takemoto 07.09.05, 18:55 głosuję na mózg Andrzeja L. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mocny_full Niektórzy polscy politycy już zdecydowali się na 07.09.05, 19:06 pobranie mózgu i to na dodatek przed śmiercią Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_cveli [...] 07.09.05, 21:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_ambroziak ALE TE ZMICHNICZONE MÓZGI Z GIEWU NIC NIE WARTE !! 08.09.05, 17:55 Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: a jak ktoś nie ma mózgu jak np. politycy? 07.09.05, 19:17 Mózgi mają, gorzej z sercami:( Odpowiedz Link Zgłoś
leszekwiesiek Re: a jak ktoś nie ma mózgu jak np. politycy? 08.09.05, 00:50 w/g MNIE MÓZG MA KAŻDY, ALE ROZUM NIEWIELU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Re: a jak ktoś nie ma mózgu jak np. politycy? 08.09.05, 21:21 Co niektorym politykom mozg wypadl dziurka od nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
izmy czym różni się mózg od pacjenta? 07.09.05, 19:39 "Znacznie chętniej swoje mózgi oddają do badań ludzie chorzy (...) Ale my potrzebujemy również zdrowych głów. I to bardzo!" to by sie zgadzało - wszak wybory za pasem ale, ale.. czy mózg jest w istocie "istotą człowieczeństwa"? czy my to wyłącznie nasze mózgi? czym różni się mózg od pacjenta? jeżeli patolog zjawi się "na miejscu" jeszcze przed śmiercią pacjenta i usunie mózg "szybko i starannie" (wariant wątrobodawcy z "sensu życia") to co on zabiera pacjentowi? mózg czy istotę? nie jest to błahe pytanie, Pani redaktor Kossobudzka, ale w takim artykule możnaby oczekiwać jego postawienia życzę wszystkim antropologicznej erudycji Odpowiedz Link Zgłoś
molekula Re: czym różni się mózg od pacjenta? 07.09.05, 20:42 izmy napisał: > życzę wszystkim antropologicznej erudycji W Twojej wypowiedzi pobrzmiewa nuta filozoficzna, podczas gdy komentowany artykuł nie dotyczy antropologizmu :) Odpowiedz Link Zgłoś
izmy Re: czym różni się mózg od pacjenta? 07.09.05, 21:24 aa.. chyba, że nie dotyczy.. Odpowiedz Link Zgłoś
kot.behemot Re: Apel naukowców: oddajcie nam swoje mózgi 07.09.05, 21:51 takemoto napisał: > głosuję na mózg Andrzeja L. Przecież proszą o mózgi osób normalnych, czytaj uważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
brlink Re: Apel naukowców: oddajcie nam swoje mózgi 07.09.05, 23:53 ja oddam mozg a moje dzieci lub wnuki i tak nieskorzystaja bo nie beda np. mialy pieniedzy na leki , ktore dzieki mojemu mozgowi zostana stworzone. dopoki to sie nie zmieni, nie oddam nic. nauka ma byc rzeczywiscie dla ludzkosci a nie tylko dla wybranych. jak to jest , ze schorowana babcia nie jest w stanie zrealizowac recepty bo nie ma za co? to przeciez m.in. dla niej sa te wszystkie odkrycia i ulepszenia! naiwnie mam nadzieje, ze kiedys leki beda dostepne za darmo. wtedy prosze nardzo - bierzcie co chcecie, jak mnie trafi szlag to na nic mi to juz nie bedzie potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Apel naukowców: oddajcie nam swoje mózgi 08.09.05, 12:56 To niech twoje dzieci/wnuki wezma sie do roboty. Moze wtedy sie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
witoldyna oodam...? 08.09.05, 07:57 No i mam dylemat. Z czystego lęku, jakiegoś irracjonalnego, dpycha mnie myśl o oddaniu mózgu. Jednak sama studiuję naukę, gdzie znajomość mózgu daje niekiedy bardzo dużo i wiem, jak potrzebne są takie badania... Zdecydowałabym się, ale artykuł nie mowi co będzie jeśli ktoś ulegnie jakiemuś wypadkowi? Będą go podtrzymywać przy życiu np. w śpiączce? Wiadomo, że to trwa do czasu gdy umrz emózg. A co komu po mózgu, który już umarł? Mam wątpliwości czy zostało powiedziane wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
stek22 A drzewniej było tak 08.09.05, 12:52 Że to władca Egiptu, jeden z prominentów ówczesnego świata dał grzebać w sobie. Dla szlachetnego celu - nieśmiertelności a i dzięki temu korzystali wszyscy bo rozwijała się medycyna. Tak, tak. Egipska medycyna stała na wysokim poziomie, potem Grecy od nich się zapożyczyli. A teraz? Czy jakiś ważniak odda swoje narządy? A jemu i jego rodzinie się przyda. Ale czy on odda? Kto komu robi prezenty? Ale mimo wszystko ja sam mam zamiar oddać co się da.A jest tego trochę. Reszty mi nie trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
glob1 Nie wierze w przeszczepy !!!! 08.09.05, 14:54 Te niby przeszczepy zaczely sie z dzialalnoscia HAARP-a na calym swiecie. Czyli od 1960 roku. Powoli od tamtej pory zaczeli zarabiac ogromne pieniadze na przeszczepach. Wmawiaja mi, ze wyjmuja nerki w Indiach i wszczepiaja je w Europie. Ludzie, to przeciez paranoja !!!! Zastanowcie sie nad tym. Lekarze, to jedna wielka mafia, ktora dzisiaj trzesie swiatem, bo ma Was w reku i zarabia krocie dzieki duzej ilosci pacjentow, ktorych dostarcza im HAARP lub inna tz. Kontrola Umyslu, ktora sie miesci prawie w kazdej bazie wojskowej USA. HAARP swoimi falami powoduje bole i zle funkcjonowanie jakiegos narzadu u czlowieka lub u zwierzaka. Czlowiek idzie z tym do lekarza, a ten kieruje go na przeszczep. Chirurg przecina skore. Zeby byl znak operacji, HAARP przestaje dzialac i pacjent moze juz wstac na drugi dzien. Zastanowcie sie nad tym wszystkim. HAARP to potezna tajna bron do kontroli populacji na Ziemi. Po wiadomosci o broni HAARP prosze pisac na adres : maryla@iinet.net.au Odpowiedz Link Zgłoś
cat-a-stroffa nie wiem co palisz, ale lepiej przestań.. 08.09.05, 18:21 "Kontrola Umyslu, ktora sie miesci prawie w kazdej bazie wojskowej USA (..) swoimi falami powoduje bole i zle funkcjonowanie jakiegos narzadu" "HAARP to potezna tajna bron do kontroli populacji na Ziemi" "Chirurg przecina skore. Zeby byl znak operacji" "Ludzie, to przeciez paranoja !!!! Zastanowcie sie nad tym." Odpowiedz Link Zgłoś
pyx Re: Apel naukowców: oddajcie nam swoje mózgi 08.09.05, 17:28 Hehe, dobre. Przynajmniej, tak mały mózg nie bedzie trudno "wydłubać". Zasili mózgo-zbór na Katedrze Patologii. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiopas do autorki 08.09.05, 19:43 Autorka pisze: <<Jednak jakoś trudno mi było pozbyć się myśli, że ktoś kiedyś będzie "grzebał" w mojej głowie. Nawet jeśli to "kiedyś" nastąpi już po mojej śmierci.>> Ja pisze: Trudnosc ta polega, moim zdaniem, na nieudanych proibach wypbrazenia sobie wlasnego nieistnienia. Kiedy Ci sie to uda, prawdopodobnie przestaniesz 'martwic sie' o swoje zwloki. Pozdrawiam, Matej Odpowiedz Link Zgłoś
izmy a Ty.. jak wyobrażasz sobie własne nieistnienie? 08.09.05, 21:43 czy potrafisz sobie wyobrazić nieistnienie siebie, czyli wyobrażającego własne nieistnienie? zauważ, że paradoks ten dostarcza argumentu za wiarą w nieśmiertelność tego, co w nas mózgiem nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
mmirekk Re: Apel naukowców: oddajcie nam swoje mózgi 02.10.05, 14:44 mozgi i co jeszcze ..... bez poszanowania człowieka, zamiast go z godnością pochować Odpowiedz Link Zgłoś