asiaradz 29.11.05, 15:44 Hmm... czy jak jest ropa pod zębem, to trzeba go usunąć?? czy można jakos inaczej się z tym obejść?? jakoś boję sie wyrywania a na dodatek to ósemka.. :(( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdola1 Re: ropa 29.11.05, 16:02 antybiotyk i wywalic ta ósemkę. mądrości Ci nie ubędzie jak ją usuniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaradz Re: ropa 29.11.05, 16:09 Dzięki :) o mądrość się nie martwię, raczej okropnie boję dentysty... no nic, dam radę.... Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: ropa 29.11.05, 17:15 czasami udaje sie uniknac usuwania takiego zeba. Na pewno bedzie Ci potrzebny antybiotyk. Jesli jednak masz stan zapalny pod zebem (a ropa jest tego dowodem), to zaden normalny dentysta nie bedzie Ci usuwal tego zeba w tej chwili. Najpierw musi zadzialac antybiotyk, a rezultaty jego dzialania i tak powinien ocenic lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaradz Re: ropa 29.11.05, 17:26 Dziękuję za poradę.. to bardzo ważne. Ja myślę, ze chyba najpierw stomatolog powinien mnie skierować na prześwietlenie... tak mi się wydaje... W sumie wyrwać - to najłatwiejsze rozwiązanie... Odpowiedz Link Zgłoś