Dodaj do ulubionych

Ile razy można robić RTG?

29.11.05, 13:31
Dziś idę do pulmonologa z trwajacym 3 tydzień kaszlem. Prawdopodobnie każe mi
sie prześwietlić. Ja w tym roku miałam już robione 2 RTG klatki piersiowej
(za każdym razem przód i bok). Czy mimo to mogę jeszcze raz zrobić zdjęcie?
Obserwuj wątek
    • maga_luisa Re: Ile razy można robić RTG? 29.11.05, 14:20
      Podziel się swoimi wątpliwościami z pulmonologiem, i oczywiście weź ze sobą te
      poprzednie zdjęcia.
      • b_a_l_b_i_n_k_a Re: Ile razy można robić RTG? 29.11.05, 14:29
        NIe da rady, bo zostawiłam je 300 km stąd :-(. A czy jak miałam robiona
        bronchoskopię w czerwcu (wyniki OK), to przez te kilka miesięcy mogło mi sie
        coś niedobrego w tych płucach zrobić :-((?
        • magdola1 Re: Ile razy można robić RTG? 29.11.05, 16:18
          może przyczyna kaszlu jest alergia, nadwrazliwość oskrzeli, nadmiar leków
          wykrztuśnych przy infekcjach, branie innych leków i wiele innych przyczyn przy
          których rtg klatki piersiowej będzie OK.
          Pozdrawiam. pogadaj tak od serca z tym pulmonologiem. I życzę zdrowia.
    • majaodgucia Re: Ile razy można robić RTG? 29.11.05, 18:35
      Rany Boskie - też już mam shiz bo też popalałam przez 5lat(mam23) wprawdzie mało
      ale jednak.Rtg robiłam miesiąc temu jak leżałam w szpitalu ale
      wyszło"czyste".Wprawdzie nie kaszle ale jak paliłam to zdarzało mi się tak pare
      razy tylko rano zakaszleć.Czy mogę już mieć raka?Często ostatnio robi mi się
      słabo - ale lekarze mówią że to nerwica bo mnóstwo badań które mi robili wyszły
      wporządku ale i tak mam shiz.
      • b_a_l_b_i_n_k_a Re: Ile razy można robić RTG? 30.11.05, 09:31
        No dobra, byłam wczoraj u lekarza, który powiedział, że jest mało prawdopodobne
        zachorowanie na raka płuc w wieku dwudziestu paru lat, natomiast pacjentów po
        trzydziestce trochę już jest i dlatego uważa, że świadczy to o tym, że palenie
        powyżej pięciu lat jest wysoce ryzykowne. Pochwalił mnie, że rzuciłam :-)))i
        powiedział, że kaszel jest od klimatyzacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka