skorpion1207 06.09.05, 08:04 Czym leczyc opryszczkę w tzw. intymnych miejscach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kret24 Re: opryszka 06.09.05, 08:08 Zwykle bierze się doustnie Acyklovir, ale to na receptę. Z leków bez pozostają kremy z acyklivorem np. Antivir, Hascovir lub Zovirax. Dodatkowo można stosować środki wysuszające np. pasta cynkowa lub zasypka Alantan. Można też spróbować brać doustnie Biostyminę (1 amp. na czczo przez 10 dni). Odpowiedz Link Zgłoś
villac Re: opryszka 06.09.05, 16:39 Jeśli chodzi o opryszczkę ( a tak mniemam) to NIC CI NIE POMOŻE. Szkoda pieniędzy na cokolwiek i tak nie pomoże. To jest wirus i jako taki zostanie zwalczony przez organizm. Owszem dla złagodzenia swędzenia PODOBNO bierze się różne wynalazki. Mnie żaden z obecnych na rynku nigdy nie pomógł. Może masz inną skórę ? Mija po 2-3 dniach ale niestety jak już się do Ciebie przyczepi to nie odpuści i raz na jakiś czas zaatakuje.Staraj się uspokajać nerwy bo to one są stymulatorem powstawania opryszczki. Odpowiedz Link Zgłoś
talencja Re: opryszka 06.09.05, 19:03 ja mam co chwile opryszczeke szczegolnie na brodzie. widocznie mam tak oslabiony oraganizm bo tak mi lekarz powiedzial. i najgorsze ze taka opryszczka dlugo mi sie trzyma :-( Odpowiedz Link Zgłoś