margit.b 24.01.07, 10:04 czy wyleczy wirus hpv? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szyszka03 Re: polseptol 24.01.07, 23:39 CO oznacza "czy wyleczy wirus HPV"? Jeśl chodzi o to , czy wyleczy zmiany skórne lub ginekologiczne spowodowane tym wirusem, to nie sądzę. Można je zlikwidować przez wymrażanie, elektrokoagulację itp. Jeśli chcesz, to przybliż mi problem, może być na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
margit.b Re: polseptol 25.01.07, 10:59 miałam konizacje w zwiazku z hpv-i zrobiłam cytologie i znow mam komórki kaliocytopodobne-lekarz zalecił polseptol Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka03 Re: polseptol 25.01.07, 15:11 Ja miałam trochę inną sytuację- po elektrokoagulacji stosowałam dodatkowo polseptol, ale myślę, że głównie pomógł zabieg, a polseptol tylko wspomógl. Nie wiem dlaczego u Ciebie zastosowano konizację, a u mnie elektrokoagulację- może u Ciebie był inny rodzj (podtyp) wirusa? A może zmiany były inaczej zlokalizowane? W każdym razie mnie ten zabieg pomógł, zeszłam do cytologii I , nigdy takiej wcześniej nie miałam! Odpowiedz Link Zgłoś