qrka3 18.05.06, 09:58 zatkało mi się ucho wodą przy kąpieli 3 dni temu, ic nie boli. Biorę krople a cerumen i dalej nic. Teraz czuję jakby w uchu było pełno wody. Co myślicie o sposobie ze strzykawką i ciepłą wodą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamijagodi Re: zatkane ucho - pomocy 22.05.06, 17:15 Ten sposób ze strzykawką i wodą to poprostu płukanie ucha. Radzę udać się do internisty niech on zrobi to fachową ręką. Odpowiedz Link Zgłoś
twelve.moons Re: zatkane ucho - pomocy 28.05.06, 23:19 Robiłem kiedyś płukanie u lekarza i to u laryngologa. Zrobił to chyba zbyt radykalnie, pod wielkim ciśnieniem, bo ucho mnie bolało po tym zabiegu przez tydzień i to bardzo. Następnym razem poszedłem do znajomego internisty, który to zrobił delikatnie, taką zwykłą mała strzykawką, a nie taką ogromną jak tamten ( jak dla konia! ). Fakt, że nabierał wody kilka razy i płukał kilka razy, ale nie było to nieprzyjemne i nic nie bolało! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mimic77 Re: zatkane ucho - pomocy 29.05.06, 10:30 Strzykawka to nie jest dobry pomysł. Proponuję spróbować cerumex lub otovent. Mnie pomaga. Wiecej informacji na stronie www.axfarm.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś