koleandra 03.03.06, 21:07 Witam. Czy Diphergan, Zyrtec, Claritine, Lakcid i Wapno mogę podać razem? Chodzi mi nie o złączenie tego oczywiście ale o podanie bezpośrednio jednego po drugim. Bo antybiotyku to raczej nie można mieszać z innymi lekami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justy1 Re: Pytanie o łączenie leków 03.03.06, 22:08 nie mieszaj claritiny z zyrtekiem. albo jedno albo drugie. raczej nie mieszaj Dipherganu i z claritiną i z zyrtekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ada522 Re: Pytanie o łączenie leków 03.03.06, 22:16 A kto ci dał taki zwstaw leków? Justy1 ma rację nie łaczy sie tych leków Odpowiedz Link Zgłoś
lullilu Re: Pytanie o łączenie leków 03.03.06, 22:35 diphergan,zyrtec i claritine....sa tej samej grupy ...mozna "przedawkować".Pytanie...jak wyzej kto i na jaka dolegliwość to przepisal? Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: Pytanie o łączenie leków 04.03.06, 02:30 ...KAŻDA droga zaczyna się od pierwszego kroku Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: Pytanie o łączenie leków 04.03.06, 02:33 ...KAŻDA droga zaczyna się od pierwszego kroku ========== TO miało być do postu koleandry, jego zakończenia, he he Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: Pytanie o łączenie leków 04.03.06, 08:34 zyrafa46 napisała: > ...KAŻDA droga zaczyna się od pierwszego kroku > ========== > TO miało być do postu koleandry, jego zakończenia, he he :))) to nie zakończenie postu ino sygnaturka. Jest pod każdym moim postem i nie należy jej z treścią owego łączyć. A co do zestawu leków to faktycznie, źle napisałam... bo Diphergan mam podać dziecku po południu i wieczorem a Claritine rano. Nie wiem tylko co z Zyrteciem, chyba z niego w ogóle zrezygnuję... bo musiałabym podać rano Zyrtec, claritine i Wapno... po 15-20 minutach mogę podać antybiotyk (stan zapalny w uchu)? Leki zostały przepisane dziecku z gęstym zalegającym głęboko katarem i niedosłuchem związanym z przytkaniem kanałów słuchowych przez tą wydzielinę. To trwa już bardzo długo więc mamy tu do czynienia z chorobą przewlekłą? Z nosa nic nie leci, NIC... Mam tyle tego wszystkiego... 2 rodzaje kropli do nosa w tym steroid, jeszcze jedne do ucha. Wybaczcie pytanie ale się po prostu pogubiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
lullilu Re: Pytanie o łączenie leków 04.03.06, 11:46 ja mialam podobny problem ze swoja małą (tylko bez niedosluchu).....Czy ten steroid to Buderin? Odpowiedz Link Zgłoś
gum112 Re: Pytanie o łączenie leków 04.03.06, 13:10 Napewno nie możesz połaczyc Claritine z Zyrtecem to sa leki z tej samej grupy leków przeciwalergicznych. Claritine podaje sie rano na czczo. Uważaj tylko bo po Dipherganie mała może być śpiąca trochę. Jezeli chodzi o wapno to możesz je podawac bez problemu z tymi lekami. Jeżeli lekarz Ci to zapisał to lepiej dziecku podaj..(tylko bez tego Zyrtecu). A jezeli masz wątpliwości bo jak twierdzisz jest lepiej to zgłoś sie do lekarza z dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś