Dodaj do ulubionych

wezly chlonne

03.04.06, 12:57
trzy miesiace mialam pobierany z szyi wezel chlonny do badania
histopatologicznego. czy po takim czasie powinnam odczuwac jeszcze jakies bole
szyi, czasami nie moge ruszyc szyja, boli mnie rowniez reka. prosze o pomoc,
czy to sa jeszcze normalne objawy, czy powinnam bardziej dbac o siebie i np.
nie dzwigac?
Obserwuj wątek
    • olusia131 Re: wezly chlonne 03.04.06, 14:48
      A moge wiedziec z jaiego powodu Ci go wycieli?
      Bo ja od miesiaca mam powiekszony wezeł na szyi i sie w ogole nei zmiejsza,
      przez 16 dni dostawałam antybiotyki i tez nic nie dało. Lekarze nie umieja mnie
      chyba leczyc juz jestem powoli ząłamana. Miałam biopsje, nawet nie wiem
      konkretnie jakie sa wyniki bo nikt nie chce tego pokazac, bo lezałam 3 dni na
      oddziale na obserwacji, od meisiaca mam calyczas podwyzszona temperature, jak to
      lekarka dzisiaj stwierdizla na kontroli - wyniki nie sa złe - niczego
      konkretnego nie wem, na usg 2 tygodnie temu wyszła zmiana hypoechogenna o
      wielkosci 3/1,7/2,8 cm. Teraz kazalali mi łykac przez 28 dni TABLETKI
      HOMEOPATYCZNE lymphomyosot, ktore biore juz 20 dni i nic nie pomaga jakos... Nie
      wiem juz co o tym myslec, lekarz ktory robił mi biopsje mowił mi ze dobrze
      byłoby wyciac ten wezeł, ale inni nic nie wspominaja.
      Moze Ty miałas poobna sytuacje?
      • iwoni29 Re: wezly chlonne 03.04.06, 15:25
        mialam dwie biopsje, w ktorych byly wskazania do wyciecia wezla i oddania do
        badania histopatologicznego. na poczatku myslalam, ze jest to zwykle
        przyziebienie, z ktorym poszlam do internisty i dostalam skierowanie do
        laryngologa /porobilam badania, usg/, bralam antybiotyk lecz to wszystko nie
        pomoglo i dostalam skierowanie na onkologie. powiekszony wezel nie oznacza wcale
        od razu najgorszego, czego przykladem jestem ja sama. jesli masz jeszcze jakies
        pytania to chetnie na nie odpowiem. i pamietaj, ze najwazniejsze jest dobre
        nastawienie i nie myslenie zaraz o najgorszym.
        • olusia131 Re: wezly chlonne 04.04.06, 10:59
          No tak tylko Tobie lekarze powiedzieli co masz robic dalej a ja nic nie wiem
          nawet jaki jest wynik biopsji bo wszystkie badania zatrzymał sobie szpital a
          wypis dostane dopiero za tydzien. Więc nic nie wiem co mi jest. A sie denerwuje
          juz bo to trwa ponad miesiac, a wezel w ogole sie nie zmniejsza i te nipokojace
          stany podgoraczkowe.
    • lm5 Re: wezly chlonne 04.04.06, 16:05
      Hej! Ja mam za kilka dni wizyte u hematologa, bo też mam powiększone węzły.
      Kazano mi zarezerwować dużo czasu na nią. Do tej pory miałam zrobione badania
      krwi, USG i rezonans.Mam do Ciebie pytanie Iwona (i nie tylko :) ) Co mnie
      czeka na tej wizycie?? Nie mam pojęcia, może ktoś kto przez to przeszedł mi
      powie ;) ?
      • iwoni29 Re: wezly chlonne 05.04.06, 09:32
        ja nie bylam u hematologa, wiec nie moge Ci udzielic odpowiedzi co Cie tam
        czeka. dostalam skierowanie do onkologa i tam bylam dalej diagnozowana. musisz
        miec dobre nastawienie, bo to jest najwazniejsze, nie myslec o najgorszym.
        mozesz powiedziec, ze latwo sie mowi, ale ja przeszlam przez to i wiem jak jest
        to bardzo wazne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka