Dodaj do ulubionych

podkrążone oczy

IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 03.12.02, 11:49
Jaka może być przyczyna stale podkrążonych oczu? Może brakuje mi jakiegoś
mikro- lub makroelementu albo witaminy? Niektórzy moi znajomi twierdzą że to
oznaka nie najlepszej kondycji nerek, ale nie wiem co o tym myśleć.

Co na ten temat może powiedzieć medycyna akademicka, a co niekonwencjonalna?

Dodam tylko że na ogół się wysypiam.
Obserwuj wątek
    • eustoma Re: podkrążone oczy 07.12.02, 12:23
      Ja też mam podkrążone oczy - od zawsze. Nie mam anemi, prowadzę intensywny
      tryb życia, śpię po osiem godzin, nie palę, nie przebywam w zadymionym
      pomieszczeniu. Wniosek - taka uroda. Głowa do góry.Trzeba się z tym pogodzić .
      Jak się czegoś nie da zwalczyć trzeba to polubić.
      • Gość: bat Re: podkrążone oczy IP: 24.84.37.* 08.12.02, 09:20
        A czy Wasza 'watrobka' pracuje normalnie? Nie macie z
        nia problemow?
        • Gość: klara Re: podkrążone oczy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.12.02, 18:17
          watrobke mam w porzadku, nerki tez, krew podobno taka, ze pani doktor
          powiedziala ze moge sobie wyniki na czolo przykleic a te oczy......
          i czy sie wyspie czy nie, nie ma regul. pewnie trzeba sie z tym pogodzic - taka
          uroda i coz zrobic ale strasznie mnie to denerwuje. a najbardziej pytania
          innych i komentarze: ojej jakie masz podkrazone oczy, chora jestes, niewyspalas
          sie? moze jakis krem sobie kupisz?
          a przeciez i tak nic mi nie pomaga :-(
        • Gość: ciekawy Re: podkrążone oczy IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 16.12.02, 21:29
          Gość portalu: bat napisał(a):

> A czy Wasza 'watrobka' pracuje normalnie? Nie macie z
          > nia problemow?

Moja wątroba chyba jest OK... Ale jeśli jest z nią jednak jakiś kłopot to z
          czego może on wynikać? Masz może jakieś podejrzenia bardziej konkretne?
    • Gość: kuba Re: podkrążone oczy IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 19.12.02, 21:37
      Faktycznie podkrążone oczy moglyby być oznaką złego funkcjonowania nerek lub
      watroby.Jednak jestem pewien, ze nie sa przyczyna.Śmieszne jest to iz niektórzy
      mowia ze to taka uroda i trzeba sie z tym pogodzic.Po pierwsze to zadna uroda,
      po drugie zdrowy człowiek tak przeciez nie wyglada.Znam to uczucie, niby jestes
      zdrowy, dobrze sie odzywiasz, spisz ponad 8 godzin itd. a i tak wygladasz jak
      narkoman, mimo ze nie bierzesz "drugow".
      Jestem w tej samej sytuacji i mysle, ze zmiany takie powoduje alergia pokarmowa
      lub predzej alergia na roztocza zawarte w kurzu domowym.Podejrzewam ze barzdiej
      podkrazone masz w zamknietyzh pomieszczeniach a sprawa wyglada lepiej na
      powietrzu, gdzie tych roztoczy nie ma.Najwiecej roztoczy moze znajdowac sie w
      poscieli pod ktora spisz, na firanach, zaslonach w twoim pokoju, w autobusach,
      zakurzonych korytarzach itp.Na pewno wyglad i samopoczucie na dworzu sa lepsze
      biorac to wszystko pod uwage.Sm probuje stosowac przeciw alergiczne masci.
      Nawiaz ze mna kontakt. Moj adres to : kuba1810@wp.pl
      Czekam na odpowiedz. Narazie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka