Dodaj do ulubionych

Ból kręgosłupa piersiowego prosze o pomoc !!!

16.10.05, 17:28
Chcialem sie dowiedzieć co się dzieje gdy czuje ból kręgow piersiowych ,
mrowienie całej prawej strony pleców oraz jej cierpnięcie ?? Prosze o szybą
odpowiedz ( lekarz nie potrafi wydać na to diagnozy)
Obserwuj wątek
    • paczula8 Re: Ból kręgosłupa piersiowego prosze o pomoc !!! 16.10.05, 17:41
      może półpasiec.
    • deserte Re: Ból kręgosłupa piersiowego prosze o pomoc !!! 16.10.05, 17:43
      Lecz to nie może być polpasiec bo nie ma wysypu a powinny byc bąble , bol
      utrzymuje sie już od 3-ch miesięcy.
      • mmagda12 Re: Ból kręgosłupa piersiowego prosze o pomoc !!! 16.10.05, 22:05
        Miales rtg piersiowego? Jak nie ,to zacznij od tego.
        • abek2 Re: Ból kręgosłupa piersiowego prosze o pomoc !!! 17.10.05, 00:17
          A po co mu to wg Ciebie?
          • mmagda12 Re: Ból kręgosłupa piersiowego prosze o pomoc !!! 17.10.05, 08:50
            abek2 napisał:

> A po co mu to wg Ciebie?
            Abus ,a jak myslisz ,co to moze byc?
            Trzeba od czegos zaczac ,u mnie takie objawy maja zwiazek wlasnie z kreg.
            piersiowym ,po prostu droga eliminacji.RTG potwierdzi ,lub wykluczy .A ty ,co
            proponujesz?
          • malkontent_jeden Re: Ból kręgosłupa piersiowego prosze o pomoc !!! 18.10.05, 00:55
            Wyobraz sobie nastepujaca sytuacje: kobieta lat 46, duze obfite piersi, rzadko
            chadza do dochtora bo pracuje duzo, chlopa przegania daleko od siebie bo pije,
            i nagle ni z tego ni z owego bol plecow. Uwazasz ze RTG nie jest konieczne?
    • abek2 Re: Ból kręgosłupa piersiowego prosze o pomoc !!! 17.10.05, 00:18
      A ile Ty masz lat?
      • deserte Re: Ból kręgosłupa piersiowego prosze o pomoc !!! 17.10.05, 09:19
        mam 46 lat i to wszystko utrzymuje sie od 3 miesiecy..zdjęcie rtg było robione
        i wyszło,że jest ucisk na kręg piersiowy....ale lekarze nie potrafią
        zdiagnozować,przypuszczają że to płuca...
        • mmagda12 Re: Ból kręgosłupa piersiowego prosze o pomoc !!! 17.10.05, 09:40
          Lekarze przypuszczaja ,ze to pluca? Pluca ,nie bola nie sa unerwione [moze
          bolec oplucna itp] ,ale to bys mial inne objawy.To dlaczego nie skieruja Cie do
          pulmatologa?,lub sprawdza "stan pluc"Szkoda gadac,opisz dokladniej swoje
          objawy , i podaj dokladny opis rtg, moze abek sie wypowie.Ja poczekam ,bo
          zawsze dostaje opieprz od abka[ale to nie jest nic zlego:D]
          • deserte Re: Ból kręgosłupa piersiowego prosze o pomoc !!! 17.10.05, 09:47
            objawy to :narosl na kregu piersiowym,ucisk na nerw,mrowienie prawej strony
            pleców.... w Rtg wyszlo,ze jest narosl na kregu piersiowym...prosze o pomoc
            • gosiaczek-59 Re: Ból kręgosłupa piersiowego prosze o pomoc !!! 17.10.05, 11:28
              jeśli jest narośl na kręgu piersiowym i uciska nerw to nasłuszniej było by
              wybrać się do neurochirurga
    • mmagda12 Re: Abus ,co o tym myslisz? Help 17.10.05, 09:45
    • deserte Re: Ból kręgosłupa piersiowego prosze o pomoc !!! 17.10.05, 13:21
      Prosze o Pomoc !! :(
      • gosiaczek-59 Re: Ból kręgosłupa piersiowego prosze o pomoc !!! 17.10.05, 13:43
        Deserte ,poproś lekarza rodzinnego o skierowanie do neurochirurga .Jeśli jest
        ucisk na nerw to jest duże prawdopodobieństwo że to może być przyczyna Twoich
        dolegliwości .Jeśli masz tylko rtg to pewnie trzba by poszerzyć diagnostykę o
        CT lub MR żeby dokładnie określić jakie struktury są uciśnięte.Deserte
        sprecyzuj opis rtg -czy jest ucisk na krąg czy narośl na kręgu bo opisałaś to
        róznie w dwóch postach .Nie jestem lekarzem ale osobą doświadczoną
        dolegliwościami kręgosłupa i wydaje mi się że droga ,którą Ci radzę może być
        słuszna .Jacy specjaliści Cię konsultowali ,czy byłaś u neurologa?
        • deserte Gosiaczek-59 odpowiedz 17.10.05, 16:00
          Na rtg musze poczekać bo zaczeto od 10 i zakończy sie 26 października. Ucisk
          występuje na narośl. Neurolog stwierdzil iz jest to ucisk na narośl , przepisal
          mi masarze , prade, wodny i przez 10 lat nic nie bolało , lecz teraz tak jakby
          z podwujną siłą bol powraca.
      • abek2 Re: Ból kręgosłupa piersiowego prosze o pomoc !!! 17.10.05, 14:54
        W jakim mieście mieszkasz,bo to trzeba zobaczyć.Czy ten ból,o którym mówisz się
        pogłębia,czy zmienił swoją lokalizację przez te 3 miesiące,jeśli zmienił to jak?
        Napisz dokładnie,bo są to ważne sprawy,przez które można zróżnicować czy mamy
        temat czynnościowy czy coś rośnie w kanale kręgowym.
        • abek2 Re: Ból kręgosłupa piersiowego prosze o pomoc !!! 17.10.05, 14:57
          Aha i jeszcze napisz czy ten ból jest symetrycznie czyli po obu stronach
          kręgosłupa czy po jednej stronie?
        • deserte Abek odpowiadam 17.10.05, 15:56
          Ruda Śląska, Ból jest taki sam od 3-ch miesięcy , utrzymuje sie po prawej
          stronie (obok łopatek) - mrowienie i cierpnięce nie zmienia się występuje na
          odcinku okolo 2 kręgów piersiowych.
          • abek2 Re: Abek odpowiadam 17.10.05, 16:48
            No to się nie martw,resztę Ci napiszę ok.21
            • krolik-ok Poradnia Chorob Kregoslupa, Warszawa, ul. B 17.10.05, 18:37
              Bialobrzeska 57, tel. 659 88 32, dr Wieslaw Niesluchowski. Rozumiem, ze jestes
              ze Slaska, ale moze moglbys zapisac sie i przyjechac na konsultacje.
              • deserte Re: Poradnia Chorob Kregoslupa, Warszawa, ul. B 17.10.05, 19:17
                No raczej i napewno mi to nie odpowiada , z jednego malego powodu - z kąd
                pieniądze na to wezme by się udać do warszawy ?
                • gosiaczek-59 Re: Poradnia Chorob Kregoslupa, Warszawa, ul. B 18.10.05, 00:34
                  Deserte ,wpisz w wyszukiwarkę google Forum Neurochirurgia.To forum w którym
                  doświdczeni kręgosłupowcy chętnie pomagają.Są włściwie z każdego zakątka kraju
                  i napewno podadzą Ci namiary na dobrego neurochirurga gdzieś w Twoich
                  okolicach.Nie przerażaj się specjalnością neurochirurgia bo to wcale nie musi
                  kojarzyc się z koniecznością operacji.Radzę Ci tylko najwłaściwszego w tej
                  sytuacji diagnostę .Niestety obawiam się że bez rezonansu trudno będzie
                  dokładnie Cię zdiagnozować , a nasza medyczna proza limitowania badań
                  szczególnie pod koniec roku może być problemem .Ale dobry (ludzki i
                  kompetentny) lekarz napewno z takim problemem się upora .Pozdrawiam.
    • deserte Abek 18.10.05, 10:25
      Prosze pilnie o odpowiedz... :(
      • abek2 Re: Abek 18.10.05, 10:48
        Połóż się na plecach,nogi zgięte w kolanach i biodrach.Dociśnij kręgosłup
        lędżwiowy do podłogi i utrzymaj.Równocześnie nie odrywając głowy popatrz na
        swój brzuch(chodzi mi o ruch w kr.szyjnym tak żeby broda dotykała
        mostka).Powinienneś czuć w /chorym/ miejscu ciągnięcie lub ból.Jeśli tak jest
        to rób to ćwiczenie do granicy bólu 100 powtórzeń dziennie.Tylko nie za jednym
        razem 100 bo sobie pogorszysz.Rób po 5-10 ruchów za jednym razem.Napisz
        wieczorem jakie są efekty.Na początku może być nasilenie bólu,więc chce,żebyś
        mi napisał jak wygląda Twój stan po tym ćwiczeniu
      • abek2 Re: Abek 19.10.05, 00:16
        Czekam na odpowiedż z tego testu...
        • deserte Re: Abek odpowiedz 19.10.05, 09:31
          Witam , w czasie trwania ćwiczeń czuje ciągniecie całego kręgosłupa , ból
          ustępuje na 1-2 godzin , lecz nadal czuje cierpnięcie (mrowienie) , ćwicze 5-6
          razy dziennie od 5-10 razy , czy moze masz cos jeszcze na temat tego
          mrowienia , bo jest to bardzo uciążliwe. Z góry dziękuje za pomoc
          • abek2 Re: Abek odpowiedz 19.10.05, 14:00
            Super,obraliśmy dobrą drogę.Okresy bez bólu będą się wydłużać.Nie zniechęcaj
            się do ćwiczeń.Szybciej byłoby,gdyby zrobić Ci zabieg,ale nie wiem czy ktoś
            robi takie rzeczy na chorą kasę.Jeśli chcesz to mogę się zorientować kto by Ci
            to zrobił w okolicach Rudy Sląskiej,ale dopiero po sobocie.Pzdr
    • jagoda85 Re: Ból kręgosłupa piersiowego prosze o pomoc !!! 19.10.05, 22:03
      Czy nie jest to aby niestabilność kręgosłupa piersiowego. Miałam podobne
      dolegliwości. Po ustawieniu kręgosłupa przez lekarza, ostry ból minął.
      Oczywiście muszę teraz uważać, żeby nie doprowadzić się do stanu sprzed
      ustawienia.
      • abek2 Re: Ból kręgosłupa piersiowego prosze o pomoc !!! 19.10.05, 22:11
        Przy niestabilności kręgosłupa nie wolno wykonywać manipulacji{ustawiania},więc
        albo lekarz zrobił błąd w sztuce,albo nie umie rozpoznać problemu
        • jagoda85 Re: Ból kręgosłupa piersiowego prosze o pomoc !!! 20.10.05, 13:54
          Zabieg ten miałam przeprowadzany w Uzdrowisku w Swoszowicach. Nie sądzę, żeby
          tamtejsza reumatolog nie znała się na rzeczy. Zabieg wykonywał doktor, który
          się w tym specjalizuje.
        • jagoda85 Re: Ból kręgosłupa piersiowego prosze o pomoc !!! 20.10.05, 13:59
          Jeśli się na tym znasz to powiedz mi jaka jest inna metoda, skuteczna
          oczywiście w usuwaniu niestabilności kręgosłupa, tak piersiowego, jak i
          szyjnego. Jest to dla mnie problem, bo mam obydwie dolegliwości. Jak do tej
          pory, a minęło już 8 lat nie mam już takich bóli jakie miałam, czy lepiej
          zażywać tramal co pół godziny, bo na taki czas mi pomógł, a ból był taki, że
          wyłam. Podziel się swoimi doświadczeniami. Chętnie skorzystam.
          • abek2 Re: Ból kręgosłupa piersiowego prosze o pomoc !!! 20.10.05, 16:29
            Niestety nie umiem nauczyć stabilizacji kręgosłupa na forum.Jest to bardzo
            skomplikowana sprawa.Nie wiem nic konkretnego też o Twoim problemie,więc nie
            potrafię doradzić.Opisz jakie masz objawy.
        • deserte Re: Ból kręgosłupa piersiowego prosze o pomoc !!! 20.10.05, 14:19
          Po twoich doradach gimnastycznych,które wykonuje tak jak zaleciłeś ból nie jest
          tak mocno dokuczliwy,lecz dokucza mi jeszcze to mrowienie...Co ja mam z tym
          zrobić??? Proszę o pilną i szybką odpowiedź :)
          • abek2 Re: Ból kręgosłupa piersiowego prosze o pomoc !!! 20.10.05, 16:37
            Między łopatką a kręgosłupem jest punkt,który Cię boli.Zgarb się,żeby naciągnąć
            to miejsce.Poproś kogoś w domu,żeby wziął mały młotek,tłuczek do mięsa jeśli
            nie ma ostrych krawędzi,lub coś innego twardego i niech uderza w to miejsce z
            niewielką siłą ale rytmicznie{jednistajnie}.Powinienneś poczuć rozchodzące się
            uczucie mrowienia z tego punktu.Jeżeli tak będzie to tób to 1-2 razy dziennie
            przez 2-4min.Jak coś nie tak to pytaj.Pozdro
            • deserte Re: Ból kręgosłupa piersiowego prosze o pomoc !!! 21.10.05, 12:29
              Po twoim ćwiczeniu dotyczącym rowienia....w tym miejscu jest ból a mrowienie
              przenisi się w głąb żeber..Cz tak to powinno być ??
              • abek2 Re: Ból kręgosłupa piersiowego prosze o pomoc !!! 21.10.05, 23:59
                oczywiśce!Bardzo dobra reakcja.Informuj mnie o dalszych zmianach.Pozdrawiam
                • deserte Re: Ból kręgosłupa piersiowego prosze o pomoc !!! 22.10.05, 10:13
                  Jak długo będzie jeszcze to mrowienie...bo jestem już u kresu wytrzymałości
                  psychicznej.Tak mnie to denerwuje,że nie wiem. proszę o pomoc
                  • deserte Re:Abek... 22.10.05, 19:43
                    Bardzo bym Cię prosił o szybką odpowiedź na w/w pytanie w postach....Z Góry
                    Dziękuję

Deserte
                    • abek2 Re:Abek... 23.10.05, 01:58
                      Tymi metodami bez pomocy terapeuty to chwilę się pomęczysz.Chcesz iść do
                      kogoś,kto by Ci przyspieszył leczenie?
                      • deserte Re:Abek... 23.10.05, 11:43
                        Czy to może być jakiś masażysta,czy jakiś lekarz?? Kto może mi udzielić pomocy
                        specjalistycznej??...Do jakiego lekarza mogę się z tym zwrócić??? Proszę o
                        szybkąś pomoc .Pozdrowienia.
                        • abek2 Re:Abek... 23.10.05, 16:22
                          W jakim mieście?
                          • deserte Re:Abek... 23.10.05, 20:35
                            Mieszkam w Rudzie Śląskiej i szukam pomocy w jak najbliższym okręgu.
                            • abek2 Re:Abek... 23.10.05, 22:30
                              Wysyłam na priva
                              • deserte Re:Abek... 24.10.05, 19:23
                                Czy Mógłbyś mi szybko odpisać na mojego e-maila??? Badzo zależy mi na
                                tym.Bardzo proszę i serdecznie pozdrawiam.
                                • abek2 Re:Abek... 24.10.05, 21:08
                                  Jest to facet zajmujący się terapią manualną,ma doktorat,ma skończone parę
                                  kursów,pracuje również na uczelni.Adresu nie pamiętam do gabinetu,zadzwoń do
                                  niego.Pozdro
                      • domel23mdc Re:Abek... 25.01.25, 18:38
                        Można się z panem jakoś.skontakotwac ?
                        • sp9tcu Re:Abek... 26.01.25, 00:04
                          Ludzie co byście oszaleli wy się leczycie przez internet z takimi sprawami ja no ja już nie będę mówił bo mi admin zaraz zabawa co do narośli jeśli jest narośl na kręgosłupie piersiowym to idzie się do do neurochirurga i czeka operacja jeśli są inne sprawy od kręgosłupa na przykład piersiowego to w pierwszym pies po pierwsze robi się tomografię komputerową kręgosłupa piersiowego lub któregoś który boli i tutaj Skierowanie musi dać neurolog następnie neurolog odczytuje tomografię komputerową kręgosłupa piersiowego i decyduje Albo trzeba kierować się do neurochirurga i wtedy jest sprawa poważna albo neurolog wie co ci jest i albo po pierwsze kieruję cię na masaże kręgosłupa i na gimnastykę To zależy od wynik od wyniku tomografii może ci przepisać również lekarstwa przeciwbólowe lub przeciwzapalne albo mówi że po prostu tym się nie należy należy przejmować druga sprawa mrowienie mrowienia nie ma od od zależy gdzie jest to mrowienie mrowienia nie ma od od kręgosłupa piersiowego mrowienie może być tylko wtedy kiedy jest od kręgosłupa szyjnego teraz mi często mrowieją palce i bolą albo od kręgosłupa lędźwiowego i tyle w temacie natomiast samo leczenie się robienie gimnastyk robienie masaży nie doprowadzi do niczego i możesz spowodować pogorszenie stanu zdrowia natomiast chodzenie do klendra za co przekłada kręgi Według mnie jest samobójstwem kolejne przykład byłem na masażach kręgosłupa u do doświadczonej pani słaba itd itd i przez trzy cztery masaże pani masażystka uświadamiała mnie żebym w ogóle nie chodził do kręglarza powiedziała mi kilka przypadków jeden przypadek facet dostał udar mózgu bo to można łatwo zrobić przestawiając frenki a drugi można się znaleźć na wózku inwalidzkim a nawet umrzeć są przypadki uwaga są przypadki że Po zastosowaniu kręglarstwa człowiek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka