zruc 21.06.05, 14:37 czy poznam kogoś komu pomogła na kłopoty z chodzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ula_a Re: Mam dzisiaj pierwszy raz chelatację... 21.06.05, 16:22 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=21135449&a=21135449 Odpowiedz Link Zgłoś
artur737 Re: Mam dzisiaj pierwszy raz chelatację... 21.06.05, 19:50 Szansa,ze pomoze jest znikoma. Zakladajac, ze ktos rzeczywiscie ma nadmiar metali ciezkich w organizmie to dla skutecznego obnizenia ich poziomu trzeba wykonac tak z 70-80 zabiegow. A metoda wcale nie jest pozbawiona ryzyka i opiera sie na minimalnych badaniach naukowych. Odpowiedz Link Zgłoś
stern.stern Re: Mam dzisiaj pierwszy raz chelatację... 21.06.05, 20:00 wlasnie. metoda byla "modna" w usa na poczatku lat 90tych. jest tam teraz zabroniona, tak jak i w niemczech i austrii nie wykonoje sie jej. bylo duzo wypadkow smiertelnych. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_jasio1 szkoda ze glupota nie jest smiertelna.... 21.06.05, 20:18 > www.caringmedical.com/therapies/chelation.asp > doksztalc sie. ty i ten lekarz powyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
artur737 Re: szkoda ze glupota nie jest smiertelna.... 21.06.05, 20:29 Jasio, my sie nie doksztalcamy z byle stronek internetowych. Odpowiedz Link Zgłoś
stern.stern do artur737 21.06.05, 20:37 popieram. wiesz, dziwi mnie, ze jezeli da sie odpowiedz na zadane pytanie, gorsza sie, jezeli jest tez negatywna odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_jasio1 nie tylko ze nie masz zielonego pojecia na ten 21.06.05, 20:39 > temat, ale w dodatku bezczelnie klamiesz i straszysz ludzi swoja ignorancja! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nie tylko ze nie masz zielonego pojecia na t 22.06.05, 13:19 maly_jasio1 napisał: > > temat, ale w dodatku bezczelnie klamiesz i straszysz ludzi swoja ignorancja! Jasiu (mały), a mnie przeraża Twoja ignorancja. Może byś tak jednak dorósł ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_jasio1 szkoda, bo ta 'byle stronka internetowa'... 21.06.05, 20:37 > moze rozjasnic niejedna i 'niebyle' zakuta lepetyne. > no ale do tego nalezy miec ...otwarta lepetyne, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
artur737 Re: szkoda, bo ta 'byle stronka internetowa'... 21.06.05, 20:47 ... albo zaciemnic. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_jasio1 a moze ta 'swieczka' , co? 21.06.05, 20:58 >www.garynull.com/Documents/Chelation_Therapy.htm > najciemniej pod latarnia. Odpowiedz Link Zgłoś
zruc Re: a moze ta 'swieczka' , co? 22.06.05, 05:53 No to mnie porządnie wystraszyliście.I jest dylemat Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 To moze jeszcze jedna 'swieczka' , co? 22.06.05, 13:22 moto.home.pl/codenauka/ufo/index.php?action=porwanie1 S. Odpowiedz Link Zgłoś
zruc Re: To moze jeszcze jedna 'swieczka' , co? 22.06.05, 21:50 NO TO ROBIĆ CZY NIE ROBIĆ Odpowiedz Link Zgłoś
artur737 Re: To moze jeszcze jedna 'swieczka' , co? 22.06.05, 22:11 Moze pomoze na zasadzie placebo? Odpowiedz Link Zgłoś
stern.stern Re: To moze jeszcze jedna 'swieczka' , co? 22.06.05, 22:12 u nas bylo tak: babci kardiolog proponowal chelatacje, babcia zyje w polsce. chcieli jej to zrobic w centrum kardiologicznym, pomysl, babcia ma 81 lat!! wiedzac, ze u nas tego zabiegu nie wolno robic, zaczelismy sie informowac i znalezlismy to co Ci napisalam. ja nie chcialam straszyc, ale poinformowac. Odpowiedz Link Zgłoś
stern.stern Re: To moze jeszcze jedna 'swieczka' , co? 22.06.05, 22:13 no i nie pozwolilismy robic. Odpowiedz Link Zgłoś
stern.stern Re: To moze jeszcze jedna 'swieczka' , co? 22.06.05, 22:14 problem w tym, ze ten zabieg moze miedzy innymi, spowodowac arytmie serca. Odpowiedz Link Zgłoś
zruc Re: To moze jeszcze jedna 'swieczka' , co? 23.06.05, 06:28 Dziekuję za opinie,zdecydowałem się nie kontynuować. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: To moze jeszcze jedna 'swieczka' , co? 23.06.05, 13:17 zruc napisał: > Dziekuję za opinie,zdecydowałem się nie kontynuować. > Pozdrowienia No i chyba to trafna decyzja. S. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_jasio1 z ciekawosci 23.06.05, 18:47 > czy to dlatego ze forumowych idiotow i ignorantow lepiej posluchac, czy tez z braku umiejetnosci rozumiania angielskiego, w ktorym to jezyku nie tylko jest szczegolowo opisane bezpieczenstwo procesu 'chelation', ale i podane statystyki ze w samych US of A przeprowadzono pond 4 miliony zabiegow 'chelation' na przeszlo 4 milionach pacjentow i nadal, codziennie legalnie setki i tysiace pacjentow poddaje sie tej kuracji. > a moze dlatego ze jednak chcesz byc ...dobita przez kolejnego 'lekarza' faszerujacego kolejnego pacjenta tym, co jutro bedzie wycofane z handlu ze wzgledu na rujnowanie watroby, nerek, czy innych organow lekarskiej ofiary? > pytam, poniewaz mnie ciekawi mantalnosc kolejnego pacjenta w drodze na rzez... Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: z ciekawosci 23.06.05, 19:01 Nie mam zamiaru slepo wierzyc watpliwym internetowym doniesieniom o sukcesach chelatacji w "US of A", wystacza mi negatywne opinie znanych mi z realu kolegow - specjalistow. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: z ciekawosci 23.06.05, 23:06 maly_jasio1 napisał: > > czy to dlatego ze forumowych idiotow i ignorantow lepiej posluchac, Nie, on właśnie nie chce słuchać forumowych i internetowych idiotów i ignorantów, dlatego zrezygnował z tego >zabiegu<. S. Odpowiedz Link Zgłoś
stern.stern Re: z ciekawosci 23.06.05, 23:11 wlasnie. bo jezeli jest pytanie, to sa pozytywne i negatywne wypowiedzi. a najglupsze jest obrazanie postami innych. nikt z nas nie nauczal nikogo, ale maly chyba tak. nie wiem wogole dlaczego tak sie unosi, to nie o niego chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: z ciekawosci 24.06.05, 00:57 stern.stern napisała: > wlasnie. bo jezeli jest pytanie, to sa pozytywne i negatywne wypowiedzi. a > najglupsze jest obrazanie postami innych. nikt z nas nie nauczal nikogo, ale > maly chyba tak. nie wiem wogole dlaczego tak sie unosi, to nie o niego chodzi. A może o niego ? Może się właśnie tymi zabiegami zajmuje ? A my mu >pacjentów< odbieramy. ;) S. Odpowiedz Link Zgłoś
stern.stern do snajper55 24.06.05, 20:51 o rany! o tej mozliwosci nie myslalam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
zruc Re: do snajper55 27.06.05, 09:44 Dziękuje Wszystkim.To forum nie było decydujące ale otworzyło mi oczy.Skorzystałem póżniej z opinii lekarzy od krążenia w Warszawie,Łodzi iWrocławia.WSZYSTKIE OPINIE BYŁY NEGATYWNE. z pozdrowieniami zruc Odpowiedz Link Zgłoś
stern.stern Re: do snajper55 27.06.05, 10:50 wlasnie o to chyba tu chodzi, ze dostajac inne odpowiedzi, mozna sie zastanawiac. zycze powodzenia! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
stern.stern do zruc 23.06.05, 21:08 zycze poprawy zdrowia!! pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kas9 Re: do zruc 23.06.05, 22:50 podstawy chemii analitycznej wyniesone z laborek - ETDA koordynuje dwuwartościowe kationy (magnez, wapń) nie ryzykowałabym wpuszczania tego do organizmu... ________________ ...poszukiwać... Odpowiedz Link Zgłoś