eladu38 02.01.06, 16:27 Witam Wszystkich! Czy ktoś miał robioną kolonoskopię w Olimpusie w Warszawie na Brzeskiej. Czy wykonują ją w znieczuleniu ogólnym. Mam wielkiego stracha. Proszę niech ktoś mi odpisze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marbor1 Re: kolonoskopia 02.01.06, 19:31 Miałam tam robioną kolonoskopię dwa razy, zawsze w lekkiej narkozie. Nie bój się wszystko będzie OK. Pozdrawiam i życzę Ci, aby wszystko było dobrze. Pamiętaj "strach ma wielkie oczy". Maria Odpowiedz Link Zgłoś
siliana1 Re: kolonoskopia 02.01.06, 23:12 a czy tuz po narkozie zle sie czulas? czy nast. dnia da rade isc do pracy? i czy tego samego dnia b. boli? i jak z I zalatwieniem sie?... Odpowiedz Link Zgłoś
marbor1 Re: kolonoskopia 03.01.06, 00:32 Na badanie najlepiej przyjść z inną osobą w towarzystwie, aby bezpiecznie można było wrócić do domu. Po wybudzeniu z narkozy odpoczywa się na łóżku ok. 1 godziny [oczywiście w szpitalu]. To jest lekka narkoza i nie miałam po niej żadnych sensacji, nic mnie nie bolało. Inaczej się człowiek czuje po narkozie głębokiej. Na badanie trzeba się przygotować dzień wcześniej [dostaje się ulotkę na ten temat]. Naprawdę nie należy się bać. Pozdrawiam - Maria Odpowiedz Link Zgłoś
eladu38 Re: kolonoskopia 03.01.06, 09:03 Dzieb Dobry Mario! Napisz mi proszę czy się śpi ,czy ma się swiadomość .czy nie . Pozdrawiam .Ella Odpowiedz Link Zgłoś
marbor1 Re: kolonoskopia 03.01.06, 11:37 Nic się nie wie i nic nie czuje. Odchodzi się jak by w niebyt. Tak jak napisałam jest to narkoza lekka i uśpienie trwa ryle ile potrzeba na ten zabieg. Nie należy się bać tego badania. Pozdrawiam - Maria Odpowiedz Link Zgłoś
eladu38 Re: kolonoskopia 03.01.06, 15:01 Mario ,podniosłaś mnie na duchu a mimo to mam stracha. Badanie mam 11 -go to już niedługo.Mam nadzieję , że nie odwołam tego badania w ostatniej chwili. Pozdrowienia, Ella Odpowiedz Link Zgłoś
libra72 Re: kolonoskopia 03.01.06, 18:20 nie do konca ,mam doswiadczenie z tym tematem ,jelit itp. kolo. mialam 2 razy na zywca i nie wytrzymalam ,totez teraz mam miec w zniecz., napewno boli w chorobach jelit, a ze znieczulenie to nie bedzie bolalo... Odpowiedz Link Zgłoś
marbor1 Re: kolonoskopia do Elli 03.01.06, 18:42 Ella jeszcze raz Cię zapewniam, nie będzie Cię nic bolało. Proś tylko o znieczulenie. Tak jak pisałam poprzednio, miałam na Brzeskiej robione dwa razy to badanie - zawsze w lekkiej narkozie. Miałam usunięte 4 polipy z jelita grubego. O wiele gorsze jest prześwietlanie jelita z wlewem. Tu niestety nie można mieć narkozy, ponieważ trzeba wykonywać polecenia lekarza w czasie przeświwetlania. Najgorsze jest pompowanie powietrza do jelita i to jest bolesne. Ale co się nie robi dla zdrowia. Pozdrawiam i będę trzymała kciuki za Ciebie - Maria Odpowiedz Link Zgłoś