Dodaj do ulubionych

Permanetnte zmęczenie. Pomoc? Pomysły?

15.01.07, 21:13
Witam wszystkich. Mam problem ze zdrowiem, a jest nim permanentne zmęczenie. Od kiedy budzę się
rano aż do momentu w którym zasypiam czuję się potwornie zmęczony. Sytuacja taka utrzymuje się od
ok. 2 lat. Kompletnie nie wiem jak sobie z tym radzić. Zauważyłem także, że w tym czasie znacznie
pogorszyła się pamięć i zdolność koncentracji.
Muszę również dodać, że miej więcej od tego samego czasu mam podwyższoną temperaturę ciała (ok.
37,2 st. C). Byłem u wielu lekarzy, przeszedłem wiele badań i dwa razy przebywałem w szpitalu, lecz
przyczyny nie udało się nikomu dociec.
Będę wdzięczny za wszelkie rady i pomysły jak sobie z tym radzić. Dziękuję i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • ania7364 Re: Permanetnte zmęczenie. Pomoc? Pomysły? 15.01.07, 23:17
      poczytaj sobie o niedoczynnosci tarczycy na forum "tarczyca".moze to wlasnie to?
      • wawan1 Re: Permanetnte zmęczenie. Pomoc? Pomysły? 16.01.07, 10:04
        No to zaczynamy:
        1) Borelioza
        :)))
        • lucky_leprechaun Re: Permanetnte zmęczenie. Pomoc? Pomysły? 16.01.07, 23:01
          wawan1 napisała:

> No to zaczynamy:
          > 1) Borelioza
          > :)))

2 Borelioza
          3 :)))
    • prow-or Re: Permanetnte zmęczenie. Pomoc? Pomysły? 16.01.07, 12:47
      Problemy ze zdrowiem to problemy z doborem właściwej diety i stylem życia. Jeść tak aby do organizmu dostawały się wszystkie potrzebne składniki odżywcze równa się -zdrowie. Palenie papierosów zdrowia nie przysporzy.
      • denatoorat Re: Permanetnte zmęczenie. Pomoc? Pomysły? 16.01.07, 13:34
        Też o tym pomyślałem już jakiś czas temu. Obecnie odżywiam się racjonalnie. Tzn. ograniczam spożycie
        tłuszczy, czerwonych mięs, jem dość dużo warzyw, owoców, nie piję kawy, bardzo rzadko piję alkohol
        (jeśli już to w niewielkich ilościach), unikam cukrów prostych. Próbowałem także całkowite wykluczenie
        mięsa z diety, ale również nie przyniosło to rezultatu. Nigdy nie paliłem i nie palę.
    • denatoorat Re: Permanetnte zmęczenie. Pomoc? Pomysły? 16.01.07, 13:37
      Teoria warta rozważenia. Obiecuję poczytać o haptenologii, wtedy napiszę coś więcej.
      • smolkowicz_a Re: Permanetnte zmęczenie. Pomoc? Pomysły? 16.01.07, 13:53
        Poczytaj tu:
        209.85.135.104/search?q=cache:VNi6E9c-
        gFMJ:www.zlo.jaw.pl/wzw.doc+syndrom+ci%C4%85g%C5%82ego+zm%C4%
        99czenia&hl=pl&ct=clnk&cd=2
        • smolkowicz_a Re: Permanetnte zmęczenie. Pomoc? Pomysły? 16.01.07, 13:55
          www.wprost.pl/ar/?O=2610&C=57
          • smolkowicz_a Re: Permanetnte zmęczenie. Pomoc? Pomysły? 16.01.07, 13:56
            www.polki.pl/?page=zdrowie_i_psychologia_zdrowie_raportyozdrowiu_artykul&cmn_id=10001462&print
            =1
    • admika2 Re: Permanetnte zmęczenie. Pomoc? Pomysły? 16.01.07, 22:37
      Ja takie objawy miałam długi czas, aż do momentu gdy jakiś mądry lekarz wysłał
      mnie na badanie tarczycy i żelazo. I wyszło "szydło z worka" - bardzo duża
      nedoczynność tarczycy i żelazo tylko 15 (norma 60-160). Po miesiącu od
      rozpoczęcia kuracji objawy zaczęły ustępować.
      Życzę zdrowia.
    • denatoorat Re: Permanetnte zmęczenie. Pomoc? Pomysły? 21.01.07, 18:27
      Bardzo dziękuję wszystkim za zainteresowanie i odpowiedzi. Wkrótce będę miał badanie na
      niedoczynność tarczycy i zobaczymy, czy właśnie to jest przyczyną moich problemów. Okazało się, że 2
      lata temu już miałem przeprowadzone to badanie. Wykazało ono poziom TSH przy górnej granicy, ale
      mieszczący się w normie. Lekarz powiedział, że warto je powtórzyć.
      • bonasforza węzły chłonne 24.01.07, 07:40
        zrób USG węzłów chłonnych. są powiększone? Warto się zbadać u hemetologa.
      • zajacowna tsh przy gornej granicy normy/// 29.01.07, 10:34
        czyli? 4? 5?
        a wiesz ze tsh powinno byc ok 2? a jak sie stara zajsc w ciaze to ok 1?

Mysle ze znalazlas juz powod swojego zmeczenia-niedoczynnosc tarczycy.

jesli Twoj lekarz uwaza ze wsazystko jest ok. to znajdz innego endokrynolgoa.
        Pozdrawiam
    • 2000p Re: Permanetnte zmęczenie. Pomoc? Pomysły? 24.01.07, 12:14
      Mam podobne objawy. Okazało się, że zatoki, owszem sporo katarów, ale żeby to
      specjalnie dokuczało nie powiem, a zatoki nadają się tylko do zoperowania, co
      tez uczynię. Pozdrawiam.
      • mmg1234 Re: Permanetnte zmęczenie. Pomoc? Pomysły? 24.01.07, 16:07
        ja proponuję zrobić badania na glukozę. Chroniczne przemęczenie jest jednym z
        objawów cukrzycy - wiem coś o tym .Pozdrawiam!
    • haptenologist Re: Permanetnte zmęczenie. Pomoc? Pomysły? 24.01.07, 18:26
      Kliknij na www.medbook.com.pl/kat/4334.htm
      i na www.haptens.republika.pl

Jerzy Grzeszczuk
      P.S. Raz juz pisalem, ale post zniknął. Złamałem regulamin?

• ewax100 Re: Permanetnte zmęczenie. Pomoc? Pomysły? 28.01.07, 13:23
        www.poradnikzdrowie.pl/site/947_633.htm?
        p=0forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36118
        Przy fibromialgii te zodczuwa sie ciagłe zmęczenie ale tez bóle mięsni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka