agafu 01.06.06, 09:32 CRP w moim badaniu wynosi 96mg/ml. Co to oznacza? Dziekuję za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pan_aleksander Re: wynik CRP 01.06.06, 09:50 To oznacza że jest jakiś stan zapalny w ogranizmie. Norma jest do 10. Odpowiedz Link Zgłoś
agafu Re: wynik CRP 01.06.06, 10:19 wiem że jest to wysoki stan zakażenia i norma to 6, ale czy to choroba reumatyczna czy nowotwór??? Do jakiego lekarza mam pójść z tym badaniem? Do hematologa???? Pilnie czekam na odp. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_aleksander Re: wynik CRP 01.06.06, 11:12 Najlepiej do lekarza rodzinnego. Jest to bardzo ogólny wskaźnik i po samym tylko wyniku nie można stwierdzić co Ci dokładnie dolega. Lekarz rodzinny zbierze wywiad, określi prawdopodobną tego przyczynę i zleci dodatkowe badania. Odpowiedz Link Zgłoś
dr-divlo Re: wynik CRP 01.06.06, 22:42 ludzie, nie rozumiem was, bo czy to OB, CRP czy inne białka ostrej fazy są podwyzszone to wy już od razu podejrzewacie nowotwór lub reumatyzm czy tym podobne. Po co tak od najgorszego zaczynać, skoro te parametry mogą ulec zmianie nawet przy stresie czy jakimś wiekszym wysiłku nie mówiąć już o stanach zapalnych, ranach, urazach.. Odpowiedz Link Zgłoś
agafu Re: wynik CRP 02.06.06, 09:18 to moja mama, bo wpierw pojawiła się wysypka a potem spuchły ręce i bolały stawy że mama nie mogła chjodzić. Odpowiedz Link Zgłoś