be.em 14.04.06, 11:55 powiększony węzeł chłonny (chyba), bolesna kulka. skąd to? i dlaczego? biec do lekarza, czy czekac kilka dni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vidarofhate Re: odkryłam na szyi 14.04.06, 13:36 czekaj tez tak czesto mam i samo znika. narka Odpowiedz Link Zgłoś
apple19 Re: odkryłam na szyi 14.04.06, 14:33 W ktorym miejscu znalazłas na szyi.Powiedz jakiej masz to wielkosci bo ja tez mam i martwie się.Mam wielkosci no troche wiekszy jak ziarno groszku zielonego i nie boli na dodatek. Odpowiedz Link Zgłoś
anieczkapoleczka Re: odkryłam na szyi 14.04.06, 15:11 Ja też mam taki groszek pod skórą gdzieś tak od dwóch miesięcy. Trzy centymetry pod lewym uchem. I powiem, że to mnie trochę denerwuje, bo nie wiem co to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
be.em Re: odkryłam na szyi 14.04.06, 22:47 po prawej stronie wielkości groszku. boli. Odpowiedz Link Zgłoś
naise Re: odkryłam na szyi 15.04.06, 12:09 Ja mam dwa pod żuchwą, dość spore i bolą. Myślę że to od zęba, jak nie przestaną pójdę na usg :( Odpowiedz Link Zgłoś
liina Re: odkryłam na szyi 15.04.06, 23:33 Jesli bola i sa ruchome, to lepiej, to znaczy, ze jakies zapalenie, a jesli nie bola i sa nieruchome , to gorzej, moze byc nawet rak, ale nie strasze juz..., nie bedzie tak zle.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
naise Re: odkryłam na szyi 15.04.06, 23:38 nie są ruchome ale bolą. Przypuszczam że od zęba, bo właśnie dziś stwierdzono u mnie stan zapalny ósemki. Do wyrwania we wtorek:/ Odpowiedz Link Zgłoś
porporpor1 a ja mam inną zabawę z węzłami 16.04.06, 12:38 po pierwsze to wg mnie problem autorki wątku wcale nie musi być poważny. ja takie groszki mam na szyi, udach, brzuchu etc. i chyba to, że są wyczuwalne albo teraz zauważyłaś to, nie znaczy że są powiększone. ja znalazłem pierwsze 6 lat temu i myślałem nie wiadomo co, a po prostu niektore węzły są wyczuwalne, tylko wiemy to dopiero jak na nie trafimy. ja mam inny trochę problem z tym związany. jakieś 3 tygodnie temu zaczęło mi się wydawać, że jednak te węzły są powiększone. jestem od zawsze hipochondrykiem, więc szukałem przyczyn w necie, znalazło sporo oczywiście na czele z białaczką. niedługo pójdę do lekarza, bo czekałem z tym (już 2 razy byłem z czymś, co myślałem, że jest poważne, a okazało się niczym wielkim i lekarz chyba się poznał na hipochondrii) aż coś się nasili. od 2 dni boli mnie pod uchem, ale nie samo ucho - nie sądzę, żeby było to zapalenie ucha, bo jak byłem mały to chorowałem na to wielokrotnie i wiem jak to jest. węzeł chłonny wyczuwalny i bolesny. ale niestety bolesna jest cala lewa strona - pod pacha, pachwina, kolo brzucha. co ciekawe prawa nie boli. nie wiem co o tym mam sądzić i co to może być. jeśli chodzi o wspomnianą białaczkę, to (pisze o tym na luzie, bo mam swiadomosc jak czesto wymyslam sobie choroby) nie mam ani goraczki, ani bladosci, ani zlego samopoczucia, ani zmeczenia, ani krwotokow, ani krwawienia dziasel, ani wymiotow, no doslownie niczego. macie jakieś typy? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
be.em Re: a ja mam inną zabawę z węzłami 17.04.06, 16:28 eeee... ja tez wyryłam pół internetu na ten temat i idę do lekarza, bo wolę spać spokojnie. ja odkryłam bo mnie boli!!!!!!!!!!!! czy jest ruchomy..? cholera wie. najgorsze, że nie mam żadnych dolegliwości ani stanów zapalnych... jak się dowiem co to : napiszę... Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed ... z węzłami ... ... Porporpor 18.04.06, 04:28 Ja tez mialam powiekszone naczynia limfatyczne w pachwinie, ale sama zauwazylam ze to nastapilo po infekcji skory (wrzod). Potem ta historia powtorzyla sie i znow byl to wrzod. A Ty nie masz jakis infekcji, np zaawansowany tradzik? Moze to tez daje powiekszenie naczyn limfatycznych? Odpowiedz Link Zgłoś
be.em Re: ... z węzłami ... ... Porporpor 18.04.06, 09:38 nie zauwazyłam u siebie nic niepokojącego. ale ja się na tym nie znam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
maximus1982 Na biezaco bede informowal o postepach. 18.04.06, 00:34 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=39942108 Jutro USG, w srode lekarz pierwszego kontaktu, do konca tygodnia hematolog. Co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
wegeta23 Re: Na biezaco bede informowal o postepach. 18.04.06, 08:05 to może być toksoplazmoza Odpowiedz Link Zgłoś
maximus1982 Re: Na biezaco bede informowal o postepach. 18.04.06, 11:34 Raczej to nie bedzie toksoplazmoza... Odpowiedz Link Zgłoś
justyna_28 Re: odkryłam na szyi 18.04.06, 12:22 Ja z powiekszonymi węzłami trafiłam do hematologa. Co miesiąc robię badania krwi, miałam juz 2 biopsje węzłów pod pachą. Nic nie wykazały. Od wykrycia minęło już 1,5 roku, nadal się pojawiają, teraz kontroluje je co 3 miesiace. Odpowiedz Link Zgłoś
apple19 Re: odkryłam na szyi 18.04.06, 14:22 Justynko! Mam pytanie czy biposję węzłow chłonnych miałaś robioną ambulatoryjnie.Napisz cos więcej.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justyna_28 Re: odkryłam na szyi 18.04.06, 15:39 Biopsje miałam robioną w instytucie hematologii, byłam przyjeta na oddział. Sam zabieg był na sali operacyjnej w znieczuleniu miejscowym. Odpowiedz Link Zgłoś