Gość: kamila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 10:31 w poniedzialek mam operacje kregoslupa! mam powzne objawy depresji! pomozcie choc dobrym slowem :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ann Re: DEPRESJA PRZED OPERACYJNA :( POMOCY!!!!! IP: *.chello.pl 15.04.05, 10:53 Słoneczko, pomysl sobie, że potem będzie lepiej - przeciez o to chodzi w tej operacji, czy tak? poza tym, to chyba nie depresja, po prostu lękasz się... ludzka rzecz! trzymam kciuki! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjentka Re: DEPRESJA PRZED OPERACYJNA :( POMOCY!!!!! IP: *.chello.pl 15.04.05, 10:54 Jestem pół roku po operacji(nie kręgosłupa)i też się bałam,jak każdy.Wiem,że to głupie i trudne ale spróbuj nie myśleć.Pózniej będzie tylko lepiej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ama Re: DEPRESJA PRZED OPERACYJNA :( POMOCY!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 13:24 Ja też jestem po operacji kręgosłupa i wiem, że każdy się tego boi. Jest jakaś legenda na temat złych następstw operacji. Ja jestem zaprzeczeniem tej legendy, więc nie ma powodu, żebyś i Ty nią nie była. Depresja często jest następstwem \i na odwrót\ schorzeń kręgosłupa, jest nawet na ten temat książka "Kręgosłup w depresji", nie pamiętam autora. Dobrze by było, żebyś po operacji udała sie do jakiegoś lekarza i poprosiła o leki przeciwdepresyjne \ja biorę Seronil\. Wszystko będzie dobrze. Nie słuchaj tych, którzy mówią głupoty. Napisz koniecznie, gdy dojdziesz do siebie po operacji, jak się czujesz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: DEPRESJA PRZED OPERACYJNA :( POMOCY!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 14:28 Jestem po 2 operacjach .. i jakos żyje.. te operacje mialam dawno bo ok 10 lat temu.. i wiem co przeżywasz, ale nie martw sie za jakis czas bedziesz sie zmiala ze swojego strachu .. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: DEPRESJA PRZED OPERACYJNA :( POMOCY!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 14:29 tez operacje kregoślupa mialam musze dodac.. ale to byly inne czasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: DEPRESJA PRZED OPERACYJNA :( POMOCY!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 17:25 dzieki za dobre slowa! ale cholera nie moge przestac myslec :( gorzej jak bede w 10 tych ktorzy maja powiklania!buuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: DEPRESJA PRZED OPERACYJNA :( POMOCY!!!!! 15.04.05, 19:37 Kamila, Szkoda ze przed napisaniem na to forum naie znalazlas w internecie slowa DEPRESJA... bo nie masz zielonego pojecia na czym ona polega! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyrafa46 Re: DEPRESJA PRZED OPERACYJNA :( POMOCY!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.04.05, 20:39 Kamila, miałabym do Ciebie kilka pytań, ale teraz nie będę Ci głowy zawracać. Proponuję, abyś potrenowała trochę przed operacją. Oczywiście nie kręgosłup. Mózg. Obejrzałam z godzinę, może 2 temu bardzo ciekawy film. Wynika z niego, że dobrze Ci zrobi, dgy sobie wyobrazisz siebie - już zdrową, po operacji i rehabilitacji. Jakieś synapsy, jakies informacje, ...w każdym razie takie myślenie wpłynie dobrze nie tylko na twój nastrój, ale również na kręgosłup.!!! Szkoda, że nie ogladałam tego programu od samego początku i, że nie jestem lekarzem. Więcej bym wiedziała, zrozumiała i zapamiętała. Nie martw się, będzie dobrze, pozdrawiam Cię serdecznie, Żyrafa Odpowiedz Link Zgłoś
adrem63 Re: DEPRESJA PRZED OPERACYJNA :( POMOCY!!!!! 16.04.05, 23:08 Kamila - głowa do góry. To nie depresja to strach. Znam dwie osoby, które przeszły skomplikowane operacje kręgosłupa z podejrzeniem o nowotwór. Operacje zakończyły się sukcesem. Osoba z którą mam do dzisiaj kontakt cieszy sie dobrym zdrowiem. Sam miałem operację b-passów na sercu po dwóch zawałach i już się żegnałem z tym światem. Rzeczywista depresja może przyjśc po operacji jesli stracisz sporo krwi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bETTY Re: DEPRESJA PRZED OPERACYJNA :( POMOCY!!!!! IP: *.004.dsl.wa.iprimus.net.au 17.04.05, 06:33 JA TEZ MIALAM OPERACJE 2 TYGODNIE TEMU BARDZO SIE BALAM AZ ROZTROILAM CALY ORGANIZM SCHUDLAM 5KG ZAWROTY GLOWY ITD DZISIAJ JEST JAK NOWO NARODZONA I DUMNA Z SIEBIE I CIESZE SIE ZYCIEM JAK MASZ DOBREGO LEKARZA TO NIE MA CO SIE BAC TERAZ TAKA TECHNIKA Odpowiedz Link Zgłoś
adrem63 Re: DEPRESJA PRZED OPERACYJNA :( POMOCY!!!!! 17.04.05, 16:09 Kamila jutro trzymam za Ciebie kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: DEPRESJA PRZED OPERACYJNA :( POMOCY!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 19:27 Dzieki :( napisze jak wroce (za 3 tyg) papa Odpowiedz Link Zgłoś