Dodaj do ulubionych

Dieta1000 kaloriI!!!

15.07.06, 12:47
Proszę o pomoc chcę wypróbować dietę 100 kcl ale nie mam do niej jadłospisu.
Nie wiem co jeść by schudnąć! Czy mogę sama komponować jadłospis który nie
będzie przekraczał 1000 kcl?? I mam jeszcze jedno pytanie. Czy przy takiej
diecie jest wskazane ćwiczyć?? Jak tak to jak i ile!?
Obserwuj wątek
    • crazylikeastrawberryjam Re: Dieta1000 kaloriI!!! 15.07.06, 13:01
      ale 100000 litrow czego ma zawierac o_0? [1000 kcl 1000 kilo_centylitrow eeee =
      1000 * 1000 * 0.1l <lol>] moze o kalorie chodzi? [kcal] ;)

a na powaznie.. to wpisz w google dieta 1000 kcal to ci sie wyswietli ze 100
      stron z ta dieta..
      • crazylikeastrawberryjam Re: Dieta1000 kaloriI!!! 15.07.06, 13:02
        albo poszukaj na www.dieta.pl czy tam www.zdrowie onet.pl choc nie wiem czy w
        portalu gazety na zdrowiu/dietach tez nie ma tej diety... oj ludzie ludzie :))
        • cioccolato_bianco Re: Dieta1000 kaloriI!!! 15.07.06, 13:29
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15023
          • peggy Re: Dieta1000 kaloriI!!! 17.07.06, 17:10
            Hej!
            Cztery tygodnie temu zaczelam jesc wg tej diety.
            Sama komponuje posilki, tzn zagladam w tabele kalorycznosci i wyliczam sobie
            ile czego moge zjesc. Zrezygnowalam ze smazonych potraw, gazowanych napojow.
            Jem 3-4 posilki dziennie (wczesniej 2) i czuje sie naprawde lekka. Aktualnie
            waze 4 kg mniej (60 kg przy 165 cm)i jestem przeszczesliwa. Jeszcze mam w
            planach 3 kg. Dodatkowo lykam jedna tabletke centrum dziennie i czasem wypijam
            szklanke czerwonej herbaty.
            Jednak mam problem z biegunkami. Nie wiem jak mam uspokoic moj zoladek.
            I tu prosba o pomoc do ekspertow.
            A drugie pytanie dotyczy greckiej kuchni. Przede mna 2 tygodnie z pelnym
            wyzywieniem ;-) Czego sie wystrzegac, zeby nie przytyc?
            Niestety
    • truffina Re: Dieta1000 kaloriI!!! 18.07.06, 11:12
      Jestem już ponad dwa miesiące na diecie 1000kcal. Tzn pilnowałam jej przez
      piwerszy miesiąc, regularnie się ważyłam i zliczałam każdą zjedzoną kalorię, a
      potem organizm przyzwyczaił się do mniejszych porcji, zapamiętałam większość
      pozycji, które sa mi potrzebne do komponowania posiłków i już nie musze niczego
      zapisywać. Schudłam 7 kg. Jadłam co chciałam, ale tak żeby nie przekroczyć
      1000kcal, pięć posiłków dziennie, woda gazowana, zero najpojów gazowanych, zero
      fastfoodów, duuuużo warzyw i sporo owoców (tu ostrożnie bo zawierają dużo
      cukru), chrupkie pieczywo, duzo nabiału, zero słodyczy. Po prostu jesz co chesz
      a jak dojdziesz do 1000kcal to pijesz wodę aż wylewa Ci się uszami. Początki są
      trudne ale efekty zachwycające. Teraz się nie pilnuje co do kalorii a waga
      dalej powolutku spada. Też zażywałam centrum raz dziennie.
      Pzdrawiam Trufla
      • maadzia10 Re: Dieta1000 kaloriI!!! 21.07.06, 10:18
        ja stosowałam dietę 1000 kcal pół roku i schudłam 20 kg...
        polecam. wcale nie jest to drakonska dieta, tylko trzeba odpowiednio dobierać
        składniki.
        wykluczyłam 'białe' produkty: ryż, makaron pieczywo, równiez gazowane napoje,
        smazenie, słodycze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka