Dodaj do ulubionych

Chlamydia - jak rozpoznać

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.03, 10:47
jak rozpoznać to paskudztwo w drogach moczowych (u faceta) - podobno wymazy z
cewki rzadko coś dają? Jakie badania stwierdzają ich obecnosc?
Obserwuj wątek
    • Gość: Janek Re: Chlamydia - jak rozpoznać IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.04.03, 14:27
      Wlasnie jestem po kuracji gdy stwierdzono u mnie chlamydie. W laboratorium
      (tylko niektore to robia) robia ci wymaz z cewki i po krzyku. Potem
      antybiotyki. Ja mialem 2 serie po 20 szt. bo po pierwszej nie zniknela. Ale do
      dzisiaj nie wiem na co wlasciwie ta ch szkodzi -czy pomaga. Objawow specjalnych
      nie mialem wykryto u mnie to to przy okazji. Jak wiesz cos wiecej to opisz.
      Moze inni internauci cos dorzuca. Czesc.
      • Gość: eta5 Re: Chlamydia - jak rozpoznać IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.03, 14:55
        U mojego męża tez wykryto chalmydie trachomatis. A tym samym u mnie.
        Więc pamiętajcie o swoich partnerkach/ach.
        Na pewno szkodzi na płodność.
        • Gość: Hasse Re: Chlamydia - jak rozpoznać IP: *.telia.com 06.04.03, 18:15
          I nie tylko,dzisiaj podala prasa szwedzka, ze u ludzi chorych na "specjalne
          zapalenie pluc"w kazdym wypadku znaleziono bakterie klamydi.Szwedzi podali te
          wiadomosc za ministerstwem zdrowia w Chinach.Naukowcy juz sa na tropie co
          wywoluje te chorobe.Przechodzi przez powietrze.
          W Szwecji byly rozne odmiany klamydi,ale jakies chlerne na ktore nie dzialaly
          dzisiejsze antybiotyki,tez przywiezione z wycieczek z dalekiego wschodu.
          • Gość: Artur Re: Chlamydia - jak rozpoznać IP: *.ss.shawcable.net 06.04.03, 18:49
            Gość portalu: Hasse napisał(a):

> I nie tylko,dzisiaj podala prasa szwedzka, ze u ludzi chorych na "specjalne
            > zapalenie pluc"w kazdym wypadku znaleziono bakterie klamydi.Szwedzi podali te
            > wiadomosc za ministerstwem zdrowia w Chinach.Naukowcy juz sa na tropie co
            > wywoluje te chorobe.Przechodzi przez powietrze.
            > W Szwecji byly rozne odmiany klamydi,ale jakies chlerne na ktore nie dzialaly
            > dzisiejsze antybiotyki,tez przywiezione z wycieczek z dalekiego wschodu.

Sa rozne gatunki chlamydii, jedne roznoszone sa droga plciowa, inne, te ktore
            zyja w ukladzie oddechowym albo krwionosnym lapie sie po kontakcie z wydzielina
            chorego. Rozpoznac klinicznie nie da sie. Musi byc pobrana plwocina czy
            wydzielina na badanie mikrobiologiczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka