Dodaj do ulubionych

DEPRESJA PRZED OPERACYJNA :( POMOCY!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 10:31
w poniedzialek mam operacje kregoslupa! mam powzne objawy depresji! pomozcie
choc dobrym slowem :(
Obserwuj wątek
    • Gość: ann Re: DEPRESJA PRZED OPERACYJNA :( POMOCY!!!!! IP: *.chello.pl 15.04.05, 10:53
      Słoneczko, pomysl sobie, że potem będzie lepiej - przeciez o to chodzi w tej
      operacji, czy tak?
      poza tym, to chyba nie depresja, po prostu lękasz się...
      ludzka rzecz! trzymam kciuki! pzdr
    • Gość: pacjentka Re: DEPRESJA PRZED OPERACYJNA :( POMOCY!!!!! IP: *.chello.pl 15.04.05, 10:54
      Jestem pół roku po operacji(nie kręgosłupa)i też się bałam,jak każdy.Wiem,że to
      głupie i trudne ale spróbuj nie myśleć.Pózniej będzie tylko lepiej.
      pozdrawiam
    • Gość: Ama Re: DEPRESJA PRZED OPERACYJNA :( POMOCY!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 13:24
      Ja też jestem po operacji kręgosłupa i wiem, że każdy się tego boi. Jest jakaś
      legenda na temat złych następstw operacji. Ja jestem zaprzeczeniem tej legendy,
      więc nie ma powodu, żebyś i Ty nią nie była. Depresja często jest następstwem
      \i na odwrót\ schorzeń kręgosłupa, jest nawet na ten temat książka "Kręgosłup w
      depresji", nie pamiętam autora. Dobrze by było, żebyś po operacji udała sie do
      jakiegoś lekarza i poprosiła o leki przeciwdepresyjne \ja biorę Seronil\.
      Wszystko będzie dobrze. Nie słuchaj tych, którzy mówią głupoty. Napisz
      koniecznie, gdy dojdziesz do siebie po operacji, jak się czujesz. Pozdrawiam.
    • Gość: agnieszka Re: DEPRESJA PRZED OPERACYJNA :( POMOCY!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 14:28
      Jestem po 2 operacjach .. i jakos żyje.. te operacje mialam dawno bo ok 10 lat
      temu.. i wiem co przeżywasz, ale nie martw sie za jakis czas bedziesz sie
      zmiala ze swojego strachu .. pozdrawiam.
      • Gość: agnieszka Re: DEPRESJA PRZED OPERACYJNA :( POMOCY!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 14:29
        tez operacje kregoślupa mialam musze dodac.. ale to byly inne czasy
        • Gość: kamila Re: DEPRESJA PRZED OPERACYJNA :( POMOCY!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 17:25
          dzieki za dobre slowa! ale cholera nie moge przestac myslec :( gorzej jak bede
          w 10 tych ktorzy maja powiklania!buuuuuuu
          • pia.ed Re: DEPRESJA PRZED OPERACYJNA :( POMOCY!!!!! 15.04.05, 19:37
            Kamila,
            Szkoda ze przed napisaniem na to forum naie znalazlas w internecie slowa
            DEPRESJA... bo nie masz zielonego pojecia na czym ona polega!
            • Gość: zyrafa46 Re: DEPRESJA PRZED OPERACYJNA :( POMOCY!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.04.05, 20:39
              Kamila, miałabym do Ciebie kilka pytań, ale teraz nie będę Ci głowy zawracać.
              Proponuję, abyś potrenowała trochę przed operacją. Oczywiście nie kręgosłup.
              Mózg. Obejrzałam z godzinę, może 2 temu bardzo ciekawy film. Wynika z niego, że
              dobrze Ci zrobi, dgy sobie wyobrazisz siebie - już zdrową, po operacji i
              rehabilitacji. Jakieś synapsy, jakies informacje, ...w każdym razie takie
              myślenie wpłynie dobrze nie tylko na twój nastrój, ale również na kręgosłup.!!!
              Szkoda, że nie ogladałam tego programu od samego początku i, że nie jestem
              lekarzem. Więcej bym wiedziała, zrozumiała i zapamiętała. Nie martw się, będzie
              dobrze, pozdrawiam Cię serdecznie, Żyrafa
              • adrem63 Re: DEPRESJA PRZED OPERACYJNA :( POMOCY!!!!! 16.04.05, 23:08
                Kamila - głowa do góry. To nie depresja to strach. Znam dwie osoby, które
                przeszły skomplikowane operacje kręgosłupa z podejrzeniem o nowotwór. Operacje
                zakończyły się sukcesem. Osoba z którą mam do dzisiaj kontakt cieszy sie dobrym
                zdrowiem. Sam miałem operację b-passów na sercu po dwóch zawałach i już się
                żegnałem z tym światem. Rzeczywista depresja może przyjśc po operacji jesli
                stracisz sporo krwi.
                Pozdrawiam
    • Gość: bETTY Re: DEPRESJA PRZED OPERACYJNA :( POMOCY!!!!! IP: *.004.dsl.wa.iprimus.net.au 17.04.05, 06:33
      JA TEZ MIALAM OPERACJE 2 TYGODNIE TEMU BARDZO SIE BALAM AZ ROZTROILAM CALY
      ORGANIZM SCHUDLAM 5KG ZAWROTY GLOWY ITD DZISIAJ JEST JAK NOWO NARODZONA I DUMNA
      Z SIEBIE I CIESZE SIE ZYCIEM JAK MASZ DOBREGO LEKARZA TO NIE MA CO SIE BAC
      TERAZ TAKA TECHNIKA
      • adrem63 Re: DEPRESJA PRZED OPERACYJNA :( POMOCY!!!!! 17.04.05, 16:09
        Kamila jutro trzymam za Ciebie kciuki!
    • Gość: kamila Re: DEPRESJA PRZED OPERACYJNA :( POMOCY!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 19:27
      Dzieki :( napisze jak wroce (za 3 tyg) papa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka