Dodaj do ulubionych

Chcę się pozbyć hemoroidów!

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.01, 20:03
Proszę o pomoc wszystkich borykających się z tą dość przykrą dolegliwością, a w
szczególności osoby, które to mają już "za sobą". Jakie macie Państwo
doświadczenia z usuwaniem hemoroidów? CZy ktoś korzystał z metody Longa? CZy
może jednak tradycyjna operacja? Czy hemoroidy wracają?
Obserwuj wątek
    • Gość: Lind Re: Chcę się pozbyć hemoroidów! IP: *.media-com.com.pl 23.10.01, 21:56
      polecam krem szwajcarski PROCTO-GLYVENOL , szczególnie pomaga przy silnych
      stanach zapalnych , gdy kazdy dotyk do hemoroida sprawia ogromny ból-polecam
      / sam stosowałem / ,jedz też dużo jabłek, żeby nie mieć zatwardzenia -
      pozdrawiam
    • Gość: Piotr Re: Chcę się pozbyć hemoroidów! IP: 157.25.122.* 30.10.01, 17:27
      Myślę, że bezwzględnie powinnaś iść do proktologa czy chirurga naczyniowego.
      Ja miałem ten sam problem co Ty, też zastanawiałem się jak mi to mogą zrobić, kto
      to zrobi dobrze i ile sobie policzy...

Byłem przekonany, że nie obejdzie się bez dość kosztownego Longo. Miałem bowiem
      dość silne dolegliwości. Oczywiście unikałem ostrych potraw i alkoholu, dbałem o
      to aby mieć regularne i łatwe wypróżnienia, że już o dbałości o higienę odbytu
      nie wspomnę. Mimo to dość często miałem obfite krwawienia, a każda sesja w
      toalecie musiała być uwieńczona 15 minutowym odpoczynkiem na wygodnym fotelu. :)

W końcu zdecydowałem się na zabieg, poszedłem do specjalisty, i ku mojemu
      zdziwieniu okazało się, że wbrew temu co sądziłem moje hemoroidy nie są na tyle
      duże (a uważałem, że są olbrzymie!) żeby konieczny był zabieg operacyjny.
      Skończyło się na podwiązaniu. Na hemoroid naciaga sie taka mala gumeczke, ktora
      uciskajac go powoduje jego obumarcie i w efekcie - po ok. tygodniu - odpadnięcie
      i wydalenie z kałem. Podobno u 80% pacjentów nie występują przy tym dolegliwości
      bólowe. Jak się okazało ja niestety należę do tych pozostałych 20%. :))) Przez 2
      dni chodziłem po ścianach (zeżarłem 3 listki pyralginy), a przez kolejne dwa
      czułem bardzo silne parcie, co też nie było zbyt przyjemne, zważywszy że nie było
      już czego z siebie wydusić. ;)

Mimo bólu nie żałuję, bo zdaję sobie sprawę, że po Longo też nie byłoby lepiej, a
      tutaj przynajmniej nikt mnie nie ciął więc na pewno mi nic nie uszkodził. Nie bez
      znaczenia jest też fakt, że podwiązanie kosztuje wielokrotnie(!) mniej niż
      Longo. :)

Jest tylko jeden feler. Podwiązuje się tylko hemoroidy pojedynczo, w 6-
      tygodniowych odstępach. Właśnie w piątek mam drugi zabieg. Podobno ma być lepiej,
      bo na pierwszy rzut poszedł najgorszy, a reszta to pikuś w porównaniu z nim.

Jeśli zaś chodzi o środki zaradcze - znacznie lepiej niż Procto-Glyvenol działa
      na mnie Proctosone. Bardzo też polecam Ci mycie odbytu taką pianką z wyciągiem z
      kory dębu o nazwie SPA. Od kiedy zacząłem jej używać zupełnie porzuciłem maści,
      znacznie lepiej łagodzi zarówno swędzenie jak i obrzęk.

Mam nadzieję, że choć trochę Ci pomogłem i że nie przestraszyłem Cię jeszcze
      bardziej. KONIECZNIE pójdź do lekarza! Twoj przypadek, Tobie oczywiście wydający
      się bardzo trudnym i poważnym, może się przecież okazać jeszcze prostszy od
      mojego, a wtedy i metody mogą być mniej bolesne (bezbolesne?). Ja żałuję, że nie
      poszedłem wcześniej tylko sobie łamałem głowę co i jak z tym problemem zrobić.
      Raaany, ile ja sobie głowę łamałem... :)

Pozdrawiam, życzę odwagi i "męskiej decyzji". ;)))

Piotr
      • Gość: Ania Re: Chcę się pozbyć hemoroidów! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 16:32
        Serdecze dziękuję za rady. Byłam u lekarza - niestety kwalifikuję się do
        operacji. I co teraz z tym zrobić?! Nie chcę iść na chirurgiczną operację
        usuwania - zbyt się tego obawiam, a i nie mam kiedy wyrwać się z pracy, żeby
        sobie taką "przyjemność" zafundować. Dlatego ponawiam pytanie o Longa. To jest
        kwestia 1-2 dni. Ale... jak słusznie stwierdziliście w tym przypadku nic nie
        jest usuwane. Czy to w ogóle ma w takim razie sens? Jeden lekarz powiedział, że
        raczej nie będzie nawrotu choroby, inny lojalnie powiedział, że niektórzy nawet
        po roku przychodza ponownie. Szukam osób po takim zabiegu - proszę o opinie.
        Strasznie bym chciała mieć to już za sobą, tym bardziej, że od ostatniego postu
        hemoroidy się znacznie powiększyły. Jest to dla mnie i bolesne i krępujące,
        szczególnie podczas seksu.
        pozdr. Ania
    • Gość: Piotr Re: Chcę się pozbyć hemoroidów! IP: 157.25.122.* 30.10.01, 17:32
      Jeśli chodzi o nawroty, podobno się zdarzają, ale prawdopodobieństwo jest
      bardzo niskie. Oczywiście pod warunkiem, że się dba o zdrowie, odżywianie i
      higienę.

Przy Longu chyba trudno mówić o nawrocie, bo nic tak na prawdę nie jest usuwane
      tylko wszywane do środka. Ale to już moja własna interpretacja laika. :)

Piotr
    • Gość: Anatol Re: Chcę się pozbyć hemoroidów! IP: *.vc.shawcable.net 10.11.01, 14:15
      Moge Ci zrobic lek. Pracuje niesamowiecie, kogos uratowalem od operacji.
      Z powazaniem - Anatol
      • Gość: randolf Re: Chcę się pozbyć hemoroidów! IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 26.11.01, 18:13
        Zgadzam sie z powyzsza wypowiedzia.
        To mozna wyleczyc.Jezeli zdobedziesz ziololecznictwo
        Poprzedzkiego.Wiem ze robi sie oklady z siemienia lnianego
        + cos tam jeszcze.Pozbedziesz sie ich jezeli zastosujesz
        olej ozonowy.Robisz tamponik,nasacasz olejem i zakladasz
        przez 3 kolejne noce.Nie bede cie czarowal cena itd.
        Na jego temat znajdziesz informacje na www.okrag.com
        Napisz to Ci wysle (bezplatnie) dawke ktora jest Ci potrzebna
        na wyleczenie.
        • Gość: Marian Re: Chcę się pozbyć hemoroidów! IP: 157.25.122.* 28.11.01, 10:07
          Jasne! A jak jej troche zostanie to bedzie tym pewno tez mogla uprac spodnie,
          wybielic zeby, napoic psa, usunac rdze i cudownie uzdrowic sasiadow ze
          wszystkich paskudnych chorobsk. Rewelacyjny srodek! NOBEL DLA RANDOLFA!!!

Ludzie! Chodzcie do lekarzy, a nie sluchajcie zakichanych hochsztaplerow!!!
          • Gość: randolf Re: Chcę się pozbyć hemoroidów! IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.02, 03:18
            Gość portalu: Marian napisał(a):

> Jasne! A jak jej troche zostanie to bedzie tym pewno tez mogla uprac spodnie,
            > wybielic zeby, napoic psa, usunac rdze i cudownie uzdrowic sasiadow ze
            > wszystkich paskudnych chorobsk. Rewelacyjny srodek! NOBEL DLA RANDOLFA!!!
            >
            > Ludzie! Chodzcie do lekarzy, a nie sluchajcie zakichanych hochsztaplerow!!!

zapraszam wiec na strone hochsztaplerow www.okrag.com

Randolf
            PS
            Strona bedzie w pelni uzupelniona w srode.
            Na linku "konsultanci" znajdziesz samych hosztaplerow

• Gość: Bogna Re: Chcę się pozbyć hemoroidów! IP: *.acn.pl / 10.133.134.* 28.06.02, 17:16
      Jeżeli mieszkasz w Warszawie, zadzwń do "On Clinic". Oni stosują usuwanie
      hemoroidów metodą podwiązywania-zaciskania (opisaną juz w którymś poście).
      Podobno są bardzo dobrzy. Ja też się szykuję na taki zabieg, ale na razie
      zbieram na to pieniądze.
      Tel. do On Clinic - (022) 6290160 oraz 6255661
      Powodzenia
      Bogna
      • Gość: Ania Re: Chcę się pozbyć hemoroidów! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.02, 18:17
        Bardzo dziękuję, zadzwonię - ale proktolog, u którego byłam wykluczył
        podwiązanie - powiedział, że hemoroidy są za duże i najlepsza byłaby operacja.
        Może pójdę jeszcze do innego na konsultację. Właściwie to cały czas myślę o tej
        metodzie Longa - warto wydawać tyle pieniędzy, czy nie?
        pozdrawiam, Ania
        • Gość: Ewa Re: Chcę się pozbyć hemoroidów! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.08.02, 19:07
          Moja mama miala identyczny problem i pozbyla sie za 15o zl. metoda krioterapii
          zabieg ten wykonywal chirurg i trwal ok.15 min a potem poszla do domu,gdyz nie
          bylo to w szpitalu.Teraz jest szczesliwa i tylko zaluje ,ze wczesniej o tym nie
          wiedziala.Zabieg ten byl prawie bezbolesny i jest wszysytko w porzadku.Nie
          wierze w zadne masci,czopki-szkoda pieniedzy i sa to leki,ktore dzialaja na
          krotka mete.Pozdrawiam.
          • Gość: Ania Re: Chcę się pozbyć hemoroidów! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.09.02, 15:56
            Ewa,
            Czy mogłabyś napisać coś więcej na temat tej krioterapii?
            Czy Twoja mama miała hemoroidy wewnętrzne czy też na zewnątrz?
            pozdrawiam,
            Ania
    • info421seb Re: Chcę się pozbyć hemoroidów! 05.03.24, 13:38
      Witam, przed zabiegiem szukałem informacji na temat zabiegu Longo na forum niestety prawie nic nie znalazłem, dlatego piszę swoją opinię. Jestm 6 dni po zabiegu, praktycznie po trzech dniach po zabiegu zero bólu. Jedynie w dniu zabiegu dość bolące, ale środki przeciwbólowe w szpitalu pomagają. Efekt zabiegu puki co zadawalające, miałem jeden wystający hemoroid na zewnątrz i jest on już na swoim miejscu- w środku. Przez dwa dni po zabiegu miałem jeszcze krwawienia od trzeciego dnia czyściutko. Więc jak narazie serdecznie polecam dla niepewnych, a jak z efektem w dłuższym czasie postaram się dać znać. (Mężczyzna, 35l.)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka