Dodaj do ulubionych

zespól cieśni nadgarstka

25.08.06, 18:47
Stwierdzono u mnie łokieć tenisisty i zespól cieśni nagdarstka. Ból jest
koszmarny. Dostałam jakieś durne leki i zastrzyki. Zero poprawy. Mam pytanie,
czy ktoś ma jakieś doświadczenia z zespołem cieśni nadgarstka, czy to się da
wyleczyć czy trzeba raczej zoperować od razu bez bawienia się w branie
lekarstw.
Obserwuj wątek
    • abek2 Re: zespól cieśni nadgarstka 25.08.06, 18:50
      pewnie,pogadaj z Opierzonem.On Ci to wytłumaczy,no i oczywiście poszukaj
      dobrego fizjoterapeuty.W jakim mieście mieszkasz?
      • j2334 Re: zespól cieśni nadgarstka 25.08.06, 19:17
        nie wiem z jakiego powodu masz te choroby,ale nie wiem ,czy wiesz,ze zespol
        ciesni nadgarstka jest uznane choroba zawodowa.Czy u ciebie jest to zwiazane z
        praca? Znajoma ma te chorobe,leki zastrzyki ,potem dwie operacje i zero
        poprawy.Jednak nie mozesz tego od razu do siebie przypisywac.Zawsze warto
        zasiegnac porady u drugiego lekarza,to tez wszystko w zaleznosci od stopnia
        zaawansowania choroby.
    • artur737 Re: zespól cieśni nadgarstka 25.08.06, 19:22
      Kiedys pisalem na forum, ze akupunktura jest zadziwiajaco skuteczna na te rzeczy. A jak nie to operacja na te nadgarstki ... jezeli to rzeczywiscie zespol ciesni. W lokiec sie wstrzykuje sterydy i czeka, bo czas leczy rany.
    • luks28 Re: zespól cieśni nadgarstka 25.08.06, 19:56
      polecam zabiegi neuromobilizacji + ewent. terapia manualna
      • zaintere-sowana79 Re: zespól cieśni nadgarstka 28.06.15, 17:05
        czy możesz napisać coś więcej na temat tej neuromobilizacji? ile razy się odbyła? czy wszystkie objawy przeszły no i jakie były?
    • wcyrku1 Re: zespól cieśni nadgarstka 25.08.06, 20:57
      Jeżeli jest to tylko problem bólowy i osłabienie chwytu to akupunktura lub
      dzialanie mentalne / jeżeli potrafisz/ powinny zadziałać natychmiast.

Gdy jest to po urazowe to też powinno pomóc na dłuższą metę.
      Niestety posługiwanie się myszką komputerową bedzie zawsze silnie draznic nerwy
      dłoni.
      • j2334 Re: zespól cieśni nadgarstka 25.08.06, 23:21
        wcyrku1,co do tej myszki komputerowej to masz calkowita racje,dodam jeszcze ,ze
        klawiatura tez.
    • podyanty Re: zespól cieśni nadgarstka 25.08.06, 23:49
      Zespol ciesni nadgarska operuja laserowo (osobiscie znam dwie osoby, ktorym zrobiono ten zabieg).
      Na lokiec tenisisty raczej fizjoterapia. Na obydwa komputer w odstawke (lub program umozliwiajacy
      sterowanie glosem).
    • wcyrku1 Re: zespól cieśni nadgarstka 26.08.06, 13:20

Ten nerw wychodzi na skórę po wew. str. dloni , nad kością 4palca trochę poniżej
      środka dłoni. Ten punkt można znależć delikatnie skrobiąc czubkiem paznokcia po
      skórze - nie naciskać. Przy rozległym stanie zapalnym tego nerwu można poczuć
      kłucie aż do łokcia a nawet dalej.

Urazy nadgarstka ,długotrwale określone ruchy mięśni dloni przy obsł. myszki i
      klawiatury prowadzą do powstawania stanów zapal. tego nerwu .
      Sprzyjają temu problemy z kręgami szyjnymi, wadliwa pozycja przy pracy siedzącej.
      • kubagr Re: zespól cieśni nadgarstka 26.08.06, 16:01
        mysle ze twoj "wcyrku" w pelni oddaje "wage" twoich porad
        • wcyrku1 Re: zespól cieśni nadgarstka 26.08.06, 17:08
          kubagr napisał:

> mysle ze twoj "wcyrku" w pelni oddaje "wage" twoich porad

Widać razem z Cyriaxem jesteście już nalewce i nie wiecie o co chodzi
      • cyriax Re: zespól cieśni nadgarstka 26.08.06, 16:20
        Cześć wcyrku1
        Jeśli masz problem z "nerwami ręki" to repair ma przepis na super, cudo nalewke-
        spróbuj to może napiszesz coś sensownego :)
        • mmagda12 Re: zespól cieśni nadgarstka 26.08.06, 21:48
          cyriax napisał:

> Cześć wcyrku1
          > Jeśli masz problem z "nerwami ręki" to repair ma przepis na super, cudo
          nalewke
          > -
          > spróbuj to może napiszesz coś sensownego :)
          Oto ciekawe co czytam ,jeszcze niedawno repair szukal pomocy na bole miesniowo-
          stawowe,mial dola itp ,poprosze o przepis:DD
          • cyriax Re: zespól cieśni nadgarstka 26.08.06, 22:01
            Cześć mmagda12
            Niestety ten przepis zna repair a to już nie moja działka takie nalewki, ja
            jestem od rehabilitacji- naszczęście :)

Pozdrawiam
            • mmagda12 Re: Dzieki cyriax 26.08.06, 22:26
              Stracilam wiare w rehabilitacje i co mi zostalo "woz albo przewoz" ,co mi
              zalezy czekam cierpliwie na miksture od repaira.Moze sie chlopak zlituje:D
    • mmagda12 Re: Do kol3 26.08.06, 22:34
      Moja mama cierpiala na potworne" bole reki "Doszlo do tego ,ze nic nie mogla
      samodzielnie zrobic ta reka[druga ma niesprawna po wylewie.I zeby nie lekarz z
      wewnetrznego[bo inni lekarze olewka] ,sprowadzil neurologa ,potem prywatnie EMG
      i decyzja szybka zabieg. Lekarz powiedzial ,ktory operowal ,ze zdazyl w
      ostatniej chwili ,pozniej mialaby ta reke niesprawna.co do rehabilitacji nie
      wiem .Jak do tej pory jest spokoj
      • kubagr do cyrku 27.08.06, 04:42
        no comments
        • wcyrku1 Re: do cyrku 27.08.06, 09:33
          kubagr napisał:

> no comments

Byłem pewien że jak wytrzezwiejesz sam zobaczysz co napisałeś
          • kol.3 Re: ortopeda 28.08.06, 19:37
            Byłam dziś u ortopedy, obmacał mi rękę i uznał, że boli mnie nie to co powinno.
            To że boli mnie co innego wcale go nie obeszło. Zwekslował mnie na neurologa,
            który powinein cieśnię potwierdzić. Co to jest EMG i ile kosztuje prywatnie?
            • mmagda12 Re: ortopeda 29.08.06, 18:07
              Zrob sobie prywatnie emg ,wiem[Wrocko], zespol ciesni 50zl a calej reki rzekomo
              do 120[jednej reki].A tak wogole to nie wiem ,czy teraz robia na kase[a jakby
              robili to terminy b. dlugie].To skroci Twoje meki.Mnie natomiast neurolog
              pomimo ze bol calej reki[od barkupachy zeber ,lokcia nadgarstka palcow itp i
              mam stwierdzone badaniem emg uszkodzenie nerwow rdzeniowych pachowych] ,odeslal
              do ortopedy.Optopeda po obejrzeniu MR powiedzial ,ze nie ma tu nic do
              roboty .Wszystko mam od szyjnego[brachialgia i radiculalgia itd] i spowrotem do
              neurologa i musze jechac na konsultacje neurochir. i podjac decyzje operacji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka