aagnes 01.09.02, 19:20 Bede wdzieczna za podanie specyfikow na grzybice (umiejscowiona na palcach u rak) dostepnych w aptece bez recepty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: justy Re: Grzybica IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.02, 20:54 Clotrimazolum (krem), Nizoral (krem), Exoderil, Polfungicid (w maści),Unguentum undecylenicum,.... ewentualnie Citrosept (krople z grejfruta) Radzę jednak iść do dermatologa, grzybice bywają "wredne" Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Grzybica 01.09.02, 21:02 Dzieki za szybka odpowiedz. Rzeczywiscie, grzybica jest wredna, a mnie dopada przewazenie po wakacjach, zalamalam sie tym bardziej po przeczytaniu kilku rzeczy na ten temat w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Grzybica 10.09.02, 15:09 Sama odpowiadam, bo pomogla mi masc: Triderm, co prawda na recepte, ale niezwykle skuteczna, jak na tego typu meczaca dolegliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arnika Re: Grzybica IP: *.rtk.net.pl / 192.168.102.* 10.09.02, 18:42 Mnie po wakacjach dopadła grzybica między palcami stóp. Stosuję maść Lamisil 1% firmy Novartis(uprosiłam w aptece bez recepty, bo już raz mi pomogła). Wolno ją stosować przez 2 tygodnie,ale trzeba również zdezynfekować buty, w których chodziłam i których nie mogę na razie wyrzucic . Czy ktoś mógłby poradzić czym skutecznie je zdezynfekować? Bez takiej dezynfekcji może dojść do ponownego zakażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arnika Re: Grzybica IP: *.rtk.net.pl / 192.168.102.* 10.09.02, 18:46 z dostepnych środków być może pomoże też mykodermina - ja miałam w płynie. Odpowiedz Link Zgłoś