Gość: franek IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.03, 10:47 jak rozpoznać to paskudztwo w drogach moczowych (u faceta) - podobno wymazy z cewki rzadko coś dają? Jakie badania stwierdzają ich obecnosc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Janek Re: Chlamydia - jak rozpoznać IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.04.03, 14:27 Wlasnie jestem po kuracji gdy stwierdzono u mnie chlamydie. W laboratorium (tylko niektore to robia) robia ci wymaz z cewki i po krzyku. Potem antybiotyki. Ja mialem 2 serie po 20 szt. bo po pierwszej nie zniknela. Ale do dzisiaj nie wiem na co wlasciwie ta ch szkodzi -czy pomaga. Objawow specjalnych nie mialem wykryto u mnie to to przy okazji. Jak wiesz cos wiecej to opisz. Moze inni internauci cos dorzuca. Czesc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eta5 Re: Chlamydia - jak rozpoznać IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.03, 14:55 U mojego męża tez wykryto chalmydie trachomatis. A tym samym u mnie. Więc pamiętajcie o swoich partnerkach/ach. Na pewno szkodzi na płodność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hasse Re: Chlamydia - jak rozpoznać IP: *.telia.com 06.04.03, 18:15 I nie tylko,dzisiaj podala prasa szwedzka, ze u ludzi chorych na "specjalne zapalenie pluc"w kazdym wypadku znaleziono bakterie klamydi.Szwedzi podali te wiadomosc za ministerstwem zdrowia w Chinach.Naukowcy juz sa na tropie co wywoluje te chorobe.Przechodzi przez powietrze. W Szwecji byly rozne odmiany klamydi,ale jakies chlerne na ktore nie dzialaly dzisiejsze antybiotyki,tez przywiezione z wycieczek z dalekiego wschodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Chlamydia - jak rozpoznać IP: *.ss.shawcable.net 06.04.03, 18:49 Gość portalu: Hasse napisał(a): > I nie tylko,dzisiaj podala prasa szwedzka, ze u ludzi chorych na "specjalne > zapalenie pluc"w kazdym wypadku znaleziono bakterie klamydi.Szwedzi podali te > wiadomosc za ministerstwem zdrowia w Chinach.Naukowcy juz sa na tropie co > wywoluje te chorobe.Przechodzi przez powietrze. > W Szwecji byly rozne odmiany klamydi,ale jakies chlerne na ktore nie dzialaly > dzisiejsze antybiotyki,tez przywiezione z wycieczek z dalekiego wschodu. Sa rozne gatunki chlamydii, jedne roznoszone sa droga plciowa, inne, te ktore zyja w ukladzie oddechowym albo krwionosnym lapie sie po kontakcie z wydzielina chorego. Rozpoznac klinicznie nie da sie. Musi byc pobrana plwocina czy wydzielina na badanie mikrobiologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś