tibby1 13.08.06, 20:38 Witam. Dziś zauzyłam pod pachą dziwnego guza. Od jakiegos czasu bolało mnie to miejsce ale dopiero dzis dojrzałam, że mam coś dziwnego. Czy powinnam zglosic się do lekarza? Jak tak to do jakiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tigerness.74 Re: guzek 13.08.06, 21:13 Prawdopodobnie "wyskoczył" Tobie węzeł pod pachą. Sprawdź czy jest ruchomy i bolesny. Jeśli jest przeciwnie-pochodzenie węzła nie ma związku z jakąś infekcją. Sprawdź sobie także inne miejsca, w których mogą znajdować się węzły chłonne (powiększone)-pachwiny, za uszami,podżuchwowo, kark. Zbadaj sobie palpacyjnie piersi. I koniecznie udaj się do lekarza ginekologa. Odpowiedz Link Zgłoś
tibby1 Re: guzek 13.08.06, 22:25 Guzek jest ruchomy i boli. Nie mam w innym miejscu niczego podobnego. U ginekologa bylam w zeszlym miesiacu mialam robioną cytologie wzystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
tigerness.74 Re: guzek 13.08.06, 22:44 A czy robiłaś sobie USG piersi? Jeśli nie, warto zrobić. Guzek, który opisujesz wygląda na węzeł odczynowy, być może w przebiegu jakieś infekcji bakteryjnej lub wirusowej. Na Twoim miejscu poszłabym jak najszybciej do lekarza-najpierw do internisty. Odpowiedz Link Zgłoś