Dodaj do ulubionych

4 zab, czyli 2 madrosci

24.05.03, 15:48
Moze mi ktos powiedziec dlaczego tak jest, czy to bedzie tak ciagle ze jak go
wyrwe bedzie piaty no coz, ogolnie juz mam bardzo szczeke sciscnieta, ktos
powiedzial mi ze to mozliwe dlatego ze jem duzo marchewki ale prosze o pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: dentystka Re: 4 zab, czyli 2 madrosci IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.05.03, 00:39
      Zawiazki zebow nie powstaja od jedzenia marchewki. Powstaja w zyciu plodowym
      (po 7 tygodniu ciazy!). Wtedy rozstrzyga sie, ile czlowiek bedzie mial zebow.
      Dodatkowe zeby sa anomalia rozwojowa, ale nie az taka rzadka. O tym, ile tak
      naprawde masz zebow (moga tez byc zatrzymane - czyli niewyrosniete) najlatwiej
      przekonac sie, wykonujac zdjecie rentgenowskie, tak zwane pantomograficzne.
      Jezeli masz stloczenia zebow, najlepiej poradzic sie ortodonty odnosnie
      mozliwosci dalszego leczenia. W przypadku stloczen pewnie trzeba bedzie usunac
      zeby zatrzymane czy nadliczbowe. Zdjecia pantomograficzne (popularnie zwane
      panorama) mozna wykonac w niektorych tylko pracowniach rtg, kosztuja ok. 40zl.
      Najlepiej wykonac je przed ewentualna wizyta u ortodonty (dla oszczednosci
      czasu) i koniecznie zabrac ze soba do lekarza!
    • Gość: felinecaline Re: 4 zab, czyli 2 madrosci IP: *.vc.shawcable.net 25.05.03, 09:11
      Wybaczcie, ale dzis mialam cholerny dzien, jestem wkor....a caly dzien. Jak nie
      bluznie, to nie moge zyc! Jestem na emigracji, w Polsce bylam kims - lekarzem,
      a tu na emigrcji niestety musze sie zajac sprzataniem cudzych mieszkan.
      Mozecie sie wczuc w moja sytuacje, ide do pracy ktora nienawidze, a ktora
      musze wykonywac bo inaczej to jak?? chyba ze na rog ulicy!! A tu moi koledzy i
      kolezanki pracuja w Polsce w bialych fartuchach, a ja niestety musze zapier....
      i myc cudze smierdzace kible.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka