Dodaj do ulubionych

dziwna temperatura

30.06.05, 12:52
Czy moze mi ktoś wytłumaczyc dlaczego tak jest?Tzw. moja temperatura ciala
rano jest w normie czyli ok. 36.5.Potem po wstaniu wzrasta do 36.9.Kiedy juz
na dobre sie rozbudze czyli tak ok.11.00-12.00 moja temp.wzrasta do
37.1.Potem w ciagu dnia ta temp. sie utrzymuje.Ale ok godziny 21 temperatura
spada i kiedy sie klade spac ok 23 to temperatura spada nawet do 36.3.O co w
tym chodzi??Boje sie ze to powazna sprawa.Robilam badania miesiac temu i
wszystko ok.Wspomne ze mam "tak" od 3 miesiecy
Obserwuj wątek
    • zaba_pelagia Re: dziwna temperatura 30.06.05, 13:07
      przecież to normalne, ze kiedy organizm pracuje, trawi, zmuszany jest do
      wysiłku to wydziela energię
      a gdy odpoczywa, relaksuje się to się wycisza
      masz jakieś inne objawy, źle się czujesz?
      a właściwie dlaczego zaczęlaś biegać z termometrem i ciągle mierzyć?
      • alealeale1 Re: dziwna temperatura 30.06.05, 13:21
        hmm no wlasnie to bieganie z termometrem zaczelo sie wlasciwie nie wiem
        czemu.ogolnie to mam hopla na punktcie mojego zdrowia.jestem hipohondryczka i
        co tu duzo gadac.Ogolnie to zaniepokoily mnie zaromienione ciagle
        policzki.wmowilam sobie juz chorobe..i ciagle dostrzegam ja w swoim
        organizmie.ale przeszlo mi na jakies 2 tyg. i znowy temperaturke mierze.ogolnie
        czuje sie dobrze.czasami pobolewa mnie brzuch z lewej strony pod rzebrami.ale
        to nie jest jakis mocny bol.bardziej ucisk.
        • 2000p Re: dziwna temperatura 30.06.05, 22:14
          Doskonale cie rozumiem, mam tak od dwóch miesięcy, tyle ze w drugiej połowie
          cyklu miesiecznegomam nawet do 37,5. Już pisałam o tym na forum. I nadal sie z
          tym borykam i drżę, bo wyobrażam sobie straszne rzeczy. I co dziwne, też mam
          takie kłucia w lewym podżebrzu. Mam tylko nadzieję, że to nie jelita,
          słyszałam, że tak może boleć (nie wiem może głupio gadam). I lekarze odsyłają
          mnie jeden do drugiego i każdy z osobna ma mnie gdzieś. Zrobiłam sobie sporo
          badań i jest ok ( krew, mocz, crp, aso, hormony tarczycy, rtg płuc, usg
          brzucha, zaliczyłam ginekologa, wymazy z nosa i gardła, lamblie, laryngologa) i
          nic, niby wszystko ok, ale powtarzają, ze dopóki jest stan podgorączkowy spać
          spokojnie nie mogę. Czuje się jak ta "samotna sztacheta u płota". I gdy patrzę
          na mojego małego synka to żołądek mi się wywraca na myśl, ze to coś powaznego i
          nie zobaczę jak dorasta. Brrrrr!!! I jak widzisz, śmieję się i płaczę z
          bezsilności.
          • alealeale1 Re: dziwna temperatura 30.06.05, 23:09
            wiec nie jestem sama.robilam baardzo podobne badania do twoichprocz usg brzucha
            i lamblii.I tez wyniki mam ksiazkowe idealne.Tez sie boje.Ja nie mam dzieci ale
            mam za to tylko 19 lat i boje sie ze nie bede mogla dozyc wieku kiedy bede
            miala dzieci.....tak poza tym to mam problemy ginekologiczne od 3 lat.biore
            hormony poniewaz nigdy nie mialam miesiaczki.czekam na badania genetycne.nie
            wiem moze ta temperatura to od tego??
          • agaka31 Re: dziwna temperatura 30.06.05, 23:17
            Ja mam identycznie tylko od 2 lat - do 37,5 w tej samej fazie cyklu. Te same
            badania i jeszcze kilka innych. Mozesz napisać jeśli wiesz, jak najlepiej
            sprawdzić te lamblie?
    • ania_05 Re: dziwna temperatura 30.06.05, 23:25
      ja taką temperature (37,1) mam od lat, własnie popołudniu i wogóle tym się nie
      przejmuję, bo kiedy się przejmowałam, to jeszcze rosła. czuję się dobrze,
      wyniki mam prawidłowe, więc po co się martwić. nie ma czym.
      • madziara41 Re: dziwna temperatura 30.06.05, 23:35
        Dziewczyny tyle nas jest, że możemy już założyć klub np pod nazwą "Gorące
        dziewczyny" ... zarty-żartami, ale ja mam identyczne objawy jak autorka postu,
        już wpowiadałam się u "2000p", trwa to już ok. dwa lata i naprawdę są momęnty,
        że psychicznie mnie to wykańcza.
        • 2000p Re: dziwna temperatura 01.07.05, 12:41
          No to mamy klub, i bardzo dobrze, moze wspólnie zadziałamy na siebie jak
          terapia grupowa, a moze ktoś sie nami zainteresuje i coś poradzi. A tak
          poważnie, grzmi mi w głowie stwierdzenie jednego lekarza (znajoma pielęgniarka
          pracująca z nim przedstawiała mu mój przypadek), że nie ma stanu
          podgorączkowego bez przyczyny i tak to jest trwa, trwa a potem buch - raczysko
          i jest za późno. Już zastanawiałam sie czy nie położyć sie do szpitala, tylko
          czy jakiś lekarz z powodu stanu podgorączkowego da skierowanie??? A co wam
          powiadają lekarze?? Pozdrawiam gorąco.
          • ania_05 Re: dziwna temperatura 01.07.05, 15:51
            no to w takim razie moje raczysko musiało by już rosnąć ponad 10 lat. chyba do
            tej pory dało by znać o sobie?
    • mol333 Re: dziwna temperatura 01.07.05, 16:29
      -nie martw się tym, to normalne ja mam tak samo. Pozdrawiam-
      < JUTRO JEST PIERWSZY DZIEŃ Z RESZTY MOJEGO ŻYCIA. CZAS NA ZMIANY! >
    • eewa2005 Temperatura w II fazie cyklu 01.07.05, 17:24
      Kobietki, o co Wam chodzi z ta temperatura w II fazie cyklu?
      Może najpierw zadajcie sobie pytanie, co to jest II faza cyklu?
      Bo cykl podzieliłabym na 3, a nie 2 fazy- ale to pod wzgledem płodności.
      Natomiast, jesli dzielę go na 2 fazy, to jest to:
      1. faza nizszych temperatur (czyli do skoku owulacyjnego) i
      2. FAZA WYZSZYCH TEMPERATUR (czyli od skoku owulacyjnego do miesiączki). I nie
      wiem, skad zdziwienie, ze w tej fazie jest wyzsza temperatura.Przeciez jej
      nazwa od czegoś pochodzi i wystarczy wiedziec, ze po owulacji wydziela sie z
      ciałka żółtego progesteron, który podnosi podstawowa temperature ciała (czyli
      ta mierzona na błonach sluzowych z rana po obudzeniu się). A skoro juz od rana
      temperatura bedzie wyższa, to tym bardzie w południe czy wieczorem, kiedy
      podwyzsza ja nie tylko progesteron, ale i np. trawienie obiadku czy pokrecony
      szef i jego wymagania. W okresie przed owulacja nie ma progesteronu- wiec nasza
      temperatura zalezy od tego, co robimy i jakie emocje przezywamy.
      To tyle. Tak w skrócie.
      No a jesli nawet w i fazie jest od rana temperatura powyżej 37 stopi, to
      wziełabym pod uwagę jakies choroby, typu lamblie, borelioza, cytomegalia (jest
      własnie o tym watek) czy mononukleoza zakaźna. Na pewno chodzi o jakąś chorobe
      zakaźną. No albo nadczynnośc tarczycy.
    • peste Re: dziwna temperatura 01.07.05, 18:25
      Witam wszystkie gorace dziewczyny! Pozwolicie, ze dolacze do waszego klubu?Mam
      wypisz wymaluj to samo. Od ok. 45 dni miotam sie pomiedzy lekarzami,
      analistami, RTG,USG i takie tam rozne. Czytalam, ze to moze byc depresja no i
      dalabym sobie spokoj, gdyby nie chroniczne zmeczenie i slabosc.Wykluczono mi
      juz wiekszosc znanych chorob zakaznych. Hormony tarczycy -ok.Trzeba by
      przebadac sie TAM, no i zostaje mammografia, grzybica, tarczyca, bo nie zawsze
      wyniki sa miarodajne.A przy okazji- chudniecie przy tej goraczce?BO ja tak. Do
      pewnego stopnia to nawet mi nie przeszkadzalo, ale teraz to juz za duzo. I jak
      wasze samopoczucie? Pozdrawiam i do nastepnego.
      • alealeale1 Re: dziwna temperatura 01.07.05, 19:38
        Hej dziewczyny.Ja nie chudne.wrecz przeciwnie tyje!Mam apetyt ale u mnie to
        norma.Jem i tyje.Nawet upaly mi w tym nie przeszkadzaja.Fajnie jesli stan
        podgoraczkaowy wskazuje na raka....nie bylo by to ciekawe.Ale naprawde jesli
        jest nas az tyle to ja mysle ze jakies spotkania powinnysmy zorganizowac...Tez
        slyszalam ze to prez stres albo depresje.Ciezka sprawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka