Dodaj do ulubionych

chore jelita - gazy...

13.09.06, 16:03
Od 3 dni mam problemy z wzdęciami. dzisiaj po wypiciu rano joguru, strasznie
zaczął bloec mnie brzuch. Był to chyba efekt zebranych gazów, tak jakby ktoś
kroił mój brzuch. Wzięłam nospę, trochę pomogło. Nie wiem co może byc tego
przyczyną. Nie jadłąm od 2 dni surowych warzyw i owoców.
Obserwuj wątek
    • kropla_beskidu Re: chore jelita - gazy... 13.09.06, 21:30
      Mam cos podobnego, czasem biore Trilac, czasem Lanzul S, ogolnie mysle, ze to
      cos z jelitem grubym mam nie tak.
      • gosia_1985 Re: chore jelita - gazy... 13.09.06, 23:20
        espumisan- dobry jest a przy tym można brac naprawdę długo.
    • black-orchid Re: chore jelita - gazy... 13.09.06, 21:53
      To sie chyba kazdemu zdarza wiec nie przejmujcie sie poki to nie stanie sie notoryczne. Moze jadlyscie cos smazonego, albo pilyscie gazowane? Tak samo moze byc po kawie, kapuscie, roslinach straczkowych, kalafiorze, jablkach i wielu innych produktach. Wazne teraz uregulowac wszystko. Jesc normalnie, o okreslonych porach i unikac wymienionych produktow.
      Inna przyczyna tego moze byc stres. Polecam tez pic duzo wody przed posilkami.
      • iwonesik Re: chore jelita - gazy... 14.09.06, 13:19
        Myślę, że w moim przypadku może to być kawa. Rano w pracy wypijam filiżanke
        kawy, a dopiero po pewnym czasie jem, chociaż dzisiaj nie wypiłam kawy zjadłam
        śniadanie i znowu się rozpoczęło. Kupię espumisan, może będzie lepiej.
    • prow-or Re: chore jelita - gazy... 14.09.06, 13:36
      Najczęściej przyczyną tych problemów jest przewaga złej flory bakteryjnej nad dobrą. Źródłem takiego stanu rzeczy może być niewłaściwa dieta, stres, niewłaściwy styl życia,przyjmowane lekarstwa.
      • black-orchid Re: chore jelita - gazy... 14.09.06, 14:15
        espumisian pomogl mi tylko jeden raz. potem juz nie dzialal. moze faktycznie tak jak pisala osoba w innym watku przyczyna sa slodycze? Z drugiej strony ostatnio jadlam przez caly dzien warzywa i bylo jeszcze gorzej!!
        Przeczekaj, nie jedz nic "ciezkiego" i pij duzo wody...zobaczysz przejdzie za kilka dni.
        • iwonesik Re: chore jelita - gazy... 15.09.06, 13:45
          Espumisan nie pomaga-niestety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka