28.10.06, 14:53
Wczoraj rano zazylam ostatnia dawke antybiotyku.Dzisiaj wstaje i jestem cala w wysypce ,plamach.Co mam robic??
Obserwuj wątek
    • to_jaaa Re: pomocy 28.10.06, 15:04
      jeśli nie mialaś plam przez 2 tyg. brania antybiotyku, to pewnie nie od niego
      na wysypkę wapni i dermatolog
      • aga07 Re: pomocy 28.10.06, 15:07
        Bralam tydzien.Pierwszy raz w zyciu dorosłym,bo jak bylam mala to pewnie bralam.Niczego dziwnego nie jadlam,zadne nowe kosmetyki.Wyglada to strasznie i coraz gorzej...
        • niinon Re: pomocy 28.10.06, 15:28
          stwierdzono u Ciebie paciorkowca?

cudze życie ciemny las
          • aga07 Re: pomocy 28.10.06, 15:39
            Nie.Byłam na zwolnieniu(jeszcze jestem)na przeziebienie.
            • niinon Re: pomocy 28.10.06, 15:58
              już ktoś napisał - wapń i do dermatologa. może to być uczulenie na antybiotyk.

co do paciorkowaca - nie wiesz, czy go masz?
              antybiogram był robiony?

miałam podobną sytuację, gdy po dobrze dobranym antybiotyku dostałam czerwonej
              wysyspki na całym ciele. to była własnie ekspozycja paciorkowca (płonica)
              to był efekt wieloletnich, nieleczonych(niedoleczonych)infekcji

zwykłe "przeziębienie" może być objawem poważniejszych chorób infekcyjnych,
              które poza tym nie dają (na razie) innych objawów
              • aga07 Re: pomocy 28.10.06, 16:00
                może to różyczka??
                • niinon Re: pomocy 28.10.06, 16:16
                  może...
                  • aga07 Re: pomocy 28.10.06, 16:26
                    dobra koniec gdybania jade do lekarza.Przy sobocie to pewnie sobie troche posiedze.....
                    • j2334 Re: pomocy 28.10.06, 17:11
                      Uczulenie na antybiotyk moze pojawic sie zarowno po pierwszej dawce,jak i po
                      ostatniej.Widocznie Twoj organizm dopiero teraz zareagowal.
                      • aga07 Re: pomocy 28.10.06, 22:13
                        Lekarz nie wiedział co to może być.skoro mnie nie swędzitoraczej nie uczulenie.Może to byc albo odra albo różyczka.Dał mi cos na uczulenie.Za kilka dni mam sie pokazać jakiemuś lekarzowi.Dwa tygodnie zwolnienia na niewiadomo co...
    • katie1985 Re: pomocy 29.10.06, 00:24
      Daj nam znać co to było :) Wracaj szybko do zdrowia! :)
      • aga07 Re: pomocy 30.10.06, 11:23
        Paranoja.Dzisiaj byłam u lekarza(innego niz wtedy)Według tej to nie jest rózyczka a na pewno nie odra,bo różyczka w moim wieku dawałaby inne objawy itd.Prawdopodobnie uczulenie na antybiotyk.Wygląda na to ,że mam zwolnienie na 2 tyg na uczulenie.Można jakoś skrocić zwolnienie???
        • j2334 Re: pomocy 30.10.06, 15:13
          hm,Wszystko zalezy od tego ,czy mozesz jeszcze zabrac swoje zwolnienie od
          pracodawcy.Jezeli jeszcze tam jest ,to nie ma problemu,dajesz to krotsze.Ale
          jezeli juz dotarlo do Zusu,to chyba sama bedziesz musiala tam pojsc.
          • komiksor Re: pomocy 30.10.06, 15:39
            Witam, nie mogłam znaleźć żadnego forum o takiej tematyce dlatego piszę na
            tym.Chciałam zapytać czy ktokolwiek słyszał coś o melanozie spojówki(łagodny
            rozsiew barwnika, znamię barwnikowe spojówki...czy coś takiego)Nie wiem czy to
            jest groźne i dlatego pytam Was bo może akurat ktoś coś o tym słyszał albo zna
            jakieś ciekawe linki(polskie lub angielskie)Bardzo proszę o pomoc bo od lekarzy
            niewiele się dowiedziałam.Z góry serdecznie dziękuję.
            • j2334 Re: pomocy 30.10.06, 15:42
              komiksor napisała:

> Witam, nie mogłam znaleźć żadnego forum o takiej tematyce dlatego piszę na
              > tym.Chciałam zapytać czy ktokolwiek słyszał coś o melanozie spojówki(łagodny
              > rozsiew barwnika, znamię barwnikowe spojówki...czy coś takiego)Nie wiem czy
              to
              > jest groźne i dlatego pytam Was bo może akurat ktoś coś o tym słyszał albo
              zna
              > jakieś ciekawe linki(polskie lub angielskie)Bardzo proszę o pomoc bo od
              lekarzy
              >
              > niewiele się dowiedziałam.Z góry serdecznie dziękuję.

Zaloz osobny watek na tym forum,moze ktos Ci pomoze.Poprostu wpisz jakis
              tytul,pytanie.Tak bedzie wiadomo o co Ci chodzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka