Dodaj do ulubionych

ciagłe uczucie zimna

21.12.06, 20:52
jestem szczupła,ale ważę normalnie,jem regularnie,a jest mi ciągle zimno.nie jest mi zimno tylko w upalne dni,ale wieczorem juz się zaczyna.teraz cała się trzęsę.gdy inni zarzucaja bluzę na koszulkę,ja mam na sobie podkoszulkę,bluzkę i 2-swetry i jest mi zimno.już nie moge tego znieść.to dla mnie ogromny dyskomfort.co z tym zrobić?teraz jak jest zima(i to łagodna!) ja wyglądam jak bałwanek-tyle warst mam na sobie.nie wytrzymaM tego dłużej!
Obserwuj wątek
    • ksik514 Re: ciagłe uczucie zimna 22.12.06, 22:54
      Witaj ja mam podobnie,z tym że ja wiecznie mam zimne stopy i dłonie,do lata
      spie w piżamce z polaru, do lóżka chodze spac z termoforem, czasem jak jeste
      naprawdę zimno to zakładam bluze z kapturem na noc.Nie wiem co to może byc ale
      jest to bardzo męczoce,wydaje mi się że to może byc związane ze slabym
      krążeniem krwi,ale nie jestem pewna na 100% proponuje przejść się do lekarza:)
      pozdrawiam
      • danuta-r-pl Re: ciagłe uczucie zimna 23.12.06, 01:16
        Sprobujcie herbaty z imbirem, kompotu jablkowego z cynamonem albo gozdzikami i
        tym podobnych dodatkow do potraw, tak charakterystycznych w wielu
        produktach "zimowych", one chyba poprawiaja krazenie, moze podnosza cisnienie,
        2 szklanki cieplego kompoty jablkowego z gozdzikami rozgrzewaja czlowieka na
        wiele godzin, nie wspomne o herbacie z imbirem i miodem /plasterek swiezego
        imbiru wrzucic do szklanki z goraca herbata, pougniatac chwile ten plasterek,
        poslodzic herbate miode, pycha, a jak dziala na zziebniete cialo!! To wlasnie z
        powodu rozgrzewajacych wlasciwosci imbiru, cynamonu, gozdzikow, kardamonu od
        setek lat zima piecze sie pierniki, pierniczki.........Smacznego i ubierajcie
        sie cieplo, szczegolnie stopy, niektorzy ludzie tak maja i nie ma to podloza w
        chorobach.
    • katerina24 Re: ciagłe uczucie zimna 25.12.06, 00:17
      Trzeba iśc i spr gruntownie tarczyce czyli zrobic TSH ,ft4 i ft 3 ,przeciwciala
      tarczycy TG i TPO oraz jej usg takie objawy daje niedoczynnośc tego narządu
      ,mozna też zrobić Kapilaroskopie aby wyeliminować syndrom Reynaud[sinieja Wam
      palce ,są trupie macie problemy z krązeniem?
      To tez trzeba spr pójśc do lekarza albo prywatnie i zrobic podstawowe badania
      układu krzepnięcia.
      • ibelin26 Re: ciagłe uczucie zimna 25.12.06, 09:03
        Też marznę. Jestem zdrowa - gruntowanie się przebadałam, uprawiam sporty. Nie
        jest to - wbrew powszechnej opinii związane z masą ciala. Jestem szczupła i
        wysoka, ale jak wazyłam 15 kilo więcej niż teraz to też marzłam. Problem chyba
        w niskim ciśnieniu. Najlepiej mi po paru łyczkach koniaku. Ale taka terapia na
        co dzień jest wykluczona.
        • denglisch Re: ciagłe uczucie zimna 25.12.06, 16:40
          Mnie lekarzyca owoiedziala zdawkowo, ze to na pewno od niskiego cisnienie (nie
          mierzac go, a chyba jest podrecznikowe0 albo od zlego krazenia. w zwiazku z tym
          drugim mozna zrobic jakies badania na to krazenie. chyba chirurg tutaj
          kompetentny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka