marianna73 05.04.06, 12:54 Jak poradzić sobie bez przyjmowania antybiotyków naturalnymi sposobami z obajawami zapalenia pęcherza, czyli szczypanie przy oddawaniu moczu i częstomoczem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marbor1 Re: częstomocz 05.04.06, 13:26 Trzeba zacząć od analizy moczu, jak są bakterie zrobić posiew. Przyczyny mogą być różne. Nie jestem lekarzem. Sama miewam od czasu do czsu problemy. Dwa lata temu brałam antybiotyk i na razie [odpukać w nie malowane drewno] mam spokój. Maria Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: częstomocz 05.04.06, 16:49 marianna73 napisała: > Jak poradzić sobie bez przyjmowania antybiotyków naturalnymi sposobami z > obajawami zapalenia pęcherza, czyli szczypanie przy oddawaniu moczu i > częstomoczem? Tylko z objawami chcesz sobie poradzić ? Z metod naturalnych polecam w takim razie zaciskanie zębów (szczypanie) oraz zaciskanie kolan (częstomocz). S. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna73 Re: częstomocz 05.04.06, 19:30 Wątpliwe uwagi zachowaj dla siebie, jakoś mnie twoje poczucie humoru nie śmieszy,do twojej wiadomości-nie wszyscy lubią albo mogą szprycować się antybiotykami pod byle pretekstem, antybiotyk to ostateczność. Odpowiedz Link Zgłoś
sanis Re: częstomocz 05.04.06, 16:59 Mojemu synowi bardzo pomógł Urinal, do kupienia bez recepty w aptece lub sklepie zielarskim. Pamiętam, że kiedyś stosowano urosept (równiez na bazie ziół). Jeśli jestes w stanie znieść zapach czosnku, o wspomożesz organizm, jedząc codziennie 2-3 ząbki czosnku np. z kromką posmarowanego chleba. Dobrze, jeśli będziesz pić dużo wody mineralnej, bo wtedy wypłukujesz bakterie z moczu. Podobno świetnie pomaga "woda Jana". Możesz takze zapytać w aptece o lek homeopatyczny.ale zanim tam sie wybierzesz, nałóż ciepłe gatki, bo znowu wieje a pęcherz tego nie lubi :) Życzę powrotu do zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna73 Re: częstomocz 05.04.06, 19:32 Sanis dziękuję za cenne rady,stosuję czosnek w tabletkach, dużo witaminy C i urosept...już jest poprawa:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
betka-b Re: częstomocz 05.04.06, 19:39 Moze twoje objawy sa lekkie ,ze szukasz takiej drogi czyli bez antybiotyku( popieram) ale mnie tydzien temu zlapal nagle taki silny bol i czestomocz z krwia ,ze od razu poszlam na ostry dyzur i dostalam na 10 dni antybiotyk Biseptol.Poprawa prawie natychmiastowa,to byl ostry stan i wilam sie z bolu.Po antybiotyku musze zrobic kontrolnie badanie moczu. Odpowiedz Link Zgłoś