pepi_2 10.11.06, 17:49 Czy solarium pomaga na objawy łuszczycy? Proszę o odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pustola14 Re: Solarium??? 10.11.06, 18:22 Wręcz przeciwnie. Bardziej wysusza skórę Odpowiedz Link Zgłoś
1mzeta Re: Solarium??? 06.01.07, 09:32 A wiesz na czym poelga ta choroba? bo to nie jest zwykłe łuszczenie się skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakatarzyna Re: Solarium??? 10.11.06, 20:12 Na łuszczycę najbardziej pomagają naświetlania lampami UVB o długości fali 311 nm. W solarium są zwykle lampy UVA. Odpowiedz Link Zgłoś
pepi_2 Re: Solarium??? 10.11.06, 21:10 Dzięki Dorotko! To Twoje wyjaśnienie "przemawia" do mnie. W lecie gdy jest więcej słońca niż teraz, objawów jest zdecydowanie mniej. A Slońce ma przecież i UVA i UVB. Czy jednak są solaria z UVB? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1mzeta Re: Solarium??? 06.01.07, 09:33 Ja chodziłam i pomagało, latem faktycznie gdy jest słońce to objawy są mniejsze. Mnie jednak udało się je zaleczyć kilka lat temu i do dziś mam spokój- odpukać. Odpowiedz Link Zgłoś
lor4 Re: ludzie,nie piszcie głupot! 06.01.07, 15:27 Boże ...ale ludzie głupoty piszą.I z kogo tu brać przykład. W solarium występują promienie UVA,do UVB.promienie UVC wytwarza tylko słońce i te są szkodliwe.(Dziura ozonowa).Co do Twojej choroby to należy skonsultować to u specjalisty lub w porządnym gabinecie solaryjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
kas2 Re: ludzie,nie piszcie głupot! 06.03.07, 09:02 dziewczyny nie znam sie na skrótach uva yvb itp, ale po wizycie w klinice dermatologi-nie prywatni lekarze ale szpital pecjalistycznu uniwersytecki-to a by ktos nie zarzucał konowalizmu itp, tez polecono mi solarium w 60% przypadków pomaga takie zwykłe a gdu nie pomoze proponuja solaria szpitalne Odpowiedz Link Zgłoś
purchawaa Re: Solarium??? 06.03.07, 17:12 Jeśli chcesz zaleczyć łuszczycę rakiem skóry, to możesz poeksperymentować. Ale najlepiej specjalistyczne preparaty na złuszczenie/przywrócenie równowagi skóry – czyli biegiem do lekarza specjalisty, który może skierowac na specjalistyczna fototerapię i wypisać mazidła, ale nie jest to równoznacznie ze smażeniem raka pod kloszem solarki. Dobra dieta - Łuszczyca jest jedna z chorów cywilizacyjnych, powstałych na skutek pozbawienia naszej diety odpowiednich składników pokarmowych plus ogólne zanieczyszczenie środowiska. Wszelkie preparaty SA tutaj metodami leczenia objawowego. Przyczyny łuszczycy można zlikwidować jedynie odtruwając nasz organizm i pożadnie go odżywiając. A jeśli masz ochote przy okazji na wiosenny brąz to zamiast smażenia solarką proponuję dobry samoopalacz, i nie jakieś badziewie a markowy, np. te z serii dove mi dotąd bardzo służyły, plus odpowiednio dobrane środki nawilżające. Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: Solarium??? 06.03.07, 17:28 jednym pomaga, ale innym łuszczykom szkodzi. niech ci lekarz doradzi. Odpowiedz Link Zgłoś