Dodaj do ulubionych

Chlamydia pneumoniae

09.06.05, 22:24
Czy wiecie jak ta chorobe leczyc ?
Obserwuj wątek
    • agatasarna Re: Chlamydia pneumoniae 10.06.05, 08:39
      U lekarza!!! To jest choroba weneryczna, nie leczona może być bardzo groźna.
      Musisz ostrzec swoje wszystkie partnerki żeby sie przebadały. Przenosi się ją
      tylko drogą płciową.
      • franc_tireur No, to już jest lepsza bzdura ! 10.06.05, 08:53
        Po pierwsze Ch. pneumoniae to bakteria a nie choroba.
        Po drugie leczy się ją antybiotykami u lekarza - to akurat święta prawda, ale
        Ch. pneumoniae wywołuje zakażenia dróg oddechowych (od krtani i zatok po płuca),
        jak sama nazwa wskazuje i przenosi się drogą kropelkową !
        Zakażenia układu moczowo - płciowego wywołuje Ch. trachomatis, ale to już
        zupełnie inna para kaloszy.
      • jayzalogowany Re: Chlamydia pneumoniae 10.06.05, 15:27
        Ale ta odmiana chlamydii przenosi sie droga kropelkowa a nie tylko przez seks
        czyli przez pocalunek np.
        tak?
        • kompletny_idiota Re: Chlamydia pneumoniae 10.06.05, 16:48
          > czyli przez pocalunek

Zalezy w co sie calowalo.
        • franc_tireur Re: Chlamydia pneumoniae 10.06.05, 18:55
          Nie przenosi się przez seks W OGÓLE. Czytaj: nie przenosi się podczas stosunku,
          nie przez stykanie się narzadów płciowych, wymianę płynów ustrojowych i co tam
          jeszcze, bo jej tam nie ma - jest w drogach oddechowych.
          To już przez ten pocałunek prędzej, zwłaszcza, jak się komuś nakaszle do buzi.
          • jayzalogowany Re: Chlamydia pneumoniae 10.06.05, 19:45
            Tzn ja juz nie powiem jak sie tym zarazilem w kazdym razie jest to jakas
            pochodna seksu :/
            Kiedys pisalem 'jak przewietrzyc zatoki' a od niedawna wiem ze to wlasnie
            bakterie chlamydii powodowaly koszmarne dusznosci.Zmienilo mi to
            gardlo,oskrzela wogole kiepsko to wyglada..
            Ale chyba da sie wyleczyc i ile trwa leczenie?
            • franc_tireur Re: Chlamydia pneumoniae 10.06.05, 21:04
            • franc_tireur Drogi jayu zalogowany 10.06.05, 21:25
              Ja czegoś tu nie rozumiem - skąd Twoja absolutna pewność, że jesteś zakażony tą
              akurat bakterią? Bo taką pewność można mieć po wizycie u lekarza, który postawi
              rozpoznanie na podstawie objawów, w razie potrzeby i możliwości potwierdzając to
              testami serologicznymi. Jeżeli odbyłeś taką wizytę i zostało postawione
              rozpoznanie, to już powinieneś być leczony.

Jeżeli nie byłeś u lekarza to po prostu sobie gdybasz i nic dobrego z tego dla
              Ciebie nie wynika. Tutaj jeden Ci powie, że jesteś zdrowy, drugi, że masz
              gruźlicę albo boreliozę, trzeci dorzuci, że powinieneś zrobić sobie scyntygrafię
              płuc, a czwarty, że wyleczy Cię cudownym naparem z zioła z Urugwaju, które leczy
              wszystkie choroby. Ty będziesz tracił czas a zakażenie będzie się rozprzestrzeniało.

Więc pokaż się, proszę, szybko, jayu, lekarzowi i zadaj mu wszystkie pytania
              zamiast szukać przyczyn i rozwiązań na własną rękę. On Cię zbada i weźmie
              odpowiedzialność za swoją diagnozę i poradę, czego nikt z internetowych doradców
              nie zrobi.

Chlamydiozę dróg oddecowych, jeśli nie jest powikłana, leczy się antybiotykami
              (tetracyklinami) przez kilka dni. JEŚLI TO JEST CHLAMYDIOZA.
              • jayzalogowany Re: Drogi jayu zalogowany 10.06.05, 21:43
                Dzieki Franc za rady !
                Rzeczywiscie nie wspomnialem ani slowem skad moja pewnosc ale
                zostalem zdiagnozowany przez badanie biorezonansem ,zreszta objawy potwierdzaja
                ta bakterie.
                Tylko lekarz mi przepisal leki na bakterie ogolnie (bo mam tez jakies bakterie
                gramm +-),a nie na chlamydie stad moje pytanie.Z ciekawosci spytalem,bo do
                lekarza wroce jeszcze na kontrole.
                • franc_tireur Re: Drogi jayu zalogowany 11.06.05, 11:09
                  " Tylko lekarz mi przepisal leki na bakterie ogolnie (bo mam tez jakies bakterie
                  gramm +-),a nie na chlamydie stad moje pytanie "

Bo też ja napisałam, jak się zazwyczaj leczy niepowikłaną chlamydiozę.
                  Jeśli jesteś dodatkowo zakażony innymi bakteriami, to jest powikłanie i wtedy
                  można tak dobrać antybiotyki, żeby działały i na chlamydie i na te Twoje inne
                  bakterie. Przypuszczam, że takie właśnie dostałeś.
                  Zdrowiej szybko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka