Gość: Anka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.01, 18:29 często mam ten objaw, lecz muszę nadmienić, że nie piję w ogóle alkoholu. Najczęściej po czekoladzie..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Glen Re: czerwone uszy IP: *.usask.ca 11.07.01, 20:07 Gość portalu: Anka napisał(a): > często mam ten objaw, lecz muszę nadmienić, że nie piję w ogóle alkoholu. > Najczęściej po czekoladzie..... Droga Aniu, Jezeli czerwone robia sie tylko uszy (a nie na przyklad skora na calym ciele)to nie jest to objaw choroby. Taka juz twoja uroda ... a moze ktos cie obmawia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: czerwone uszy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.07.01, 01:20 hm, na twarzy też- mam rumieńce, i trochę podwyższoną temperaturę, i serce mi mocniej bije. A jak jem czekoladę przez 3 dni (np. po tabliczce) to serce mi coraz szybciej tyka. Ciekawe, co by było, gdybym tak jak kiedyś jadła duże ilości czekolady, nie uważając na serce i podwyższoną temperaturę... Może i obmawia, ale to zabobony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: czerwone uszy IP: 195.117.149.* 03.08.01, 15:20 Czekolada podobnie jak kawa działa pobudzająco , podnosi ciśnienie krwi i częstość skurczów serca dlatego bije szybciej a uszy robią się czerwone i mamy uczucie,że jesteśmy rozpaleni. Odpowiedz Link Zgłoś