03.03.07, 08:53
Jakie działanie ma ten lek? Czy po wzięciu tabletki objawy alergii ustępują
równie szybko jak po Zyrtecu?
Obserwuj wątek
    • wadera3 Re: claritine 03.03.07, 09:58
      różnie:)
    • oka2 Re: claritine 03.03.07, 10:48
      hm.. oba leki sa lekami drugiej generacji co znaczy, ze nie powinny dzialac na receptory ukl nerwowego, czyli nie powinno byc objawow tj sennosc zaburzenia koncentracji itd, choc nie zawsze do konca tak jest.
      Powolujac sie na moje doswiadczenie ( a jest ono dosc spore ;) uwazam,ze trzeba bo prostu probowac, poniewaz rozni ludzie roznie reaguja, dla mnie lepszy jest zyrtec, cleratine definitywnie odpada. Ale to tez zalezy od rodzaju alergii, stopnia nasilenia objawow i samego czlowieka, takze w Twoim przypadku moze byc inaczej..
      Pozdrawiam i zycze zdrowia.
      • viola_chirst Re: claritine 04.03.07, 13:42
        Dziękuję Wam za odpowiedzi:)
        U mnie Zyrtec po około godzinie zaczyna działać i wszystkie objawy alergii jak
        ręką odjął, tyle, że potem jestem senna. Muszę spróbować claritine:)
        • natkaa66 Re: claritine 04.03.07, 14:21
          To stosuj Zyrtec na noc!!
          • jola_ep Re: claritine 04.03.07, 14:24
            > To stosuj Zyrtec na noc!!

Kiedyś wzięłam Virlix (w każdym razie ta sama substancja czynna co Zyrtec) - na noc. Cały następny dzień przespałam. Właściwie nie tyle spałam, ile byłam bardzo, bardzo senna. Męczyło mnie to gorzej niż alergia - dobrze, że to była niedziela.

Teraz jak muszę to biorę pół tabletki. Pomaga na dobę, a nawet nieco dłużej.
            Nie jestem wtedy senna, nawet jak biorę rano.

Pozdrawiam
            Jola
    • zazule Re: claritine 04.03.07, 15:02
      Jest teoretycznie lepszy od Zytecu. Był testowany na pilotach amerykańskich i
      nie wywoływał u nich objawów senności. Ale kazdy reaguje indywidualnie.
      pozdr
      zaz

• evee1 Re: claritine 05.03.07, 06:38
      Zyrtec dziala na mnie b. dobrze (mijaja objawy alergii, nie jestem senna),
      natomiast claritine w ogole na mnie nie dziala, jakbym w ogole nic nie brala.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka