Dodaj do ulubionych

Proszę o interpretacje wyników

04.10.06, 17:52
Oto moje wyniki, jeśli któś mógłby je zinterpretować to bylbym wdzięczny
Morfologia
RBC 5,18, HCT 46,1 MCV 89, -RDW 11,3, HGB 15,6, MCH 30, MCHC33,8, PLT 297, -
MPV 6,7, WBC 5,1, LYM 2,7, MID 0,4 GRA 2,0, MID% 7, -GRA% 39, mie, +LYM% 54

Wzór krwinek białych
Pałeczkowate 1%
Podzielone 57%
Kwasochłonne 2%
Limfocyty 40%

OB po 1 godz 6j

TSH 1,551 uLU/ml

Cholesterol 206mg/dl
Obserwuj wątek
    • lukasz761 Re: Proszę o interpretacje wyników 04.10.06, 22:43
      czy ktoś mi pomoże?
    • etakk.7 Re: Proszę o interpretacje wyników 05.10.06, 07:09
      A nie ma norm na wynikach?? W kazdym razie, wyglada na to, ze jest OK, poza
      troche podwyższonym cholesterolem (norma do 200, chociaz to zależy od laboratorium).
      • lukasz761 Re: Proszę o interpretacje wyników 05.10.06, 10:37
        Normy są i widze ze jest w miarę ok, tylko ze ja sie nie czuje ok i dlatego
        pytam, licząc ze ktoś mądrzejszy coś zobaczy w tych wynikach na co mógłbym
        zwrócić uwage
        • etakk.7 Re: Proszę o interpretacje wyników 05.10.06, 10:42
          a co konkretnie Ci dolega? bo jesli chodzi o wyniki, to jak mowilam, tylko do
          cholesterolu mozna sie troche przyczepic. Ale nie leczy sie wynikow tylko
          pacjenta...
    • rozaianna Re: Proszę o interpretacje wyników 05.10.06, 10:45
      Hej! Ogólnie masz wyniki dobre..ale troche w dolen graniczy rwinki czerwone. Jak
      sie czujesz slabo to poij napar z pokrzywy, pietruszkę i mięso i duuuzo warzyw i
      owoców.pozdrawiam
      • lukasz761 Re: Proszę o interpretacje wyników 05.10.06, 16:38
        Dzięki za odpowiedzi. Wiem o żelazie i je uzupełniam, jest już wyzsze niz
        miesiac temu. Badania robiłem sobie ponieważ słabo sie czuje, wystepuje u mnie
        mocna nietolerancja wysilku, mam mroczki i iskierki przed oczami, zdarzają mi
        sie mocne bole glowy. Nie wiem od czego to moze być? W sierpniu chorowałem na
        coś wirusowego mononukleozopodobnego jak to określił lekarz. Czy to moze być po
        tym? Czy moge sie spodziewać czegos innego? W zwiazku z tymi mroczkami mam miec
        robione dno oka
        • j2334 Re: Proszę o interpretacje wyników 05.10.06, 16:48
          Drogi Lukaszu,czy Ty na sile nie wyszukujesz sobie choroby? Po co badasz pozim
          zelaza ,skoro niedawno miales je zlecone? W czasie brania tabletek wynik zwsze
          bedzie zawyzony.Widze,ze juz od sierpnia piszesz i ciagle sie czegos
          doszukujesz.Z calym szcunkiem do Ciebie ,ale czy nie lepiej by bylo np.troche
          odpoczc,zmienic klimat? Takie siedzenie i szukanie porady przez internet
          jak ,widzisz niewiele Ci pomaga.Troche ruchu na swiezym powietrzu moze Ci
          pomoc.A te mroczki przed oczami to moze od komputera?
          • lukasz761 Re: Proszę o interpretacje wyników 05.10.06, 17:13
            Wiem ze moze szukam juz każdej mozliwości. Też zakładam taką możliwość, ze
            mroczki to od komputera, bo pojawily sie jakiś czas po zmianie monitora na lcd,
            wiec moze od tego. A z ruchem na powietrzu to sie u mnie zbytnio nie da,
            ponieważ ja zwyczajnie chodząc trochę czasu sie zmęczę i upoce. Opoczywać nie
            mam bardzo po czym, prace mam biurową leciutką. Ja poprostu nie wiem co mi jest
            i chce chociaż jakąś wskazówkę załapać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka