Dodaj do ulubionych

Mam dzisiaj pierwszy raz chelatację...

21.06.05, 14:37
czy poznam kogoś komu pomogła na kłopoty z chodzeniem.
Obserwuj wątek
    • ula_a Re: Mam dzisiaj pierwszy raz chelatację... 21.06.05, 16:22
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=21135449&a=21135449
    • artur737 Re: Mam dzisiaj pierwszy raz chelatację... 21.06.05, 19:50
      Szansa,ze pomoze jest znikoma. Zakladajac, ze ktos rzeczywiscie ma nadmiar metali ciezkich w organizmie to dla skutecznego obnizenia ich poziomu trzeba wykonac tak z 70-80 zabiegow. A metoda wcale nie jest pozbawiona ryzyka i opiera sie na minimalnych badaniach naukowych.
      • stern.stern Re: Mam dzisiaj pierwszy raz chelatację... 21.06.05, 20:00
        wlasnie. metoda byla "modna" w usa na poczatku lat 90tych. jest tam teraz
        zabroniona, tak jak i w niemczech i austrii nie wykonoje sie jej.
        bylo duzo wypadkow smiertelnych.
        • maly_jasio1 szkoda ze glupota nie jest smiertelna.... 21.06.05, 20:18
          > www.caringmedical.com/therapies/chelation.asp

> doksztalc sie. ty i ten lekarz powyzej.
          • artur737 Re: szkoda ze glupota nie jest smiertelna.... 21.06.05, 20:29
            Jasio, my sie nie doksztalcamy z byle stronek internetowych.
            • stern.stern do artur737 21.06.05, 20:37
              popieram. wiesz, dziwi mnie, ze jezeli da sie odpowiedz na zadane pytanie,
              gorsza sie, jezeli jest tez negatywna odpowiedz.
              • maly_jasio1 nie tylko ze nie masz zielonego pojecia na ten 21.06.05, 20:39
                > temat, ale w dodatku bezczelnie klamiesz i straszysz ludzi swoja ignorancja!
                • snajper55 Re: nie tylko ze nie masz zielonego pojecia na t 22.06.05, 13:19
                  maly_jasio1 napisał:

> > temat, ale w dodatku bezczelnie klamiesz i straszysz ludzi swoja ignorancja!

Jasiu (mały), a mnie przeraża Twoja ignorancja. Może byś tak jednak dorósł ?

S.
            • maly_jasio1 szkoda, bo ta 'byle stronka internetowa'... 21.06.05, 20:37
              > moze rozjasnic niejedna i 'niebyle' zakuta lepetyne.

> no ale do tego nalezy miec ...otwarta lepetyne, prawda?
              • artur737 Re: szkoda, bo ta 'byle stronka internetowa'... 21.06.05, 20:47
                ... albo zaciemnic.
                • maly_jasio1 a moze ta 'swieczka' , co? 21.06.05, 20:58
                  >www.garynull.com/Documents/Chelation_Therapy.htm

> najciemniej pod latarnia.
                  • zruc Re: a moze ta 'swieczka' , co? 22.06.05, 05:53
                    No to mnie porządnie wystraszyliście.I jest dylemat
                  • snajper55 To moze jeszcze jedna 'swieczka' , co? 22.06.05, 13:22
                    moto.home.pl/codenauka/ufo/index.php?action=porwanie1

S.
                    • zruc Re: To moze jeszcze jedna 'swieczka' , co? 22.06.05, 21:50
                      NO TO ROBIĆ CZY NIE ROBIĆ
                      • artur737 Re: To moze jeszcze jedna 'swieczka' , co? 22.06.05, 22:11
                        Moze pomoze na zasadzie placebo?
                      • stern.stern Re: To moze jeszcze jedna 'swieczka' , co? 22.06.05, 22:12
                        u nas bylo tak: babci kardiolog proponowal chelatacje, babcia zyje w polsce.
                        chcieli jej to zrobic w centrum kardiologicznym, pomysl, babcia ma 81 lat!!
                        wiedzac, ze u nas tego zabiegu nie wolno robic, zaczelismy sie informowac i
                        znalezlismy to co Ci napisalam. ja nie chcialam straszyc, ale poinformowac.
                        • stern.stern Re: To moze jeszcze jedna 'swieczka' , co? 22.06.05, 22:13
                          no i nie pozwolilismy robic.
                      • stern.stern Re: To moze jeszcze jedna 'swieczka' , co? 22.06.05, 22:14
                        problem w tym, ze ten zabieg moze miedzy innymi, spowodowac arytmie serca.
                        • zruc Re: To moze jeszcze jedna 'swieczka' , co? 23.06.05, 06:28
                          Dziekuję za opinie,zdecydowałem się nie kontynuować.
                          Pozdrowienia
                          • snajper55 Re: To moze jeszcze jedna 'swieczka' , co? 23.06.05, 13:17
                            zruc napisał:

> Dziekuję za opinie,zdecydowałem się nie kontynuować.
                            > Pozdrowienia

No i chyba to trafna decyzja.

S.
                          • maly_jasio1 z ciekawosci 23.06.05, 18:47
                            > czy to dlatego ze forumowych idiotow i ignorantow lepiej posluchac, czy tez z
                            braku umiejetnosci rozumiania angielskiego, w ktorym to jezyku nie tylko jest
                            szczegolowo opisane bezpieczenstwo procesu 'chelation', ale i podane statystyki
                            ze w samych US of A przeprowadzono pond 4 miliony zabiegow 'chelation' na
                            przeszlo 4 milionach pacjentow i nadal, codziennie legalnie setki i tysiace
                            pacjentow poddaje sie tej kuracji.

> a moze dlatego ze jednak chcesz byc ...dobita przez kolejnego 'lekarza'
                            faszerujacego kolejnego pacjenta tym, co jutro bedzie wycofane z handlu ze
                            wzgledu na rujnowanie watroby, nerek, czy innych organow lekarskiej ofiary?

> pytam, poniewaz mnie ciekawi mantalnosc kolejnego pacjenta w drodze na rzez...
                            • felinecaline Re: z ciekawosci 23.06.05, 19:01
                              Nie mam zamiaru slepo wierzyc watpliwym internetowym doniesieniom o sukcesach
                              chelatacji w "US of A", wystacza mi negatywne opinie znanych mi z realu
                              kolegow - specjalistow.
                            • snajper55 Re: z ciekawosci 23.06.05, 23:06
                              maly_jasio1 napisał:

> > czy to dlatego ze forumowych idiotow i ignorantow lepiej posluchac,

Nie, on właśnie nie chce słuchać forumowych i internetowych idiotów i
                              ignorantów, dlatego zrezygnował z tego >zabiegu<.

S.
                              • stern.stern Re: z ciekawosci 23.06.05, 23:11
                                wlasnie. bo jezeli jest pytanie, to sa pozytywne i negatywne wypowiedzi. a
                                najglupsze jest obrazanie postami innych. nikt z nas nie nauczal nikogo, ale
                                maly chyba tak. nie wiem wogole dlaczego tak sie unosi, to nie o niego chodzi.
                                • snajper55 Re: z ciekawosci 24.06.05, 00:57
                                  stern.stern napisała:

> wlasnie. bo jezeli jest pytanie, to sa pozytywne i negatywne wypowiedzi. a
                                  > najglupsze jest obrazanie postami innych. nikt z nas nie nauczal nikogo, ale
                                  > maly chyba tak. nie wiem wogole dlaczego tak sie unosi, to nie o niego chodzi.

A może o niego ? Może się właśnie tymi zabiegami zajmuje ? A my mu >pacjentów<
                                  odbieramy. ;)

S.
                                  • stern.stern do snajper55 24.06.05, 20:51
                                    o rany! o tej mozliwosci nie myslalam:)))
                                    • zruc Re: do snajper55 27.06.05, 09:44
                                      Dziękuje Wszystkim.To forum nie było decydujące ale otworzyło mi
                                      oczy.Skorzystałem póżniej z opinii lekarzy od krążenia w Warszawie,Łodzi
                                      iWrocławia.WSZYSTKIE OPINIE BYŁY NEGATYWNE.
                                      z pozdrowieniami zruc
                                      • stern.stern Re: do snajper55 27.06.05, 10:50
                                        wlasnie o to chyba tu chodzi, ze dostajac inne odpowiedzi, mozna sie
                                        zastanawiac.
                                        zycze powodzenia!
                                        pozdrawiam
                          • stern.stern do zruc 23.06.05, 21:08
                            zycze poprawy zdrowia!!
                            pozdrawiam serdecznie.
                            • kas9 Re: do zruc 23.06.05, 22:50
                              podstawy chemii analitycznej wyniesone z laborek - ETDA koordynuje
                              dwuwartościowe kationy (magnez, wapń)
                              nie ryzykowałabym wpuszczania tego do organizmu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka