isabelchen 20.04.07, 09:20 czy te herbatki działają? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
man_32 Re: system slim figura - pyt. techniczne 20.04.07, 17:16 isabelchen napisała: > czy te herbatki działają? Tak, jeśli jeszcze to połączysz z prawidłową dietą. Odpowiedz Link Zgłoś
jeanne72 Re: system slim figura - pyt. techniczne 20.04.07, 17:24 Tak, działają przeczyszczająco... tylko że po pewnym czasie bez herbatek nie będziesz w stanie normalnie się wypróżnić i będziesz pić ich coraz więcej. Nie mówiąc o tym, że powodują one zaburzenia w gospodarce wodno - elektrolitowej organizmu. Powinny być stosowane jedynie doraźnie, a nie jako metoda na schudnięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
isabelchen Re: system slim figura - pyt. techniczne 20.04.07, 18:15 przeczyszczająco? chyba nie, mają spalać tłuszcz, ale nie przeczyszczać, nie mają takiego działania Odpowiedz Link Zgłoś
jeanne72 Re: system slim figura - pyt. techniczne 20.04.07, 18:27 ech, fakt, pomyliłam je z czym innym - z herbatkami z senesem lub kruszyną, których należy unikać jak ognia. Tych herbat nie znam, nie wiem, jaki jest skład...Ale cuda nie istnieją, diety raczej nic nie zastąpi... Odpowiedz Link Zgłoś
isabelchen Re: system slim figura - pyt. techniczne 20.04.07, 18:40 ja stosuję dietę "m ż", Odpowiedz Link Zgłoś
scept89 mitologia herbatek albo ziolowi Noblisci 20.04.07, 19:44 Czyy lezysz czy wspinasz sie na Mt Everest zawsze spalasz kalorie w tym praktycznie prawie zawsze kalorie pochodzace z tluszczu (pomijamy sprinterow i ciezarowcow). Po to aby spalac wiecej kalorii (takze z tluszczu) mozesz albo robic to co dziala: cwiczenia kardio/restrykcje kaloryczne albo palic odchudzajace trociczki, popijac _systemowe_ zielska i piac rownie odchudzajace mantry. Po to aby na siedzaco spalac wiecej tluszczu musialoby dojsc do podwyzszenia poziomu hormonow tarczycy (HT). Nastepuje wtedy zwiekszenie produkcji ciepla/podwyzszenie podstawowej przemiany materii. Zobacz: www.vivo.colostate.edu/hbooks/pathphys/endocrine/thyroid/physio.html Nikt jednak poza chorujacymi na tarczyce nie bedzie sobie jak ostatni glupol podwyzszal poziomu HT poniewaz sa one po prostu toksyczne w wiekszych dawkach. Jesli zalezy komus na fizjologicznym podniesienu sobie HT a co za tym idzie podstawowej przemiany materii to istnieje sprawdzony (syberyjski) sposob: plywanie w przereblach: Effects of Cold Training on the Thyroid Gland and Parameters of Lipid Metabolism in Residents of the Northeast of Russia Journal Human Physiology Volume 29, Number 2 / March, 2003 www.springerlink.com/content/v7018hu4px0x208w/ Nic nie wiadomo jak owa slim figura mialaby dzialac, ale bardzo watpliwe ze ma ona jakiekolwiek dzialanie na tym poziomie (badania jakies producent przedstawia....?). Jest jeszcze inna szansa iz zawiera kofeine zwiekszajaca wydolnosc podczas cwiczen kardio, ale wtedy zamiast herbatki "slim" lepiej pic zwykla albo kawe, szczegolnie przed treningiem (potwierdzaja to badania). Odpowiedz Link Zgłoś
artur737 Re: system slim figura - pyt. techniczne 20.04.07, 20:15 Zwykle to chodzi o herbatki z kofeina, ktora nieco przyspiesza spalanie. Ale raczej nie spodziewaj sie cudow z takich herbatek. Chyba, ze w zestawie dieta, cwiczenia + herbatka. Odpowiedz Link Zgłoś
murphy2 Re: system slim figura - pyt. techniczne 20.04.07, 21:57 Mnie po tych herbatkach bardzo bolała głowa. Musiałam je odstawić i przeszłam na dietę 1/2 porcji,skuteczną. Nikt nie potrafił jednak powiedzieć mi co mogło powodować ból głowy,tzn chyba jakiś składnik tej herbaty. Odpowiedz Link Zgłoś
repair Re: system slim figura - pyt. techniczne 21.04.07, 09:56 >Nikt nie potrafił jednak powiedzieć mi co mogło > powodować ból głowy,tzn chyba jakiś składnik tej herbaty. Być może Twoja podświadomość włączyła mechanizmy obronne przed wyrzucaniem kolejnych pieniędzy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
man_32 Re: system slim figura - pyt. techniczne 22.04.07, 10:27 Piłem tą herbatę raz dziennie, po obiedzie, a zalecają rano, po 21 saszetkach straciłem 3 kg, i 2cm w pasie, dodam że stosuję dietę bo chodzę na siłownię, co drugi dzień po 45 minut na rowerku stacjonarnym, nie miałem żadnych dolegliwości ani złego samopoczucia podczas stosowania tej herbaty. Odpowiedz Link Zgłoś
isabelchen Re: system slim figura - pyt. techniczne 22.04.07, 20:07 myślę, że to nie zasługa herbatki, pitej zresztą raz dziennie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: system slim figura - pyt. techniczne 25.04.07, 00:36 Działają i to jak... Piłam je dosyć długo. Nie sądzę, żeby spaliły mi tłuszcz, natomiast miałam problemy, że tak powiem wprost, z załatwianiem się. Tzn. najpierw każdy poranek zaczynał się od dosyć kłopotliwego siedzenia na kibelku, a nie zawsze miałam na to czas, bo przeczyszczało i to dosyć ostro, a kiedy odstawiłam tą niesczęsną herbatę (czy też te herbaty - bo mówimy o tym programie 3 stopniowym, tak?), to nie mogłam już załatwić się w ogóle. Lepiej nie zaczynaj. Odpowiedz Link Zgłoś
smolkowicz_a Re: system slim figura - pyt. techniczne 25.04.07, 17:39 Mogę polecić te herbatki z czystym sumieniem. Nie działają przeczyszczająco. Nie robiąc nic specjalnego, nie wprowadzając jakiejś super diety schudłam w zeszłym roku. A herbatki z początku niesmaczne, teraz wydają mi się całkiem całkiem. Nie jest to na pewno srodek typu Meridia, ale pommaga troszkę schudnąć, bez rewelacji, ale zawsze poprawia przemianę materii. Na pewno nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś