bo nie mial innego wyjscia, przeszlosci juz nie zmieni ludzie bezsensownie mowia, ze lepiej miec dziewczyne z doswiadczeniem, bo.. jest doswiadczona, lecz prawda jest taka, ze lepiej jest miec dziewczyne niedoswiadczona, BO WSZYSTKIEGO SAM JA NAUCZYSZ Odpowiedz Link Zgłoś
macho Re: seks 29.03.01, 14:28 Masz troche racji co do tego ze kazdy chce byc pierwszym i obludne jest twierdzenie ze najlepiej miec dziewczyne doswiadczona. Jednakze jesli ta jedyna miala juz partnera mozna liczyc na to ze nie bedzie "chciala zobaczyc jak to jet z kims innym". Sa wiec plusy i minusy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: seks IP: 62.148.83.* 12.06.01, 13:14 Gość portalu: manson napisał(a): > ja nie moge, najdurniejsza rzecz, wymyslona przez hipokrytow > wiadomo, ze kazdy chce byc tym pierwszym, a ten Twoj jedyny byl zadowolony, ze > nie jest pierwszym, bo nie mial innego wyjscia, przeszlosci juz nie zmieni > > ludzie bezsensownie mowia, ze lepiej miec dziewczyne z doswiadczeniem, bo.. > jest doswiadczona, > lecz prawda jest taka, ze lepiej jest miec dziewczyne niedoswiadczona, BO > WSZYSTKIEGO SAM JA NAUCZYSZ Każdy woli być tym pierwszym, zwłaszcza facet, trudno w obecnych czasach znaleźć dziewicę. Mężczyzna bardzo często czuje się porównywany do poprzedników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: seks IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.01, 19:09 Bardzo mi się podoba to co piszesz.Trzeba być wyjątkowo próżnym i zakłamanym,żeby mieć satysfakcję nie z tego jak jest i może być, lecz z tego ,że się było pierwszym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: do Mansona IP: *.proxy.aol.com 27.03.01, 04:26 Czesc Manson, wiesz, Twoja zimnokrwistosc czasami mnie przeraza. Czytalam Twoje "wypowiedzi" w pytaniach na inny temat i dochodze do wnisku, ze moglbys spojrzec na zycie z troszke innej perspektywy. Domyslam sie, ze bardzo lubisz siebie samego, w czym, akurat, nie widze nic zlego...no ale hey! nie przesadzajmy czasami...Twoje poglady, nie powiem, sa interesujace, ale jednoczesnie gdzie jest w nich miejsce na troche uczucia? Przepraszam, jesli Cie urazilam... nie mialam takiego zamiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antoni Re: czekac, nie czekac? IP: *.3web.net 27.03.01, 05:13 Dzieci kochane, o czym wy tutaj debatujecie ? O seksie jako takim , a czy o milosci ? Te dwie rzeczy trzeba wyraznie od siebie rozroznic ? Czekac trzeba i to koniecznie , ale na prawdziwa milosc , a z seksem tez nie nalezy sie spieszyc bo wkrotce wyrownacie rekord swiata! To nie do pomyslenia , aby w Polsce najmlodsze matki ( jeszcze dzieci !! ) mialy 12-13 lat.!!!! Zamiast seks lepiej trenowac jakies sporty lub zajac sie nauka , albo jak sie nie ma talentu to do "biznesu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manson Re: czekac, nie czekac? IP: 156.17.209.124, 156.17.215.* 27.03.01, 13:35 no wlasnie i antoni w tym momencie wyjal mi to z ust, powiedzial bardzo dobrze co do tematu rozmowy, to mysle, ze jest o sexie, nie o milosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manson Re: do Mansona IP: 156.17.209.124, 156.17.215.* 27.03.01, 20:56 iwona odpowiadam Ci w watku 'seks i pochodne' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: seks IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.01, 11:46 Zgadzam się z Tobą, antoni. Czekać na prawdziwą miłość, koniecznie. Tylko to się liczy, a nie to, czy mój facet był dla mnie pierwszym, czy tez nie. Ważne jest to, że teraz jest jedynym, najważnieszym. Ale z seksem też się nie spieszyłam, tylko, że tak jak wczesniej napisałam, trudno, żebym czekała do 30 roku życia na tego pierwszego. Poza tym jestęśmy dorośli, to znaczy mój facet i ja. Mam 33 lata, on 46. Jestesmy razem od 3 lat. Manson, naprawdę uważasz, że facet byłby zadowolony, że trafiła mu się 30-letnia dziewica? Bez przesady...... A tak wogóle, to mój mężczyzna nie jest głupi i wie, że nie jestem puszczalska. Sam miał kilka kobiet w swoim życiu i trudno, żeby wymagał, żebym zachowała dziewictwo dla niego.... Wazne jest to, co teraz jest między nami i co będzie, a nie to, co było, zanim się poznaliśmy. Nieprawdaż? Tak mnie się w każdym razie wydaje. A może mam spaczone podejście do rzeczywistości? Dla mnie, dla mojego faceta tak naprwdę istotne jest to, czy będziemy dla siebie ostatnimi kochanankami, a nie czy byliśmy pierwszymi. a na marginesie, Manson, to nie była hipokryzja. Kwestia mojego dziewictwa nie stanowiła problemu, ani dla mojego faceta, ani dla mnie. Ludzie mają różne poglądy na życie. Nie zakładaj, że kazdy facet myśli tak, jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manson Re: seks IP: 156.17.209.124, 156.17.215.* 27.03.01, 20:29 gosia odpowiedzialem Ci w watku 'Seks i pochodne' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: seks IP: *.sasknet.sk.ca 28.03.01, 04:28 Trzeba tylko pamietac ze z seksu biora sie dzieci. Moze sie to zdarzyc nawet przy seksie oralnym (patrz wyzej na grupe dyskusyjna: ciaza a seks oralny) Dziecko to odpowiedzialnosc. Nie ma nic gorszego niz urodzic sie przypadkowo i byc z jednym tylko rodzicem. Samotne matki prawie wszedzie zaliczaja sie do najbiedniejszych a stres tez zbiera swoje zniwo w utraconym zdrowiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraxa Re: seks IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.01, 23:37 ja akurat za długo się nie naczekałam, ten jedyny 'trafił ' mi się ,kiedy miałam 16 lat. seks pojawił si e wmoim zyciu z wielka miłoscia i przez 7 lat trwania tego zwiazku był zwiazany tylko z ta jedna, jedyna osoba. wyszłam za tego człowieka za mąz i co sie okazało? że to pomyłka. moze gdybym nie przeceniała tak bardzo znaczenia faktu, ze straciłam dziewictwo z nim własnie wczesniej bym dostrzegła, że to nie to. seks był pierwszorzedny, ale z biegiem lat wpadłam na to,ze to jednak nie wszystko. mam 24 lata, rozwodze sie i odkrywam na nowo uroki płci przeciwnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mesco Re: seks IP: *.dip.t-dialin.net 25.04.01, 19:20 czekanie czy nie czekanie - nic nie jest gwarancja na trwalosc zwiazku. Ile par bylo dla siebie pierwszych? i co popatrzcie sie na statystyki rozwodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mesco Re: seks IP: *.dip.t-dialin.net 25.04.01, 19:24 czekanie czy nie czekanie - nic nie jest gwarancja na trwalosc zwiazku. Ile par bylo dla siebie pierwszych? i co popatrzcie sie na statystyki rozwodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tudeja Re: seks IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 14:53 Gość portalu: Artur napisał(a): > Trzeba tylko pamietac ze z seksu biora sie dzieci. Moze sie to zdarzyc nawet > przy seksie oralnym MOJ DROGI,NIE TEDY DROGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciri Re: seks IP: *.vis.toronto.edu 01.05.01, 04:58 Gość portalu: co2 napisał(a): > czy warto czekac z seksem na specjalna osobe ? czy warto miec w zyciu tylko > jednego partnera seksualnego ? Dlaczego wszyscy mysla ze co2 to dziewczyna? Moze tys chlopak? W kazdym razie, moj chlopak na mnie czekal (choc ja na niego niestety nie) i powiem Ci, ma to dla mnie wieksze znaczenie niz bym kiedykolwiek przypuszczala. Dla niego zreszta tez. Wydaje mi sie ze jest to tym kolejnym "czyms" ktore nas laczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: seks IP: *.pl 03.05.01, 19:07 Wszyscy myslą, że to chłopak, bo najczęściej dziewczyny maja problemy z podjęciem decyzji, kiedy ma być - i z kim - ten pierwszy raz. Może dlatego, że potencjalne konsekwencje stosunku (czytaj: ciąża) ponoszą głównie one. Po prostu biologiczne wyposażenie narzuca nieco inny punkt widzenia. A tak wracając do głównego wątku: kiedy zdecydować sie na inicjację - to myslę, że nie ma dobrej odpowiedzi na to pytanie. Ja długo zwlekałam z ta decyzją - najpierw sie bałam, a kiedy przekroczyłam magiczną liczbę dwudziestu lat, zaczęło mi być głupio, że ciągle jestem dziewicą, bo wszystkie moje koleżanki juz dawno miały to za sobą, gadały przy winie i piwie o swoich coraz bardziej ekscytujących doświadczeniach seksualnych, a ja mogłam sie tylko biernie przysłuchiwać i ewentualnie usprawiedliwiać swoje milczenie poszanowaniem dla dyskrecji i tajemnic alkowy. No, więc byłam dziewicą i zastanawiałam się, co pomyśli sobie facet (na którym by mi zależało), z którym wreszcie zdecyduję się pójść do łóżka? Że nikt mnie wcześniej nie chciał? Że nikogo nie pociągałam? W końcu zdecydowałam sie na pierwszy raz z mężczyzną nic dla mnie nie znaczącym (choć pociągającym mnie fizycznie). Nie wiem, czy dobrze zrobiłam, do dziś sfera seksu jest dla mnie jakby nieoswojona, mam z tym problemy - ale cieszę się, że nie mam już tej nieszczęsnej błony dziewiczej między nogami. Może to brutalne i niesmaczne, ale tak to widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ped Re: seks IP: 212.191.70.* 05.05.01, 18:03 Na Forum Kobieta podobna dyskusja toczy sie na watku 22 -letnia dziewica. Wszyscy mezczyzni chwala i podziwiaja Virgin za to wyznanie . Wiec moze Xeno zaluj teraz teraz tej decyzji za wczesnie podjetej . Do Virgin przypuszczalnie wielu mezczyzn posyla teraz e'maile z oswiadczynami i propozycjami matrymonialnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joasia do co2 IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.01, 07:33 Rób to co Ci podpowiada intuicja i serce,a nie hormony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joasia do co2 IP: 213.76.112.* 11.05.01, 07:34 Rób to co Ci podpowiada intuicja i serce,a nie hormony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASIA SEKS? IP: *.devs.futuro.pl 16.05.01, 13:56 Czytałam i czytałam te wszystkie listy i nie zauważyłam bardzo ważnego spostrzeżenia, które od razu mi się nasuwa gdy ktoś zadaje takie pytanie: KIEDY? JA co prawda czekałam ze współzyciem na faceta, z którym chciałabym juz iść przez życie, ale... Wcześniej uprawiałam wszystkie inne formy seksu (oralny i inne pieszczoty) z byłymi partnerami. Wiedziałam , że musze być pewna aby zrobić "TO", ale uprawiając inne formy seksu zbierałam doświadczenie. Mój obecny partner nie mógł uwierzyć, że byłam dziewicą gdy spaliśmy ze sobą pierwszy raz - byłam taka dobra i tak świetnie umiałam go zaspokoić. Rozdzielmy więc Seks na całość - z seksem dajacym przyjemność, ale przy ostrożności nie prowadzącym do ciązy! Uważam,że zupełny brak kontaktów przed tym JEDYNYM i OSTATNIM partnerem prowadzi do tego, że zamiast oczarować go później okazujemy się być niezdarne lub bojaźliwe - co więcej, nie wiemy nawet jak lizać jego wspaniałą różdżkę rozkoszy i robimy to niczym....odkurzacz. Pozdrawiam wszystkie doświadczone...dziewice! ASIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mesco Re: SEKS? IP: *.dip.t-dialin.net 16.05.01, 14:59 piekny post Asiu, ale nie wierze za bardzo w seks oralny u mlodej dziewczyny....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASIA Re: SEKS? IP: 62.233.128.* 17.05.01, 11:52 Mój Drogi! Taka stara nie jestem (22) prawie 23 i muszę CI powiedzieć,ze ja wierzę, iż choć 50 % młodych dziewczyn ma zdrowe podejście do tych spraw. ptymistak ze mnie... Gość portalu: mesco napisał(a): > piekny post Asiu, > > ale nie wierze za bardzo w seks oralny u mlodej dziewczyny....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mesco Re: SEKS? IP: *.dip.t-dialin.net 17.05.01, 15:12 mimo wszystko nie wierze, moze w te 50% mam nadzieje ze robisz to dobrze. mesco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASIA Re: SEKS? TAKI TEMAT A TAK KRÓTKO NA "WOKANDZIE" IP: 62.233.128.* 06.06.01, 10:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oicug Re: SEKS? TAKI TEMAT A TAK KRÓTKO NA IP: 212.191.70.* 06.06.01, 16:51 Masz racje Asiu. Postepowalas zgodnie z moimi zaleceniami dla mlodziezy . I to Ci zaowocowalo w pieknej postaci . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mucho Re: seks IP: 195.212.29.* 08.06.01, 13:39 mysle ze nalezy poczekac do momentu kiedy sie tego na prawde chce, a nie kiedy gosc jest odpowiedni - jedno z drugim jakos sie wiaze ale czasem nawet ten odpwiedni musi chwile zaczekac zeby kobieta byla gotowa do pelnego zblizenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iguana Re: seks IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00 Trudno powiedziec,czy warto-to indywidualna sprawa kazdego.Osobiscie nie czekalam w kontekscie"pierwszy i jedyny",wyszlo troche inaczej,ale mam w tej chwili partnera,ktorego uwazam na chwile obecna za tego jedynego i nie zamierzam go zmieniac, ALE w zyciu nigdy nic nie wiadomo.Dlatego to,czy w zyciu bedziemy mieli jednego czy wiecej partnerow seksualnych nie zawsze zalezy w 100% od nas. Jednakze szanuje tych, ktorzy podejmuja taka decyzje i czekaja z seksem do slubu! Nawet ich podziwiam,bo ja tak bym nie mogla! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Re: seks IP: 157.25.130.* 19.07.01, 17:54 Gość portalu: co2 napisał(a): > czy warto czekac z seksem na specjalna osobe ? czy warto miec w zyciu tylko > jednego partnera seksualnego ? Nie. Zakładając, że nie jest się już szczeniakiem. Ja czekałem na tę jedyną i wiele lat po ślubie zmęczony niedopasowaniem seksualnym zdradziłem ją. I? Zero wyrzutów. Zadowolenie. To może być dużo przyjemniejsze. Zdradziłem ponownie i znów było lepiej. I nadal nie mam wyrzutów. Żałuję, że dałem sobie wmówić, że wierność i tylko jeden partner są bardzo ważni. Naturalnie nie układa nam się nie tylko w seksie. Ale teraz to już wiem, że nasze dni są policzone i już prawie nie mam wątpliwości, że tak będzie lepiej. Gdybym nie uległ powszechnej fetyszyzacji seksu może moje życie lepiej by się potoczyło. Dlatego odtąd zwalczam robienie z seksu najwżniejszego kryterium moralności. Są ważniejsze sprawy niż to czy partner miał kogoś przede mną. Trzymajcie się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adox Re: seks IP: *.telenergo.pl 19.07.01, 22:55 a wiecie jaka przewagę nad facetami ma czekolada ?!?!: otóż w przypadku czekolady rozmiar naprawdę nie ma znaczenia :))) Odpowiedz Link Zgłoś