werka40 28.02.06, 08:51 jeszcze raz pytam: czy ktoś słyszał o tej metodzie, czy jest ktoś komu pomogła? Do repair: napisz z jakiego miasta był Twój terapeuta i jak się nazywał. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moniap10 Re: metoda McKenziego 28.02.06, 09:11 to jest dobra metoda rehabilitacji,szukaj terapeutów na stronie instytutu www.mckenzie.pl Odpowiedz Link Zgłoś
werka40 Re: metoda McKenziego 28.02.06, 09:30 Ja właśnie od kilku dni stosuję tę metodę.Jest trochę lepiej, ale chciałabym, aby ktoś inny wyraził swoją opinię na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
repair Re: metoda McKenziego 28.02.06, 22:42 > to jest dobra metoda rehabilitacji,szukaj terapeutów na stronie instytutu > www.mckenzie.pl Na czym polega jej dobroć? Werka - odpisałem na priv gazetowy. R Odpowiedz Link Zgłoś
iwa47 Re: metoda McKenziego 01.03.06, 12:12 Metoda Mc Kenzie jest skuteczną metodą w walce z newielką dyskopatią ale nie powinno się jej stosować w ciemno bez uprzedniego zdiagnozowania. Osobiście stosowałam ją parę lat temu z dobrym skutkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
repair Re: metoda McKenziego 01.03.06, 12:56 > Metoda Mc Kenzie jest skuteczną metodą w walce z newielką dyskopatią ale nie > powinno się jej stosować w ciemno bez uprzedniego zdiagnozowania. Z tego co wiem, to każdy przeszkolony terapeuta McK od diagnozy zaczyna. > Osobiście stosowałam ją parę lat temu z dobrym skutkiem. Jak długo trwał ten skutek? U mnie mierzył się w dniach. To miło, że znów dyskutujemy :-) R Odpowiedz Link Zgłoś
iwa47 Re: metoda McKenziego 01.03.06, 14:29 Metodę stosowałam przez ok.4 mies. z trwałym skutiem /odpukać jak na razie/. Dolegliwości z poziomu L5/S1, które wtedy nawet zawiodły mnie na neurologię nigdy się nie powtórzyły. Dysk dalej jest wypadnięty/ bo tak to już jest/ ale być może dzięki tej metodzie nie stwarza dolegliwości. Problemem stał się wiele lat później wyższy dysk ale to już inna historia. Dodam, że moim terapeutą był lekarz reabilitant z oddziału rehabiitacji po kursach Mc Kenzie Odpowiedz Link Zgłoś