Dodaj do ulubionych

Bol w kolanach...

IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 16.05.03, 04:49
Moze ktos wie cos na taki temat? Otoz mam 24 lata i od 16-ge roku zycia
zaczelam miewac takie bole. Jest to bol w kolanach i bardzo czesto nie do
zniesienia. Zaczynam to powiazywac z np: deszczowa pogoda albo czasami zaraz
przed okresem. Jest to o tyle dziwne ze nie mam jakis opuchniec lub obrzekow
czy zwyrodnien kosci. Poprostu raz na jakis czas ni z tego ni z owego (nawet
gdy nie jestem przemeczona np: duza iloscia chodzenia, czesto od razu od rana
przez caly dzien trzyma. Probowalam poradzic sie mojego lekarza ale wydawal
sie nie zbyt zainteresowany i troche mnie zlewal. A tymczasem jak mnie
dopadnie to czuje sie jakbym najchetniej zostala w lozku przez caly dzien.
Jesli ktos cos moze doradzic to prosze napiszcie. Z gory dziekuje za
wszelkiego rodzaju pomoc,
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Anetka Re: Bol w kolanach... IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 16.05.03, 21:16
      wiesz kulka nikt Ci nie odpisal a ja nie wiem za duzo na ten temat. Moja ciocia
      to np: ma reumatyzm i lekarze jej mowia ze nic z tym nie da sie zrobic. Mozna
      zlagodzic bol ale wyleczyc sie nie da.
    • Gość: kask Re: Bol w kolanach... IP: 81.15.148.* 16.05.03, 21:24
      cześć, a ja oprócz bóli drętwieję i żle się czuję, lekarze zwalają na
      reumatyzm. W przyszłym tygodniu chcę się wybrać do specjalisty do warszawy,
      boję się że to coś powazniejszego
      • Gość: ewcia Re: Bol w kolanach... IP: *.nsm.pl 17.05.03, 01:18
        Reż mam podobny problem. Ale u mnie poejrzewam jest to związane z tuszą.
        Przesilenie ciążarem.
      • Gość: Aga Re: Bol w kolanach...Kask IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.05.03, 02:58
        Nie martw sie na zapas. Moze to byc jakas zupelnie banalna przyczyna.
        Najwazniejsza jest dobra diagnoza za ktora pojdzie leczenie i wyzdrowiejesz.
        Powodzenia w Warszawie . Trzymam kciuki za ciebie i napisz jak bedziesz cos
        wiedzial. Pozdrawiam
      • Gość: Kulka Re: Bol w kolanach... IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 18.05.03, 02:52
        Kask bardzo by mnie interesowalo co to za badania i wgole jakie efekty. Napisz
        jak bedziesz juz po wszystkim. I zycze wszystkiego dobrego, Pa
    • Gość: Aga Re: Bol w kolanach... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.05.03, 03:00
      Kulka, a czy ty nie masz tego bolu na przyklad jak sie czyms zdenerwujesz, pod
      wplywem stresu?
      • Gość: kulka Re: Bol w kolanach... IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 18.05.03, 02:50
        Hmm Aga wiesz nie powiazywalam nigdy tego ze stresem. I wiesz co tak teraz
        mysle ale raczej nie. Po za tym ja sie wszystkim stresuje. Ciagle cos sie
        znajdzie i gdyby tak bylo to miala bym te bole codziennie a tak nie jest. Acha
        i nie wiesz przypadkiem do jakiego doktora moglabym sie wybrac z czyms takim bo
        z regoly to machali reka ci lekarze pierwszego kontaktu.
        Diekuje i pozdrawiam,
        Kulka
        • Gość: Artur Re: Bol w kolanach... IP: *.ss.shawcable.net 18.05.03, 06:35
          Robilas rtg? Moze powod jest banalny skoro lekarz ignoruje a badania
          podstawowe prawidlowe.
          Nadwaga? Nie skorygowana wkladkami wada stopy?
          W razie watpliwosci popros o skierowanie do reumatologa i przygotuj sie do tej
          wizyty. Mozesz np prowadzic dokladny wykaz w ktore dni i jak bolalo przez
          ostatnie miesiace wydrukowane na kartce papieru.
          Z takim wykazem duzo latwiej przekonac lekarza, ze cos jednak jest nie dobrze,
          pomimo braku obiektywnych objawow choroby.
    • rosanne Re: Bol w kolanach... 04.06.03, 09:13
      Czy pijesz mleko? Jeśli tak, to moze byc jedna z przyczyn. Znam osobe, która
      się skarzyła na bole w kolanie. Wizyty u lekarza nic nie pomogły. Pomogło:
      *całkowite odstawienie mleka
      *okłady z gotowanych ziemniaków (ziemniaki rozgniesc, nałożyc na gaze, kolano
      dobrze zawinac i trzymac w cieple przez ok. 1 h)
      * kuracja cytrynowa trwa 10 dni, pije się:
      1 dzien sok z 1 cytryny
      2 dzien sok z dwoch cytryn
      3 dzien sok z 3 cytryn
      ....
      5 dzien sok z 5 cytryn
      6 dzien sok z 5 cytryn
      7 dzien sok z 4 cytryn
      ....
      10 dzien sok z jednej cytryny
      Ból zniknął, a lekarze rozkładali ręce....
      • Gość: Stan Re: Bol w kolanach... IP: *.telia.com 04.06.03, 23:05
        Kulka
        Mialem to samo,pozostalosc z mlodosci po motocyklu.Kiedys bedac na campingu w
        Norwegi bylo to w roku 1980 zlapal taki bol myslalem ,ze oszaleje bylo to na
        dosc dlugo przed burza.Pamietam zlapalem sie za kolana i polozylem dlonie po
        jakies pol godzinie trzymania nie pamietam zasnolem obudzilem sie rano bez juz
        zadnego bulu.Pamietam ,ze to sie powtarzalo przed kazda zmiana pogody.Po tej
        pamietnej nocy nigdy wiecej tego bulu juz nie mialem minelo od tamtej pory
        23lata.Kiedys ktos mnie tlumaczyl tak ,Twoje dlonie wydzielily duzo energi i
        ocieplily tak ze pozbylem sie jakiegos stanu chorobowego.Inni twierdzili ze
        posiadam wlasnosci healingowe.Zgadzaloby sie, na drobne urazy i jakies bule
        pomagam sobie i rodzinie.Nie rozwijam tej techniki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka