magdak75 06.03.07, 19:27 Dziś zauważylam krew na papierze po załatwieniu potrzeby fizjologicznej, krew żywa świeża :( Co mi jest i do kogo mam sie udać ? Pozdrawiam Magdak75 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cobaka Re: krew z odbytu... 06.03.07, 19:30 może miałaś zatwardzeni i po prostu pękło jakieś naczynko Odpowiedz Link Zgłoś
kontra24 Re: krew z odbytu... 06.03.07, 21:11 Taka świeża krew to najprawdopodobniej z hemoroidów, ewentualnie jakieś naczynko pękło. Na wszelki wypadek jednak powinnaś zgłosic to lekarzowi Odpowiedz Link Zgłoś
anilah777 Re: krew z odbytu... 07.03.07, 00:21 mogą być hemoroidy, żylaki odbytu, wrzodziejące zapalanie jelita grubego. Obserwuj się trochę, w razie czego do gastrologa.Może zleci kolonoskopię. Ważne jest też, czy nie masz biegunek , zwłaszcza nocą-wtedy jest podejrzenie nowotworu, ale myślę, e to nic powaznego Odpowiedz Link Zgłoś
magdak75 Re: krew z odbytu... 07.03.07, 09:55 w nocy to ja śpię :) Mam stwierdzone jelito drażliwe, ale ostatnio z postaci biegunkowej przeszło mi w zaparciową , i pupka mnie trochę boli, wiec prawdopobnie hemoroidy sie odezwały, po porodzie mi zostały :( Pozdrawiam Magdak75 Odpowiedz Link Zgłoś
rachela27 Re: krew z odbytu... 07.03.07, 10:30 A miałaś jakieś badania na jelita np. kolonoskopię? Jak stwierdzili to drażliwe jelito? Odpowiedz Link Zgłoś
savir17 Re: krew z odbytu... 08.03.07, 16:58 Może więc to tylko zaparcie związane z jelitem drażliwym? Bo też tak miałam (czy mam hemoroidy to nic mi nie wiadomo), poprosiłam lekarza o jakiś środek łagodzący zaparcia i kiedy nie mam zaparć, to wszystko jest w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
anilah777 Re: krew z odbytu... 11.03.07, 08:44 Debridat-fantastyczny lek na jelita drażliwe-na obie postaci(reguluje pracę jelit-zwalnia, gdy są biegunki i pobudza, ,gdy są zaparcia.) Odpowiedz Link Zgłoś
magdak75 Re: krew z odbytu... 12.03.07, 17:27 rachela, mialam już wszytskie badania oprócz kolonskopii na ktorą sie wkrótce wybieram. Ja mam postać biegunkową a i tak mam hemoroidy, po porodach mi zostały :( Odpowiedz Link Zgłoś