Dodaj do ulubionych

wegetarianka na diecie

05.04.06, 13:41
Czy może ktoś mógłby mi doradzić jak mam zdrowo się odchudzić, kiedy nie jadam
mięsa, ryb i jajek. Długo szukałam czegoś w internecie, ale nigdzie nie mogę
znaleźć przykładowego jadłospisu dla wegetariana. Chciałabym zastosować dietę
1000kcal. Jeszcze dodam, że ważę 72 kg na 172 cm wzrostu.
ps. jeśli ktoś chciałby razem ze mną rozpocząć walkę to zapraszam na mój
e-mail (bronka4@gazeta.pl oczywiście:D)
Pozdrawiam;)
Obserwuj wątek
    • margonik Re: wegetarianka na diecie 05.04.06, 15:03
      A może jednak przekonałabyś sie do jajek? W końcu jedząc jajka nie morduje się
      żadnych zwierzątek. Jeśli nie jajka, to przynajmniej nabiał, jako źródło białek
      zwierzęcych. No i soja, fasole i soczewice...
      • bronka4 Re: wegetarianka na diecie 05.04.06, 16:38
        Na jajka jestem uczulona, mogę zjeść, ale raz na jakiś czas. Jem bardzo dużo
        produktów mlecznych, soję a także soczewice zieloną. Chciałabym schudnąć bez
        uszczerbku na zdrowiu. Na razie staram się wszystkich potrzebnych składników
        dostarczać, ale czy robię to dobrze - też nie wiadomo. Przez jakiś czas miałam
        też problem z anemią, więc od tego czasu nałogowo jem natkę z pietruszki i
        szpinak (niestety mrożony)
        • zzoossiiaa Re: wegetarianka na diecie 05.04.06, 19:54
          witaj bronko:)
          ja jestem wegetarianka od dwoch lat(a od trzech miesiecy takze weganka)i udalo
          mi sie schudnac 16 kg wlasnie bedac wegetarianka, nie wiem jaki jest twoj
          organizm, ale ja jadlam trzy posilki dziennie jednak w mniejszych niz zwykle
          ilosciach, odstawilam slodycze i co najwazniejsze - TRZY RAZY W TYGODNIU
          AEROBIC, A PIĘĆ RAZY SPACER PO 2 KILOMETRY, po cterech miesiacach gubilam 16
          kg! pozdrawiam i zycze powodzenia!
    • artur.kalinski Re: wegetarianka na diecie 12.04.06, 10:26
      Komponowanie diety odchudzającej wegetariańskiej jest trudne, dlatego polecam
      wizytę u dietetyka, który będzie w stanie zbilansować wszystkie składniki diety.
      Często bywa tak, że niedobory pokarmowe powstają latami, gdyż organizm przez
      długi czas korzysta ze zgromadzonych zapasów a dodatkowo adaptuje się do
      zmniejszonego pobrania niektórych składników. Nie warto narażać się na takie
      niebezpieczeństwo, czasem już jedna wizyta u żywieniowca pomaga zrozumieć gdzie
      popełniamy błędy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka